• Op 7, 8 en 9 juni. heeft weer ons eigen jeugdtoernooi plaatsgevonden met dit jaar een deelname van ruim 100 teams. VVR is erg tevreden over de opkomst en blij dat alle teams op deze dagen zijn komen opdagen, waardoor er een mooi programma afgewerkt kon worden. Ondanks dat de weergoden ons, in vergelijking met andere jaren, dit jaar iets minder waren gezind, hebben we toch het overgrote deel kunnen genieten van een droog en zonnig toernooi. Leid(st)ers, ouders en opa’s en oma’s en anderen familieleden hebben zich niet laten weerhouden door de voorspellingen en zijn in grote getallen naar het sportpark de Laguiten gekomen om hun speelstertjes en spelertjes aan te moedigen en te genieten van dit mooie toernooi.

Vrijdagavond is er afgetrapt met de meisjes MO13 en MO17. Code geel was afgegeven, maar gelukkig bij start van het toernooi waren de buien zo goed als over en kon er door de meiden een stevig strijd worden geleverd op de 3 verschillende velden. Naast dat de meiden enorm veel plezier hadden, was zichtbaar dat ze zich laten inspireren door het Nederlands Dameselftal en er alles aan doen om het meidenvoetbal te laten groeien. Onder prima leiding van de aanwezige scheidsrechters is deze avond op een zeer sportieve manier gegaan en konden we om half 10 afsluiten met een mooie prijsuitreiking.
    Op zaterdagochtend was het de beurt aan de jongste tak van de verschillende clubs, de JO-7, JO-9 en de MO-9. Ook hier waren de teams (zowel nationaal als internationaal) in grote getale gekomen om de felbegeerde eerste prijs in de wacht te slepen. Het blijft toch altijd weer een genot om deze pupillen achter een bal aan te zien rennen. Waar vroeger er wel eens een hoog bloemetjespluk gehalte bij zat, draait het nu echt om het voetbal. De één wat beter dan de ander maar het plezier stond voorop. Er stond een stevige wind deze ochtend, echter liet dat de pupillen zich niet weerhouden om te genieten van het spelletje en er elke wedstrijd vol voor te gaan. Ook het publiek liet zich niet weerhouden en dit zorgden ervoor dat het sportpark al vroeg vol stroomde met de familieleden en supporters. Na een prijsuitreiking op het A-veld, waar de pupillen konden genieten van hun wel verdiende medaille, en goedgevulde snoepzak en een lekker ijsje, was het alweer tijd voor het middagprogramma.
    Het was nu de beurt aan de JO-10, JO-11 en de MO-11 om hun kwaliteiten te laten zien. Ook hier weer een middag van strijd gepaard met goed voetbal. Menig zweetdruppeltje vloeide er en er werd maximaal gepresteerd, maar wel wederom met vooral enorm veel plezier. Dit alles om aan het einde van het rit natuurlijk op het hoogste "podium" te kunnen staan met de welverdiende beker en medailles. Voor de jongste jeugd wordt er op zaterdag altijd een beroep gedaan op een select groepje scheidsrechters die gedurende dag onderling nog een eigen competitie hebben om de Peter van Bedaf bokaal in ontvangst te mogen te nemen, wat hen natuurlijk extra motiveert om een hele dag te fluiten en de wedstrijden zo goed  en sportief mogelijk te laten verlopen.

De zondagochtend was voor de teams van JO-13. Van wedstrijdjes op een kwart / half veld op zaterdag is het vanaf deze categorie weer doorschakelen naar een groot veld. Zondag waren voor ons de weergoden een stuk beter gezind, waarin het zonnetje flink begon te schijnen, de wind ging liggen en de supporters, spelers en speelsters, maar ook wij als toernooicommissie buiten konden genieten van een dag vol mooie wedstrijden.  De zondagmiddag is de afsluiter van het toernooi. Deze eer is weggelegd voor de teams JO-15. Zichtbaar is dat deze oudste jongens en meiden proberen met volle focus te gaan voor de overwinning en allen met enorm veel passie en strijd op het veld staan. Bij de één iets meer succesvol dan bij de ander maar dat mocht de pret niet drukken. Met veel plezier werd er gebald en tenslotte kan er maar één de winnaar zijn. Nadat deze winnaars bekend waren en de laatste bekers werden uitgereikt stroomde het sportpark langzaam leeg.
    Natuurlijk wil VVR ook iedereen bedanken die het mogelijk hebben gemaakt om van het afgelopen weekend een succes weekend te maken.
    Naast de toernooicommisie zijn dat: De scheidsrechters welke ervoor gezorgd hebben dat het sportief verliep en de teams op tijd op de velden klaar stonden. De omroepers (nieuwkomer Frank, maar ook Martijn, Kevin en Frie Tijs) en mensen die alle uitslagen/standen e.d. bij hebben gehouden en iedereen op tijd en naar de juiste velden hebben gedirigeerd, Henny onze huisfotograaf, maar ook de EHBO, die het hele gehele weekend paraat stonden voor alle grote en kleine ongelukjes. Het kantine/keukenpersoneel (en eierbaksters) die het gehele weekend liters koffie hebben geschonken, flink wat hebben afgebakken en ervoor hebben gezorgd dat er niemand (speelsters en spelers, leiders, toeschouwers, maar ook scheidsrechters en wij als toernooicommissie) iets tekort is gekomen. De sponsors welke in het programmaboekje vermeld stonden, waarbij ook de sponsors van de snoepzakken en ijsjes!! Arjan van Bergen die ook veel werk heeft verzet! Mochten we nog iemand vergeten zijn dan bij deze hiervoor ons excuus en alsnog bedankt voor jullie hulp.
    Zoals dus reeds gezegd kunnen we terugkijken op een fantastisch toernooi.
    Hopelijk dat 2020 net zo succesvol gaat worden.
    En voor wie nog een beetje sfeer wil proeven van het afgelopen toernooi?? Gelukkig hebben we de foto’s nog