• Vrijwilligerstaken

Wij hopen eind augustus weer van start te kunnen gaan met seizoen 2021-2022. Ondanks een vaste groep van circa 200 enthousiaste vrijwilligers hebben we ook dit jaar wat extra handjes nodig om er een fantastisch voetbalseizoen van te gaan maken. Daarom willen we alle ouders/leden vragen om zich via de Voetbal app in te schrijven voor een vrijwilligerstaak.

Vanaf 16 tot en met 28 augustus is het voor iedereen mogelijk om zich op vrijwillige basis in te schrijven voor een vrijwilligerstaak. Na 28 augustus worden alle openstaande diensten door de Vrijwillig Verplicht commissie ingevuld.

Helaas leert de ervaring ons dat we hier toch een verplicht karakter aan moeten geven voor leden die zich niet inschrijven of niet komen opdagen voor een ingeplande vrijwilligerstaak. Deze riskeren een boete van € 50,- voor senioren en €30,- voor junioren. Wij rekenen erop dat dit niet nodig gaat zijn en iedereen zijn steentje gaat bijdragen voor onze vereniging. Vele handjes maken licht werk!

Voor leden t/m O15 verwachten wij een bijdrage van de ouders met een vrije keuze voor een vrijwilligerstaak. Spelers van O17-O19-O23 fluiten wedstrijden in lagere leeftijdscategorieen. Zij worden via de coordinatoren/leiders geinformeerd. Voor de senioren geldt een vrije keuze in vrijwilligerstaken.

Vrijstelling
    Voetballende leden die zitting hebben in een commissie, andere structurele vrijwilligerstaken op zich nemen of leider en/of trainer zijn, genieten uiteraard vrijstelling van genoemde taken. Deze vrijstelling is ook zichtbaar in de Voetbal app. Mocht je aanspraak maken op deze vrijstelling maar staat deze niet geregistreerd in de app, neem dan contact met ons op.

Als vereniging rekenen wij erop dat ieder lid of ouder bereid is zich 1x per jaar op vrijwillige basis in te zetten voor de vereniging. Op deze manier kunnen we er gezamenlijk een mooi seizoen van gaan maken.

Medio december gaan we jullie informeren over de vrijwilligerstaken voor de 2e seizoenshelft. Klik hier voor een uitgebreide uitleg van de Voetbal App. Bekijk het reglement onder aan deze pagina.

Mochten er toch nog vragen of suggesties zijn dan horen wij het graag. Deze kun je stellen via secretaris@vvrijsbergen.nl.

Met sportieve groet,
    VVR Vrijwillig Verplicht
  • Voetbal.nl is de app voor voetballend Nederland waarin alle informatie van zowel de KNVB als VVR straks wordt verspreidt. Denk hierbij aan wedstrijdprogramma’s, afgelastingen maar ook zaken zoals evenementen die door VVR worden georganiseerd.

Daarnaast komen de bovengenoemde vrijwilligersdiensten vanaf augustus beschikbaar in de Voetbal.nl app. Hierbij kan je je inschrijven op de dienst die jouw het meest aanspreekt i.c.m. de datum die voor jou uitkomt. Hierbij geldt dus: Hoe eerder je een dienst reserveert, des te meer heb je te kiezen. Zorg er dus voor dat je hier tijdig naar kijkt!

Voetbal.nl is te downloaden via de App Store en Google Play Store. Daarnaast kan je ook inloggen via computer of laptop via voetbal.nl. Om ook alle informatie vanuit VVR te ontvangen die voor jou als lid of je voetballend kind is het belangrijk om hetzelfde emailadres te gebruiken, waarmee je staat geregistreerd bij VVR. Dit kan worden nagevraagd bij de ledenadministratie via: ledenadmin@vvrijsbergen.nl.

Meer hulp nodig of vragen over Vrijwilligertaken: mail naar vrijwilliger@vvrijsbergen.nl

Lees meer over Voetbal.nl app en installatie

• Reglement Vrijwillig Verplicht

Klik op het PDF bestand om het protocol in te zien.

• Uitleg inschrijven vrijwilligerstaken