• Op zondagmorgen 22-9-2019 begon de competitie weer voor de Ultra’s. De eerste die op de planning stond was Dosko 2, voor VVR 2 nog een onbekende ploeg. Maar eerst even een stukje over de voorbereiding van het seizoen.
    Aangezien de ultra’s op de zondagen nog vrij waren, namen zij het hiervan en was menig ultra te vinden in de binnenstad van Breda, waar de meeste vrouwen van een versierpoging van onze volkszanger mochten genieten. Rietje dacht hier anders over en ging regelmatig samen paardrijden met zijn vriendin en Fiemeke heeft zijn vrije tijd vooral besteed in de tuin. Maar op 8 augustus stond dan toch echt weer de eerste training op het programma. En nou en of was het te merken dat het weer de eerste training was, 35 ballen over het vangnet waarvan er denk ik nog steeds een paar ‘’onder de wagen’’ zijn blijven liggen. Echter na enige tijd kwam het balgevoel weer terug bij de meeste ultra’s en werkten ze week na week richting de competitie toe.

Net voordat de competitie begon hadden de ultra’s nog een zware tegenslag te verwerken, de altijd oh zoo trouwe Skytec had het loodje gelegd. Gelukkig konden de ultra’s net voor afgelopen zondag een nieuwe box geregeld krijgen, inclusief microfoon waardoor onze El Frisos ook weer tevreden was.

Even terug naar afgelopen zondag. Nadat de eerste ultra’s op tijd binnen kwamen strompelen en de AA-tjes en worstenbroodjes weer over toonbank vlogen kregen we eerst een bespreking van D’n Trainert en Sjoekie. Aangekomen in Bergen op Zoom werden de eerste klanken uit de J-Bol/Ultrox getoverd en werd de microfoon getest. Doordat VVR momenteel last heeft van een gehavende selectie, moesten de steunpilaren Fiemeke en Kroepoek aansluiten bij het 1e. Ondanks het missen van een paar sleutelspelers bedacht de staf de onderstaande opstelling:

Motje

Thomas J De Vieze Wutru Milan N

De Voorzitter
    Flensjes Rietje ‘’VVD”

El Frisos Triple D Haspel

Bankzitters: Bosma Jr. Kevin Q en Calvin Brouwers.

Nadat de klok half 12 sloeg, gaf de ervaren scheids het fluitsignaal, de wedstrijd was onderweg. Al snel merkten de ultra’s dat het een zware zondag ging worden, Dosko was namelijk een team die wel een potje konden voetballen. Op de eerste 20 minuten hadden de ultra’s dan ook geen antwoordt en kregen zij twee makkelijke tegendoelpunten tegen. Hierna kwamen de ultra’s beetje bij beetje beter in de wedstrijd door meer strijd in de wedstrijd te gooien. Het werken loonde zich dan ook, op het randje van de 16 werd een overtreding gemaakt waar de ultra’s een vrije trap voor kregen. Flensjes legde aan en schoot hem hard, maar geplaatst in de rechterbovenhoek, 2-1! De ultra’s hadden de smaak te pakken en drukten door. Na ongeveer 35 minuten spelen, dribbelde El Frisos zich vrij en schoot de bal met zijn chocoladebeen in de rechterhoek, 2-2! Na de gelijke stand begon Dosko weer wat meer druk te zetten en schoten de bal op de lat, via de rebound in de goal, de ultra’s keken helaas weer tegen een achterstand aan. De scheidsrechter, welke nog in de pubertijd zat en niet zo goed wist wat de regeltjes waren, floot kort hierna af voor rust. Nadat de tweede helft van start ging kwamen de ultra’s niet echt meer aan voetballen toe, Dosko had de overhand. Het werd eenrichtingsverkeer richting de goal van VVR, gelukkig wist Motje een paar ballen goed te pakken waardoor de ultra’s nog steeds hoop hadden om alsnog de gelijkmaker te scoren. Helaas sloeg in de 70e minuut dan toch het noodlot toe, 4-2 voor Dosko. Dit was de genadeklap voor de ultra’s. Er ontstonden nog meer ruimtes en zo viel ook de 5-2.

Volgende week wacht de eerste wedstrijd op sportpark ‘’De Laguiten’’ tegen SC Gastel voor de ultra’s, waar zij hun eerste 3 punten moeten gaan pakken!!

Getekend,

De voorzitter