• “Hoe heet een asociale kip? Een tokkie” (Wouter Martens, 2019)

Een wedstrijdverslag kan nooit beginnen op de zondag. De voorbereiding op een wedstrijd begint namelijk ook niet ‘pas’ op zondag. Week 40 was een turbulente enerverende week:
    - Zo werden er woensdag nog een aantal voetbaltassen teruggevonden na een prima 3e helft zondag;
    - De laatste messenset-zegels werden bij elkaar geschraapt vòòr 05-10;
    - De Subleague kreeg tijdelijk een nieuwe drager van Het Rode Jackie;
    - De trainingsvelden werden na hevige regenval terecht afgekeurd door keurmeester Nouws. Echter werd er toch tweemaal getraind...;
    - Dierendag werd uitbundig gevierd;
    - De loop- en hersteltraining van de langdurig geblesseerde jongens werd voortgezet. Landingsbaan op een lekker tempo, Joris op een “ik-ben-verliefd-en-laat-de-hond-uit” tempo.
    - Er werd massaal geholpen bij de opbouw van het Fancy Fair Weekend;
    - Rietje had een topdag zaterdag in de vrachtwagen. Iedereen bedankt voor de massale opkomst en het zwaaien!;
    - Menig Ultra werd op dinsdag en donderdag voorbij gesprint door de plaatselijke Romário;
    - Het schijnt dat Jacobs Sierbestrating deze week zijn faillissement heeft aangevraagd, want het blijkt dat zij gewon niet zonder onze Voorzitter kunnen;
    - Een taxibus vol met gloryhunters kwam voor het eerst in een voetbalstadion (Avondje NAC);
    - Terwijl de laatste jongens net thuis kwamen van ditzelfde avondje, stond Mon Tensen alweer
    - En last but not least: er werden voorbereidingen getroffen voor een ‘weekendje weg met de mannen’. Haspel en kompanen, bedankt voor de introductie van dit fantastische begrip. Ik ben persoonlijk fel tegenstander van het woord ‘Mannenweekend’, en hoop dat velen jullie voorbeeld volgen.

Mot; Droel, De Voorzitter, De Vieze, Wuttru; Fiem, Mon Tensen, Rietje; Stoomtrein, Volkszanger Friso, Rooie Rico.

Daar waar Kroepoek tijdens de warming-up nog zo trots vertelde dat hij al een week geen nagels had gebeten, mocht hij om 11:45 alweer zijn trainingspak aantrekken. Door het geblesseerd afvallen van de Bolle bij VVR 1 (Hoewieeeeeest Jum?!) schoof Kroepoek door naar 1.

11:59: geheel onverwachts blijkt dat de shirts van Virtus wel heel veel gelijkenissen vertonen met de witte shirts van VVR 2. Een aantal Ultra’s zien kansen. Afgelasten die pot! Of het sinaasappeltjes-oranje! Niets van dat, gewoon starten.

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden start VVR 2 scherp. Dankzij goed druk zetten wordt de zwakke start van Virtus direct afgestraft. Tot tweemaal toe komt Stoomtrein knap door op de flank. Rooie Rico pakt zijn kans en weet direct twee keer te prikken: 1-0 en 2-0. Alsof dit nog niet genoeg is; binnen 30 minuten staat ook de 3-0 op het scorebord. Fiem besluit vanaf randje zestien het balletje terug te spelen op de keeper. Deze terugspeelbal, dit zondagsschotje, zo’n balletje waar je de keeper mee inschiet, rolt heel langzaam in de verre hoek. Een oerkreet galmt over De Laguiten, Fiemt maakt een hartje en kust zijn ring. Nog voor de rust is ook de 4-0 een feit. Ik heb veel vieze dingen gezien in mijn leven. In steegjes, in clubs, …enfin. Deze goal van Volkszanger Friso is wel heel smerig; met een stiftje laat hij de keeper van Virtus kansloos.

Onder het genot van een bakje thee en wat gemompel van Jurrrrrgen werd in de rust afgesproken om door te gaan met drukzetten. Virtus mag niet in de wedstrijd komen. Rietje wordt noodgedwongen vervangen (te veel zin in Juup) door Ansu Fati.

De eerste 15 minuten weet VVR de aanval van Virtus goed af te slaan. Door de hevige regenval heeft onze Fiem zijn klassieke kakhiel-kapsel weer. Heerlijk. Ome Wuttru trapt een balletje of 10 naar Amarant en Volkszanger Friso blijft ‘oorlog maken’, ook zonder zijn maatjjjjjj Haspel. De 5-0 ligt na goed afleggen van Fiem op de voet van Rooie Rico, maar hij mist helaas. Kort na de 4-1 van Virtus (ik bespaar je de uitleg van deze goal) maakt Keurmeester Nouws de 5-1. Na een prima aanval, dat mag gezegd worden, maakt Virtus nog de 5-2. Ondanks de uitdrukkelijke wens van de Ultra’s om nog een kwartiertje door te voetballen, fluit de scheidsrechter af: 3 punten in the pocket.

Tot ieders grote schrik gebeurde vervolgens echter het meest onverwachte in kleedkamer 9..... De splinternieuwe Ultrox / J-Bol stopte er na een aantal lekkere deuntjes plotseling mee. Onze trots, onze liefde, ons zoontje… Zelfs D’n Trainert en Jurrrrrrrgen zagen hun leven voorbij flitsen. Er was dan ook een en al opluchting toen bleek dat het gewoon ging om “I Wanna Do” van Chemical Surf & Dubdisko.

Onder het genot van een aantal biertjes werd de eerste overwinning van VVR 2 dit seizoen gevierd. Er werd genoten van Kroepoek en Friso (1 goal, 1 rol) bij het vlaggenschip (3-2). Omdat ook Feyenoord won, werd het uiteindelijk een top weekend, 9 punten!

Ps. Namens Fiem en mijzelf: Kroepoek bedankt voor je zegeltjes-oproep. Er is massaal gereageerd, niet alleen voor de zegeltjes. DDD a.k.a. Keurmeester Nouws bedankt voor de gulle donaties. Deze messenset is het pronkstuk van onze uitzet, het neusje van de zalm, de crème de la crème, de kers op de taart, de Leffe van de pilsjes. Nu op naar de badhanddoeken en de Sjeffies.

Getekend,

De Vieze.