• “VVR 2 walst over SC Kruisland heen”

Het is zondagmorgen 8 mei. Het zonnetje schijnt en de ultra’s druppelen langzaam binnen op Sportpark de Laguiten. Wat opvalt bij aankomst is dat er een grote witte tent op het vertrouwde B-veld staat. Komende week is het natuurlijk de feestweek waar menig pilskes gedronken gaan worden. Maar ook afgelopen zaterdag is er weer genoeg gedronken, aan de kleine oogjes te zien van de ultra’s. Klokslag 10:30 uur zijn alle ultra’s weer opgetrommeld, op eentje na. Bart Hoogkramer lag nog te stinken in bed en was wat later. Bladje Voes en Friemeke (oud gedienden) waren opgetrommeld om de ultra’s te ondersteunen.
    Sjoekie toverde de volgende opstelling uit zijn hoge hoed:
    Jappie
    Stoomtrein – Arnt – Wutru – Tries
    Vieze – Renzo – Friemeke
    Sven – Bladje Voes – Rooie Rico a.k.a. Jantje Paparazzi

In de wedstrijdbespreking gaf Sjoekie aan dat er vol druk gezet moest gaan worden, zoals we dat altijd doen. Hij had daarbij nog een nieuwe prachtige uitspraak: ‘We moeten elkaar meer gaan coachen, op de trainingen was het ook veel te stil. In de kroeg roepen jullie ook naar elkaar; Wie wilt er nog een pilske? Dan kun je in de wedstrijd ook roepen; In de rug!!’
    Jaja, en zo snapt iedereen het wel…
    Om 11:00 uur starten we met de warming-up op het C-veld. Maar er is nog een speler van SC Kruisland te bekennen. Die komen rond 11:20 uur aankakken op het veld. Echt fit en scherp ziet het er allemaal niet uit. De scheidsrechter komt rond 11:25 uur de spelerspasjes checken. Echt een mooie vent van in de 70 die nog geniet van een zondagmiddagje fluiten. De pasjes checken was voor hem al een hele opgave, want dat duurde en dat duurde maar. Ondertussen lag Wutru al te slapen en hebben we hem nog net op tijd wakker kunnen krijgen.
    11:35 uur aanvang wedstrijd
    De Ultra’s starten scherp. SC Kruisland wordt eigenlijk helemaal scheel getikt de eerste 10 minuten en de bal hangt dan ook al snel in het netje: 1-0 Sven. En de Ultra’s blijven aanzetten en krijgen eigenlijk kans op kans, maar het blijft maar 1-0. In de tegenaanval komt SC Kruisland er een keer gevaarlijk uit en scoren ze ook, maar de scheids heeft al gefloten voor een overtreding op Jappie. Hierna valt toch gelukkig snel de verdiende 2-0 door Renzo. Het is erna wachten op de 3-0, maar het duurt even voordat die valt, terwijl er genoeg kansen zijn voor de Ultra’s. SC Kruisland is in de counter soms gevaarlijk met behendige spelers voorin, maar het lukt de Ultra’s toch nog in de eerste helft om de 3 en de 4-0 te maken. Bladje Voes schiet, maar via via valt hij binnen. Een eigen goal zorgt dus voor de 3-0. En het is Renzo die de 4-0 binnen werkt. En zo is het rust en staan we dik verdiend met 4-0 voor. Het is jammer dat het nog geen 8-0 staat want dit had ook zo maar gekund.
    Rust. Tijd voor een lekker bakske thee. Sjoekie geeft aan dat we het goed doen en zo door moeten blijven gaan. En voor die dubbele cijfers moeten gaan want dan krijgen we een bak bier van hem. Alle Ultra’s springen op van blijdschap. Daar gaan we dan ook voor! Er wordt 1 wissel doorgevoerd: Landingsbaan komt erin voor Rooie Rico.
    Ook SC Kruisland heeft een paar wissels doorgevoerd, wat ervoor zorgt dat zij scherper aan de tweede helft starten dan de Ultra’s. De eerste kansjes zijn dan ook voor SC Kruisland. Maar in de tegenaanval is het toch VVR dat de 5-0 maakt. En weer is het Renzo, die zijn 3e van de wedstrijd maakt. Kort erna worden Arnt, Tries en Friemeke gewisseld, voor PJ, Feryan en Mart Hoogkamer. Arnt schreeuwt het uit van de pijn en kan niet meer verder na een ongelukkige botsing. Hopen dat de schade meevalt, maar dat zag er niet best uit. Erna is het SC Kruisland dat weer aanzet via de behendige buitenspelers en uiteindelijk maken ze dan ook de 5-1. Erna bloedt de wedstrijd wat dood en is het tempo eruit. Maar er wordt nog wel 2x gescoord door de Ultra’s. Weer is het Bladje die schiet en via via gaatie erin: de 2e eigen goal. En de laatste wordt weer gemaakt door Renzo!! Op het einde trekt de Vieze er nog een heerlijk sprintje uit: Op de teller gemeten ging hij 9 KM per uur.
    Eindstand is 7-1. Klasse potje van de Ultra’s die over SC Kruisland heen walsen. Hierdoor de broodnodige 3 punten in strijd om de nacompetitie te ontlopen. Die is zo goed als zeker ontlopen nu!

Getekend,
    Friemeke