• Na het laatste fluitsignaal en de 1-0 overwinning van het vlaggenschip uit Rijsbergen tegen UVV’40 uit Ulvenhout en de einduitslag van VCW – Chaam (0-0) heeft VVR de koppositie in 4C overgenomen van Chaam. Uiteraard zegt dit nu nog niks. Hoe kwam de 1-0 overwinning van VVR tegen UVV’40 tot stand?

    Het was UVV’40 die de linies heel erg compact hield en de ruimtes klein maakte. VVR speelde hierdoor vaak te snel de lange bal. Wanneer VVR de combinatie zocht lagen er zeker kansen. O.a. een mooie steekbal van Hassan op Renzo die in de 1VS1 met de keeper niet als winnaar uit de strijd kwam. VVR kreeg nog een 2de grote 100% kans die goed werd gestopt de lange keeper uit Ulvenhout. UVV’40 werd ook gevaarlijk. Vanuit een 3-tal hoekschoppen was het gelegenheids centrale verdediger de Meyer (normaal spits) tot 3x toe die de bal vanaf rand 16 richting doel mocht schieten. Gelukkig voor VVR stond zijn vizier niet op scherp. Wegens commentaar op de leiding kreeg VVR nog een indirecte vrije trap te verwerken rond de eigen 16. Deze werd gestopt door doelman Bram Janssen. Op slag van rust was het Tygo de Koning die de bal voorgaf en vanaf rand 16 schoot Milan Daemen de bal diagonaal in. Zo ging VVR met een 1-0 ruststand de rust in.

    De 2de helft een feller VVR. UVV’40 had hier de eerste 10 minuten na rust moeite mee en kwam weinig meer van eigen helft af. Na een minuut of 10 kreeg UVV’40 iets meer grip en kwam het soms gevaarlijk voor het doel van Bram Janssen. Zo moest Bram een 3-tal keer handelend optreden doordat de spits van UVV’40 in een 1VS1 voor de doelman van VVR verscheen. De doelman hield samen met zijn verdedigers hun doel schoon. Ook VVR kreeg nog een aantal kansen. Zo verscheen Renzo nog een 2-tal keer gevaarlijk voor het doel van UVV’40 maar stond zijn vizier ook niet scherp. Werd een afstandsschot van Milan nog van richting veranderd waardoor deze aan de verkeerde kant van de paal viel. De keeper stond al aan de grond genageld. Hierdoor bleef het tot het eind toe spannend omdat UVV’40 erin bleef geloven. Met veel lengte in de ploeg zocht UVV’40 veel de lange bal en probeerde een gelijkspel uit de strijd te slepen. Naast de 1-0 overwinning was het ook het debuut van Mees Hogeweg vanuit de JO19-1. Voetballend niet de beste wedstrijd maar al met al een hele mooie zondag. A.s. zondag staat voor VVR de uitwedstrijd tegen TVC Breda op het programma.