• De eeuwen oude voetbalwet; als je zelf niet scoort krijg je hem tegen. Deze uitspraak is door de staf van VVR 1 wel meerdere keren door het hoofd geschoten en tegen elkaar uitgesproken. Zondag was GESTA te gast op sportpark Laguiten. De uitwedstrijd leverde een gelijkspel op (1-1). VVR had dus wat recht te zetten tegen een stugge tegenstander.

    De ploeg uit Galder krijgt weinig doelpunten tegen. VVR en GESTA begonnen beide fel aan de wedstrijd waarbij het spel wat op en neer golfde. Na ongeveer een kwartier kreeg VVR het even zwaar. Veel onnodig en snel balverlies overigens werd GESTA niet gevaarlijk. In de 23ste minuut moest GESTA spits Jules van Rijsbergen met een blessure zich laten vervangen. Kort daarna liet Roy zich de bal afsnoepen door Frits Verheijen die naar binnen sneed en de bal in de verre hoek wilde wegleggen. De ingevallen Noah van der Velden kwam gelukkig voor VVR net te laat. Dit was wel het sein voor VVR dat het anders moest. Door GESTA vroeg vast te zetten en kort te verdedigen vocht VVR zich in de wedstrijd. Het was Renzo die de bal goed meekreeg, alleen net niet direct op doel kon schieten en er uiteindelijk een corner van maakte. Levi krulde nog een vrije trap om de muur maar deze werd gestopt door de doelman. Helaas viel de bal niet voor de voeten van een VVR-speler om de rebound binnen te schieten. Met nog wat kleine kansjes ging VVR met een 0-0 ruststand de thee opzoeken.

    De 2de helft begon VVR zoals het was geëindigd en drong GESTA continu terug op eigen helft. Door goed druk zetten had VVR snel de bal veroverd wanneer GESTA balbezit had. VVR voetbalde makkelijk en zocht continu de vrije man. Renzo kwam net te laat bij een voorzet van Tristan, Hassan had een verrassend schot die goed werd gepakt door de doelman van GESTA, een schot werd net voor de doellijn van GESTA weggehaald. Daarnaast hadden het nog meer kansen kunnen worden als de eindpass in de eindfase beter zou zijn. Enkele voorzetten vanuit goede aanvallen belanden of net over het doel of te ver achterin. GESTA werd gevaarlijk uit een vrije trap. Het was Joeri Jansen die de bal in plaats van op het doel wegkopte. VVR bleef opzoek gaan naar de openingstreffer en die viel in de 74ste minuut. Vanuit een corner die werd weggewerkt bracht Renzo de bal opnieuw in. Centrale verdediger Thijs Jansen die met een spitsengoal de ban brak voor VVR en de 1-0 mocht noteren. GESTA ging wat spelers doorschuiven en probeerde een offensief eruit te gooien. VVR hinkte op twee gedachten, gaan voor de 2-0 of de 1-0 koesteren. Het werd een beetje van beide. Waar VVR GESTA bijna 60 minuten goed onder druk had gezet lieten we GESTA wat voetballen. Overigens zonder echt gevaarlijk te worden. Het gevaarlijkste moment was eigenlijk nog de vrije trap die over het doel ging. De witte sokken van Bram Janssen waren na de wedstrijd nog steeds wit. Een mooie en verdiende overwinning voor het vlaggenschip uit Rijsbergen.    Aankomende week een vrij weekend voor VVR 1 om daarna weer voor te bereiden op de uitwedstrijd tegen v.v. Riel. Door de versterkte degradatieregeling strijden nog veel ploegen ergens voor. Wat de competitie tot het eind toe spannend maakt.