• Afgelopen zondag was de laatste wedstrijd in de 1e periode. Met Chaam op een gelijk aantal punten (VVR een beter doelsaldo) en met Viola op 2 punten achterstand, had VVR het in eigen hand om de 1e periode binnen te slepen. Thuis op sportpark Laguiten was v.v. Riel te gast.

    Waar Riel de afgelopen wedstrijden inzakte probeerde ze nu de verdedigers van VVR onder druk te zetten. Het was direct duidelijk dat VVR het niet cadeau zou krijgen. In de 8e minuut scoorde Tygo Verdonk op aangeven van Renzo Roelands met een subtiel stiftje de 1-0. 5 minuten later was het wederom Renzo Roelands die Raf van Peer in stelling bracht en de 2-0 binnenschoot. VVR beleef aandringen en in de 2e minuut was het wederom Raf die een rebound achter de doelman schoof. Een minuut later scoorde Raf zijn 4e in 15 minuten. Dit keer krulde hij de bal mooi in de kruising. Na 30 minuten spelen was het al 5-0. Mooie uitgespeelde aanvallen zorgde voor een mooie marge. Riel wat overigens wel bleef voetballen. Uit zo’n moment werd de laatste lijn in de rug geklopt met een fijne steekbal die door de nummer 7 van Riel in de verre hoek werd binnengeschoven. 5 min na de 5-1 werd het 6-1. Renzo Roeland speelde zich knap vrij in de 16 meter en schoot beheerst de 6-1 binnen. En dit was nog maar de 1ste helft.

    In de 2e helft was het binnen 1 minuut 6-2. De nummer 9 van Riel mocht zonder te veel druk van net buiten de 16 meter de 6-2 binnenschieten. 7 minuten later werd het zelfs 6-3. Net voor zijn wissel wist de plaaggeest aan de linkerkant van VVR de 7-3 binnen te schieten. Het was Jolan Gooskens die naar binnen trok en zo de bal achter de doelman krulde. Het slotakkoord was voor Raf van Peer die in de 61e minuut zijn 5e doelpunt mocht maken. Het laatste half uur was het VVR die opzoek ging naar meer doelpunten. Met kansen voor Friso Bosma, Tom Mensen en Sven Roelands maar hun poging ging over, naast het doel of werd net geblokt. Daarentegen probeerde v.v. Riel de 7-4 te maken maar ook hun kansen werden niet verzilverd. Volledig op eigen kracht werd de 1e periode binnengesleept op deze regenachtige zondagmiddag. Na de wedstrijd bleek dat Chaam had verloren van PCP Breda en Viola had gewonnen van Pretoria R. FC. Hierdoor gaat VVR weer alleen aan kop. De aankomende wedstrijden treft VVR eerst de nr. 3 v.v. Chaam (27 november) en ontvangt dan de nr. 2 Viola (4 december) thuis. Natuurlijk wil VVR de koppositie behouden.