• Zou het na 24 jaar weer een keer gebeuren? Toen werd VVR voor het laatst kampioen. Stafleden, Jurgen van Kuijk en Martijn van de Broek waren toen spelers en Kees Daemen was toen hoofdtrainer van het vlaggenschip uit Rijsbergen.

    Met 3 bussen reisde VVR af naar Sportpark de Lage Kant Noord waar PCP de tegenstander van vandaag was. Eind januari won VVR thuis met 5-1 van de ploeg uit Breda. VVR had aan een punt genoeg om het aanstaande kampioenschap binnen te halen. VVR begon voortvarend aan het duel. In de 9de minuut werd een diepe bal van Tijn op waarde geschat door spits Friso die zijn tegenstander te slim af was in het duel en zo 1 tegen 1 met de doelman van PCP stond en beheerst de bal onder hem door binnenschoof. Een geweldig begin van de kampioenswedstrijd. VVR bleef fel en liet PCP lastig aan het voetballen komen. Met individuele acties werd PCP een aantal keer gevaarlijk maar tot echte reddingen hoefde doelman Bram niet te komen. In de 23ste minuut een goede loopactie van Raf die een mooie steekbal van Renzo ontving en zo naar het doel kon lopen. Raf liet zien hoe koelbloedig hij kan zijn in de 16 meter en schoot de 0-2 binnen. Tegen het eind van de eerste helft had VVR iets meer moeite om de bal in de ploeg te houden. Tot echte kansen kwam PCP niet. Kort voor rust moest Roy nog een bal voor de lijn weghalen nadat PCP een keer goed doorkwam via de zijkanten. Kort daarna nam Tygo Verdonk de bal goed mee in plaats van de bal over te spelen wat buitenspel zou betekenen. Friso en Tygo gingen samen op het doel af en de verdediger van PCP sprinten mee. Net op het moment dat Tygo wil schieten springt de bal op en beland daardoor over het doel heen. De 0-3 net voor rust had natuurlijk fijn geweest.

    In de 2de helft ging PCP met veel ruimte spelen in hun laatste lijn. Zo had Renzo een fijne steekbal op Tygo alleen stond deze in buitenspelpositie volgens de grensrechter van dienst. PCP probeerde wel iets meer druk te geven maar de ingevallen linksbuiten hield een aantal keren niet het overzicht waardoor PCP niet echt gevaarlijk werd. In de 65ste minuut kreeg VVR een strafschop na een overtreding op de ingevallen Tygo de Koning. Topscoorder Friso nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de 0-3 binnen. Na een goed moment onderschepte VVR de bal. In de 75ste minuut was het slotakkoord voor Levi die de bal vanuit een vrije trap in de verre hoek krulde. Een overtuigende overwinning op PCP resulteerde in het kampioenschap. Ontlading na het laatste fluitsignaal waarna de selectie de schaal omhoog mocht houden. Een mooie bekroning op het seizoen betekent dat VVR na 1 jaar terugkeert in de 3de klasse. Een mooie dag voor iedereen die VVR een warm hart toedraagt. A.s. maandag (2de Pinksterdag) komt de rode lantaarndrager s.v. SAB Breda nog op bezoek. Dit is de laatste competitiewedstrijd voor de selectie van VVR in het seizoen 22/23. Al is een voorsprong van 6 punten natuurlijk iets overtuigender dan 3 punten op de nummer 2.

    Klik hier voor foto's van de kampioenswedstrijd!