• Zondag 20 september 2020,

Vandaag staat de eerste competitiewedstrijd van de Ultra’s op het programma. En wat voor een. Het is de wedstrijd tegen Zundert 2. Een beladen derby waarbij het hart van menig local sneller gaat kloppen. Het verleden heeft uitgewezen dat deze wedstrijden niet garant staan voor mooi voetbal. Strijd, passie en dorpsliefde, dat zijn begrippen die centraal staan tijdens een wedstrijd zoals deze.

10:30:

De Ultra’s druppelen de kantine binnen. Zoals gewoonlijk wordt er door de meeste spelers nog even samen ontbeten. Niet allemaal van die gekke sportmaaltijden, gewon een worstenbrooike en een AA’tje.

10:40:

Teambespreking. D’n Trainert en Sjoukie vertellen het strijdplan en toveren de volgende elf namen uit hun hoed:

Jasper Cillessen

Wutru, Gewon Gewon, Tjaans (C), Nerfando

De Vieze, Jimmy, Sven

Landingsbaan, De Voorzitter, Rooie Rico

Bank: Yai, Kelly, Dylan, Rietje

Assistent-scheidsrechter: Fredje Verstappen

10:55:

De bolides worden gestart om naar het nabijgelegen Zundert af te reizen. Rietje vindt het maar niks. Hij komt daar niet graag. Met enige tegenzin start hij zijn witte VW Golf, voorzien van een grote Jolly Jester sticker op de achterruit en een Jupiler sticker op de motorkap, en vertrekt ook hij richting Zundert.

12:00:

Het fluitsignaal klinkt en de wedstrijd kan beginnen. De Ultra’s hebben het zwaar in de beginfase van de wedstrijd. Veel onnodig balverlies heeft tot gevolg dat Zundert er een aantal keer gevaarlijk uit kan komen. De Ultra’s kijken dan ook snel tegen een 2-0 achterstand aan. Bij de eerste echte uitbraak van de Ultra’s gaat Landingsbaan alleen op de keeper af, maar hij wordt neergehaald door een speler van Zundert: rode kaart. Tegen tien man weten de Ultra’s snel de aansluitingstreffer te maken. Bullens kopt vernietigend hard in eigen doel. Helaas ligt de bal er na twee minuten alweer aan de andere kant in: 3-1.

12:45:

Rust. Bakje thee voor de spelers, koude rakker voor opperbonkige keurmeester Don Dwayne Dwaps.

13:00:

De scheidsrechter fluit en de tweede helft kan beginnen. De Ultra’s beginnen beter aan de tweede helft dan aan de eerste helft. De druk op de goal van Zundert neemt toe, en dit resulteert dan ook in een aantal grote kansen. De Ultra’s weten nog een aansluitingstreffer te maken, maar verder dan dit komen ze helaas niet. Dit betekent dat de eerste competitiewedstrijd eindigt in een 3-2 verlies.

Aanstaande zondag spelen de Ultra’s thuis tegen Wernhout 2. Hopelijk weten zij dan de eerste drie punten binnen te slepen!

Getekend,

De Voorzitter