• Na vorige week thuis gelijk te hebben gespeeld tegen WDS’19, liep de ploeg uit Rijsbergen opnieuw tegen een gelijkspel aan. In Galder tegen het plaatselijke RKVV GESTA. De vorige club van hoofdtrainer Thomas de Ridder.

    Het was GESTA dat fel aan de wedstrijd begon en direct in de duels wilde spelen. Binnen 5 minuten moest Joep van Opstal al vervangen worden voor Luc Schuit. Na een kleine 10 minuten kon VVR zich er steeds beter onderuit voetballen. Dit leverde een aantal kleine speldenprikjes op voor het doel van de doelman van GESTA. In de 14e minuut werd het 0-1. Een prima voorzet van Jolan Gooskens werd door Tygo Verdonk gepromoveerd tot doelpunt. Gesta wat continu met de lange bal de spits Jules van Rijsbergen zocht kwamen nauwelijks tot aanvallen. Wederom had VVR de verdedigende organisatie weer prima op orde. In de 1e helft werd de 0-2 afgekeurd door de scheidsrechter van dienst voor opmerking “laat”. Dat is alleen toegestaan voor een keeper en niet voor een veldspeler. Terecht afgekeurd. Kort voor rust was het opnieuw Jolan Gooskens die voor de zoveelste keer de back van dienst passeerde en een prima voorzet afleverde. Helaas was de bezetting voor de goal niet op orde waardoor GESTA de voorzet tot corner verwerkte. Zonde want met een 0-2 de rust in, is toch iets lekkerder dan 0-1.

    De 2e helft begon GESTA wederom fel, zochten veel de duels op en probeerde zo het voetbal van VVR te ontregelen. Helaas ging VVR mee in het vechtvoetbal en kwam GESTA hier vaker als winnaar uit de strijd. VVR vergat te voetballen en er werd snel gekozen voor de lange bal richting de spits. Met de lange centrale verdediger Teun Braspenning was dit lastig voetballen en ook de afstanden voor de 2e bal waren hierdoor te groot. Zeker conditioneel was het zwaar omdat ook GESTA veelal de lange bal zocht, golfde het spel enorm op en neer en was het van goed voetbal van VVR weinig te herkennen. Halverwege de 2e helft probeerde VVR te wisselen zodat er wat ander type aanvalsspel gespeeld kan worden. Dit zorgde voor een aantal kleine kansjes waarbij de passing net niet zuiver genoeg was en de keeper van GESTA de bal goed kon onderscheppen. GESTA werd eigenlijk alleen gevaarlijk met afstandsschoten van de buitenste middenvelders die veel naar binnen kwamen of met de lengte bij corners. Bij de corner in de 79ste minuut werd de bal weggekopt waarbij er te weinig druk was op het linkerbeen van Boo Moelands. De vorige 3 ballen bracht hij in bij de 2e paal en nu krulde hij de bal in de korte hoek achter doelman Bram Janssen. VVR gooide direct de schroom van zich af en uit één van de aanvallen waar een overtreding werd begaan op een speler van VVR was het Renzo Roelands die de 1-2 achter de doelman schoof. Helaas had de scheidsrechter van dienst al afgefloten voor een overtreding. VVR ging naarstig opzoek naar de winnende treffer en GESTA was het vooral tegenhouden en het punt koesteren. In de blessuretijd was het eerst Milan Daemen die op de lat kopt en de rebound werd naast gekopt door Thijs Janssen. Direct hierna floot de scheidsrechter van dienst af. Wederom een gelijkspel. In Galder wordt het punt gevierd als een overwinning en in Rijsbergen als een verliespartij. A.s. zondag de laatste wedstrijd in de 1e periode waarbij er nog 3 teams kans maken op de periodetitel. Echter heeft VVR de beste uitgangspositie.