• Kind van de club wil alles doen om VVR in de 3e klasse te houden

  28 mei 2022
 • In de derde klasse blijven; dat is het doel voor VVR voor het restant van dit seizoen. Een doel waarvoor de club nog vol aan de bak zal moeten de komende duels. ,,We hebben gelukkig nog alles in eigen hand''.

  Door een gelijkspel tegen hekkensluiter Sprundel blijft de strijd om directe degradatie spannend tegen VVR. Met slechts één punt voorsprong, moeten de Rijsbergenaren nog vol aan de bak om nacompetitie te halen. Via die weg kunnen ze zich alsnog verzekeren van een langer verblijf in de derde klasse, na de promotie van vier jaar geleden.

  VVR-aanvoerder Bram Janssen (27) is een kind van de club en heeft er al heel wat jaren als eerste keeper opzitten. Hij weet dus als geen ander wat de belangen zijn voor de club en nadat hij als keeper een promotie meemaakte met VVR, wil hij er alles aan doen om in de derde klasse te blijven. ,,Sowieso voor de club, maar voor mij persoonlijk is het ook wel de ambitie om op dit niveau te blijven spelen. Dat geldt denk ik voor alle spelers overigens''. Als je eenmaal degradeert wordt het ontzettend lastig om weer terug te promoveren, dat hebben we een aantal jaar geleden ook gezien'', stelt Janssen. Daarbij gaat een aantal van onze meest ervaren spelers na dit seizoen stoppen en die willen natuurlijk niet afsluiten met degradatie''.

  Nadat VVR vier jaar goed heeft meegedraaid in de derde klasse stapelen de problemen zich dit jaar op. De ploeg wordt het hele seizoen geteisterd door blessures. Mede daardoor zijn er dit jaar veel jonge jongens doorgestroomd naar het eerste en daardoor is er een belangrijke rol weggelegd voor spelers met meer ervaring zoals Janssen. ,,We proberen de nieuwe jongens natuurlijk te helpen met deze stap omhoog, die best lastig is. Op dit niveau krijg je nou eenmaal wat minder tijd en kan je niet alles met mooi voetbal oplossen. Soms moet er gewoon keihard gewerkt worden''. 


  Trainer bij JO19

  Voor Janssen is het niet nieuw om met de jonge spelers te werken. Naast zijn taak om het doel te verdedigen, is hij ook trainer van de onder 129 bij VVR en heeft hij nog meer ambities in het trainersvak. ..Zolang ik zelf nog voetbal is het lastig om mijn volgende diploma te halen dus dan is het al heel leuk dat ik het hoogste jeugdelftal van VVR mag trainen. Wanneer ik zelf stop met keepen lijkt het me wel heel leuk om nog verder te gaan in het trainerschap''. 

  De focus ligt de komende jaren nog op het keepen en dat blijft Janssen graag op dit niveau doen. ,,Volgend jaar hebben we een jonge groep dus er zijn ook wel mensen binnen de club die denken dat het niet perse slecht is om weer te gaan bouwen vanaf de vierde klasse. Daar denken wij als spelers wel anders over. Het heeft vier jaar geleden zoveel moeite gekost om in de derde klasse te komen, nou willen wij daar als ploeg ook blijven''. 

  Door het gelijke spel tegen Sprundel hebben we gelukkig nog alles in eigen hand wat directe degradatie betreft. Als we deze laatste wedstrijden goed doorkomen kunnen we de nacompetitie in en daar kan natuurlijk alles gebeuren. Zeker in de laatste weken hebben we laten zien dat we in moeilijke wedstrijden heel goed mee kunnen voetballen. Op de beslissende momenten moeten we dan zorgen dat we scherp zijn. Maar voordat het zover is moeten we nog vol aan de bak om Sprundel onders ons te houden. 

  -Bob Hermus.