• Allereerst wil ik excuses aanbieden voor het verslag van vorige week. Hierin stonden een paar chronologische fouten. De voorzitter had een hectisch weekje gehad waardoor hij het verslag even snel tussendoor moest schrijven.

  Zondag 29 september 2019, 10:45;

  De Ultra’s druppelen langzaam de kantine binnen. De een fitter dan de ander. Dit seizoen hebben we geleerd dat je beter 10 dan 40 bier kunt wegtikken, maar in de praktijk blijkt dit toch nog lastig voor sommige Ultra’s. Desalniettemin moest er gewoon gevoetbald worden.

  Nadat de J-Bol de sfeer erin had gebracht kwamen de leidaaahs Jürgen en D’n Trainert binnen voor de bespreking. Opstelling was alsvolgt:

  Mot
  Wutru - Steunpilaar - De Voorzitter - Kroepoek
  Fiemeke - Mon Tensen - Riet
  El Frisos - De Gnoe - Rooie van Gestel

  Wissels: Milan N, Thomas J, Droel, Haspel, Kevin Da Souza Ansu Fati

  12:00;

  Blessa’s

  Joris V en Landingsbaan. Landingsbaan heeft trouwens heel September geen alcohol op! Bij deze wil ik Landingsbaan feliciteren met deze fantastische prestatie. De meeste Ultra’s houden het nog geen dag vol, toch Rietje?

  De Ultra’s stellen zich op om af te trappen. Tot grote verbazing van de Ultra’s en met name Steunpilaar ontbraken bij Gastel 2 Ossenblok en Van Chaam. Steunpilaar had de hele week niet kunnen slapen uit angst voor deze twee plaaggeesten. Ossenblok en Van Chaam hadden namelijk van 1956 tot 1974 jarenlang in het eerste elftal van Gastel gestaan. De opluchting door hun afwezigheid was voelbaar op “De Laguiten”.

  12:00;

  De Ultra’s begon vrij gezapig. Dit resulteerde al snel in een achterstand. Een vrije trap van Gastel werd van richting veranderd waardoor Mot kansloos was.

  Dit was het moment voor de Ultra’s om wakker te worden. Een corner van Kroepoek werd door de uitschuifbenen van Tjaans binnen gewerkt. Dit was de eerste goal van Tjaans in tien jaar tijd. 1-1

  Tien minuten voor rust kreeg Gastel een vrije trap. Deze werd door een lange dearm van 2,45 met z’n stui verlengd. 1-2 Gastel.

  Verder gebeurde er weinig in de eerste helft. Na 45 minuten floot de verwarde scheids, die tevens een crush had op De Gnoe, af voor de rust.

  In de rust werd door de leidaaahs gezegd dat we een stapje extra moesten zetten en als het moest gewoon de tegenstander oplaaien.

  De tweede helft speelde de Ultra’s beter dan de eerste. Echter konden ze het de eerste twintig minuten van de tweede helft niet omzetten in de gelijkmaker. Jappie kwam er in voor de moegestreden Gnoe en Milan N kwam er in voor de Rooie van Gestel.

  70e minuut. Kroepoek en Wutru combineren langs de lijn. Wutru speelt Kroepoek in de diepte die een voorzet geeft op El Frisos. El Frisos schiet de bal met zijn bonkige lichaam in de verre hoek.

  El Frisos werd na zijn goal gewisseld voor Kevin Da Souza Ansu Fati. De Ultra’s probeerde nog de winnende goal te maken maar dan moet je eerst kansen creëren. Hierdoor bleef het bij een 2-2.

  Hierdoor is het eerste punt voor de Ultra’s binnen, maar had er stiekem toch meer in gezeten.

  Na de wedstrijd ging Jürgen weer op zijn bekende klaagstoel zitten: ‘Kansloos!’ Verder had de activiteitencommissie weer een feestje georganiseerd. Hollandse local middag. Hier werd weer gezopen joh. Nie normaal jum.

  Ps: heeft er nog iemand messenzegels voor Tjaans en Fiem. Tjaans moet er nog 14 en Fiem 7. Doe ze maar gewoon door de brievenbus. Bij voorbaat dank.

  Getekend,

  KROEPOEK