• Twee weken geleden werd verloren van Viola waardoor Viola op 6 punten kwam te staan. Gelukkig speelde Chaam gelijk tegen UVV’40 waardoor VVR nog steeds aan kop staat in de 4de klasse C.

    Pretoria R. FC uit Rotterdam beschikt over een goed voetballende ploeg. Binnen een paar minuten was het een teruggetrokken voorzet die voor de voeten van Renzo belanden maar deze werd door de keeper katachtig gestopt. Ook de rebound kon niet gepromoveerd worden tot doelpunten. Toch kwam VVR in de 6e minuut op voorsprong. Een diepe bal achter de verdediging werd op waarde geschat door Friso die de 1-0 achter de doelman schoof. Lang kon VVR niet genieten van de voorsprong want in de 13e minuut werd een voorzet van de zijkant binnengekopt door de centrale verdediger van Pretoria die nog voorin stond na de corner. VVR moest opnieuw opzoek naar de voorsprong. Aantal keren kwam VVR er goed doorheen maar was in de eindfase net niet scherp. Zo was de steekbal op Renzo iets te scherp en kon Pretoria een aantal voorzetten verdedigen. In de 27e minuut was het wel raak. Hassan had een perfecte steekbal op Renzo die de bal nu wel achter de doelman schoof 2-1. Wederom kon VVR niet lang genieten van deze voorsprong. In de 38e minuut werd de bal in eigen doel geschoten. 2-2 ruststand.

    In de eerste 10 minuten na rust was Pretoria iets feller en scherper uit de kleedkamer gekomen. Met een aantal schoten en kleine kansjes werden ze gevaarlijk. Daarna pakt VVR het weer op en kwam de wedstrijd meer in balans. Het spel speelde zich veelal af op het middenveld waarbij er 2 voetballende ploegen er een leuke wedstrijd van maakte voor zichzelf en voor het publiek. Pretoria die over een aantal zeer behendige voetballers beschikt maakt het VVR erg lastig. Al had VVR nog de grootste kans. Renzo die de bal binnen wou schieten maar de keeper redde met zijn linkervoet. Verder kleine kansjes over en weer. Zo werd in 69e minuut de snelle buitenspeler gelanceerd. In plaats van zelf te schieten legde hij de bal breed op de mee gekomen aanvaller. Zijn schot kon voorkomen worden door Roy die was mee gesprint. In de 74e minuut was het de prima ingevallen Sjors die wederom een mooie steekbal had op Renzo die de bal in de verre hoek binnenschoot. Dit betekende de 3-2 voorsprong. Bij Pretoria was de pijp al ver leeg. In de 86e was het Tygo Verdonk die een verkeerde pas onderschepte en 1 op 1 stond met de keeper uit Rotterdam en de beslissende 4-2 binnenschoot. Chaam heeft wederom gelijk gespeeld en Viola won. Chaam speelt nog 1 wedstrijd en VVR en Viola nog twee waardoor VVR nog minimaal 1 punt nodig heeft voor het kampioenschap in de 4e klasse. Volgende week zondag speelt VVR in Breda tegen PCP Breda en ontvangt Viola, TVC Breda en Chaam ontvangt Neerlandia’31. Kan VVR 1 het goede voorbeeld van VVR 2 -kampioenschap in de reserve 2de klasse- (van harte gefeliciteerd spelers en staf) a.s. zondag een vervolg geven?

     

    Foto: Erwin Goossens. 

  • Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd (Erwin Goossens).