• VVR 2 vergeet te scoren

Het was zondag 11 oktober, de zondag van week 41 uit het jaar 2020. Een dag van wisselvallig weer, een westenwind met een windkracht 2 en een temperatuur tussen de 8 en 12 graden Celsius. Eén voor één kwamen de ultra’s aan dalken op het sportpark ‘’De Laguiten’’. De ene nog fitter dan de andere, want ja na 22:00 is iedereen weer buiten gedweild uit de cafés en lagen zij allen keurig op tijd in hun nestje. Nadat de kantine gesloten is omtrent de COVID-19 perikelen, kunnen de ultra’s helaas niet hun gebruikelijke AA’tjes en worstenbroodjes halen. Gelukkig had Don Dwayne Dwaps hier de oplossing voor, want die kent een nieuw eettentje. Die heeft ’s morgens nog lekker voor de voetbal een panini, een broodje kaas, een broodje rauwe ham met rucola, twee croissantjes, één kan jus d’orange, een bakske koffie en een viandelleke naar binnen gewerkt. De ultra’s worden dit weekend ondersteund door een tweetal uit het 1e, doordat onze topspits en tevens voorzitter nog steeds geblesseerd is aan zijn bovenste springveer en onze Wutru in kwarantaine zat. Nadat de ultra’s omgekleed waren, reisden zij af naar sportpark ‘’Beukenlaan’’ waar zij weer heel erg onder de indruk waren van de geweldige sfeer die daar op het sportpark hing.
    De ultra’s betreden het veld voor de warming up, waar weer genoten kon worden van een paar fraaie no-look passes van Gaucho Rooie Rico en van Rietje, met zijn enkels net zo dik als zijn benen en zijn mooie dansschoentjes.
    Nadat de trainers de tegenstanders hadden geanalyseerd konden zij ook wel de conclusie trekken dat de gemiddelde leeftijd van de tegenstander ver boven die van de ultra’s lag, echter is dit nooit echt een goed teken, want tegen deze tegenstanders kunnen zij het altijd lastig hebben, lukt het ze deze keer wel?

De volgende 11 spelers zijn opgesteld:

Jasper Cillessen

Kroepoek – Tjaans – Nerfando

Rietje- Mom Tensen – Sven - Tijn

Rooie Rico – DDD – Dylan

De klok slaat 13:00 en de wedstrijd gaat van start. Door een zwak begin van Jeka, krijgen de ultra’s de bovenliggende hand in het spel, helaas creëren ze wel wat kansen maar staat het scorebord nog steeds op 0-0. Na 10 minuten spelen komt VVR goed weg dat er geen rode kaart wordt gegeven door de scheids na een tackle, de nummer 6 van Jeka eiste zelfs 10 wedstrijden schorsing, maar goed dat de scheids het hier niet met eens was, want dan had hij zelf drie keer rood moeten hebben, en 30 wedstrijden schorsing aan zijn broek gehad naar zijn zware overtredingen. Enfin de ultra’s trekken zich niks aan van die wazige opmerkingen en voetballen verder. En dan een vrije trap aan de rand van het 16 meter gebied. Tijn en Sven gaan achter de bal staan. Zij hebben alleen een nieuwe variant verzonnen, de bal wordt namelijk breed gespeeld naar Mom Tensen, welke hem hard maar geplaatst op goal schiet, helaas onderkant lat eruit… Gelukkig is Dré scherp genoeg en knikt hem binnen in de rebound, 0-1 voor de ultra’s!! Na de voorsprong proberen de ultra’s flink druk te blijven zetten, want de 0-2 hangt in de lucht. Na 35 minuten spelen komt er een dan ook een voorzet vanaf de flank welke binnen wordt geknikt door onze aanvoerder a.k.a vrouwenverslinder Tjaans, helaas was de vreugde van korte duur, want er werd gefloten voor buitenspel. De resterende 10 minuten creëerden de ultra’s nog genoeg kansen, maar konden na 45 minuten nog niet hun stempel drukken en keken nog steeds maar naar een 0-1 voorsprong.

Tijdens de rust vormden zicht steeds donkerdere wolken boven het sportpark, zou dit nu een voorteken zijn voor de 2e helft? De ultra’s stapten in ieder geval vol goede moed het veld weer op voor de resterende 45 minuten. De trainers wilden echter wel wat vers bloed in het veld brengen en wisselden Don Dwayne Dwaps voor Stoomtrein, en Dylan maakte plaats voor Yai.

De 2e helft gaat van start en waar Jeka beter begint dan de 1e helft is het bij de ultra’s precies omgekeerd. Door een zwak begin, valt na 15 minuten spelen dan toch weer de gelijkmaker 1-1, en de ultra’s zijn weer terug bij af. Tijd voor een wissel, Rooie Rico verlaat het veld voor d’n Dave die zijn dieselmotoren start om VVR toch de overwinning te bezorgen. Er komt steeds meer druk vanuit de ultra’s, maar dit is helaas niet genoeg. Na 85 minuten spelen vindt de scheids het wel goed geweest en fluit af voor het einde van de wedstrijd.

De ultra’s is het helaas niet gelukt de positieve lijn van vorige week door te zetten en moeten genoegen nemen met één punt. Volgende week wacht een vrij weekend en kunnen zij zich dus helemaal opladen voor de eerst volgende wedstrijd thuis tegen Hoeven.

Getekend,

Gewon Gewon