• ‘’VVR 2 pakt belangrijke punten tegen Hoeven 2’’

Het is zondagmorgen, de ultra’s druppelen de kanti…… Ohnee het is geen zondagmorgen maar maandagmorgen. Een ander weekend als anders!
    Het was namelijk paasweekend, voor vele een weekend om lekker de batterij weer helemaal op te laden voor de werkweken die komen gaan. Voor andere juist en zwaarder weekend, want ja één dag extra weekend is één dag extra bier drinken!
    Daarbij kwam er nog eens bovenop dat het dit jaar twee keer carnaval was in ons mooie dorpke! De cafés in het dorp waren weer opgetuigd met carnavaleske versieringen, om op zaterdag en zondag de tapinstallaties weer op volle toeren te laten draaien.

Voor vele begon het nuttigen van goud-gele rakkers al op de zaterdagmiddag, want er stond een derby op de planning, VVR 1 – Hoeven 1, onder het genot van de klanken van DJ Patjuh! Nadat de klok 22:00 aangaf op Sportpark ‘’De Laguiten’’ en de muziek in de kantine tot een einde kwam volgde de afterparty in het dorp, een ander groepje ultra’s hadden hun pijlen gericht op de stad, enkele zaten ODP of namen een dagje rust, om zondag flink te kunnen pieken!

De grote optocht reed namelijk afgelopen zondag door het Aopeloand! Vele ultra’s hadden zich zondagmiddag verzamelt in de zonovergoten straten waar de optocht passeerde. De meeste nu niet met een pekkig dierenpakje (flink zweaten jum), maar juist in een look-a-like-Hawaii bloesje. Het was bakken en braaien geblazen met een koude in de hand. Daarna werd in het dorp door de meeste nog de polonaise gelopen en zakten zij door op de hoempapa muziek tot in de late uurtjes. Waarna zij aftaaiden met hun zakken vol richting hun nestje.

De maandagmorgen was aangebroken, net zoals normaal voor vele een brakke morgen, alleen stond er een wedstrijd op de planning in plaats van een werkdag, schooldag of vrije dag, hè Stoomtrein.
    Eén voor één druppelden de ultra’s de kantine binnen, de een met iets kleinere oogjes dan de andere, maar al met al viel het niet tegen. Natuurlijk kon de koel- en warmtevitrine in de kantine weer bijgevuld worden met AA-tjes en worstenbroodjes toen de ultra’s allemaal hun versnaperingen weer genuttigd hadden.
    De klok sloeg 9:45 uur en iedereen was binnen. Kort hierna volgde de wedstrijdbespreking en reisden de ultra’s onder het genot van de klanken van Jan Paparazzi (Ja hij was er zelfs live bij) af naar Hoeven.

Ruim op tijd aangekomen in Hoeven werd er eerst nog wat bijgepraat in het zonnetje, voordat de ultrox/j-bol aanging. Deze keer niet met Techno, Nederlandstalig of Hardstyle maar met een nieuw genre waar de vieze lekker op gaat, namelijk Latin. Hij maakt zijn naam weer waar zie je dus wel!

Toen de wedstrijd nog. Sjoekie stelde de volgende 11 spelers op;
    Jappie
    Stoomtrein – PJ – Gewon Gewon – Arnt
    Vieze – Bart Hoogkramer
    Tries
    Landingsbaan – Rooie Rico a.k.a. Jantje Paparazzi – Fagisco

Tijdens de warming-up misten we iemand, landingsbaan was namelijk plotseling nergens meer te bekennen. Via de wandelgangen hoorden we dat hij zijn voetbalschoenen ging inwisselen. Uiteindelijk keerde hij terug op het veld met zijn knalroze ballerinaschoentjes, daar is hij namelijk altijd lekker lichtvoetig op! Misschien wat voor de voorzitter om die eens te proberen…

De kerktoren in Hoeven sloeg 3x keer, het was 11:45 uur en de wedstrijd ging van start. VVR had met name in het eerste kwartier de overhand en voerde flink wat druk uit op Hoeven. Echter tot een echte mogelijkheid kwam het niet. Wat opviel was dat voornamelijk op de flanken flink wat ruimte lag voor de ultra’s. Dat werd dus kilometers maken voor Stoomtrein en Arnt. Tegen de verwachting in was het Hoeven die voor het eerst gevaarlijk werd met een bal op de lat, de ultra’s waren dus gewaarschuwd. Het laatste half uur was het wat over een weer voetballen, waarin de ultra’s toch iets of wat de overhand hielden en tot een paar kansjes kwamen, helaas mochten deze nog niet baten.
    Net voor rust wordt Gewon gewon gewisseld voor Feryan. En zit er welgeteld nog één ‘’fitte’’ op de bank, Tygo de K. Hij had namelijk niet last van ouderdomskwaaltjes zoals Mason, maar gewoon een ontzettend gruwelijke kater van al zijn gezuip!

De scheids floot af voor rust en de ultra’s bekeerden zich tot de kleedlokalen. Tijdens de theepauze werd nog eens duidelijk benadrukt dat thee eigenlijk helemaal niet zo goed is voor het slapen gaan. In thee zitten namelijk bepaalde stofjes die je net zo goed wakker houden als de cafeïne die in de koffie zit. Waarvoor nogmaals dank voor de uitleg dokter honoris causa Rooie Rico.

De tweede helft nam zijn intrede en VVR was weer vele malen beter dan Hoeven. Het tikkie-takka Barca was er niets bij en Hoeven werd volledig weggespeeld. Na een tiental minuten spelen viel de bal dan eindelijk goed, en omspeelde Rooie Rico de keeper waarna hij de 0-1 binnenschoot. De vreugde was helaas maar van korte duur, want Hoeven schoot 5 minuten later de 1-1 binnen. Ondanks de tegenslag bleef VVR gevaarlijk en liet Fagisco zijn kwaliteiten weer eens zien en prikte de 1-2 binnen. Kort hierna werd Stoomtrein gewisseld voor Tygo de K. De 1-2 gaf Fagisco zoveel zelfvertrouwen dat hij later in de wedstrijd het slot op de deur gooide en ook tekende voor de 1-3 en 1-4. De drie punten zijn binnen!! Kort hierna floot de scheids af en namen de ultra’s hun welverdiende 3 punten mee naar hun mooie dorpke, Rèsbaarge!

Door deze overwinning maken ze een sprongetje de goede kant op in de ranglijst en kijken zij weer naar boven niet naar de onderste regionen.

Volgende week wacht de thuisderby tegen Wernhout 2. Ik zeg schouders eronder en oprollen die gasten!

Getekend,

Gewon Gewon