• Het is zondag 1 december en de Ultra’s mogen het gaan opnemen tegen de mannen uit Wernhout. 10:40u: een voor een druppelen de Ultra’s binnen op sportpark de Laguiten. Aan de bar gaan de AA’tjes & worstenbroodjes wederom als warme broodjes over de toonbank. Wanneer vijf minuten later de selectie compleet lijkt te zijn, wordt er een schokkende ontdekking gedaan: Ansu Fati ontbreekt.

  Hoewel de eerste gedachte is om Nassauuu te bellen om Ansu naar VVR te sturen, blijkt hij al in de bestuurskamer te zijn. Hij zit namelijk op de biechtstoel bij de staf. En hoewel de biechtstoel normaliter een ere plek is, mag Ansu Fati uitleggen dat hij zijn tas vergeten is. Kansloos!

  Enfin, Mom Tensen laat zich van zijn goede kant zien en gunt Ansu Fati een paar voetbalschoenen om zo toch de bevroren wei in te gaan. De warming-up wordt gelijk serieus opgepakt, de 3-punten zijn namelijk heilig in de positie waarin we ons begeven. Juist in deze moeilijke tijden is het aan legendes de taak om op te staan. Dit blijkt maar weer als de Vieze Voes plots aan de roestige railing van het B-veld staat. Hij wordt erg warm ontvangen door vele spelers die tijdens de warming-up even tijd maken voor een kroepske met Niels.

  Na een veel belovende warming-up gaan de Ultra’s onder de volgende opstelling het veld op.
  Keeper: Motje
  Verdediging: Droel, de Vieze, Nip, Wutru
  Middenveld: Fiemeke, Mom Tensen, de Voorzitter
  Aanval: Stoomtrein, Volkszanger El Frisos, Landingsbaan
  Bank: Ansu Fati, Odoris, Milan N

  De scheidrechters fluit voor het startsignaal van de eerste helft. De mannen in het blauw-wit gaan een stuk beter van start dan Wernhout. Dit resulteert dan ook in een aantal kansen voor de Ultra’s, deze worden helaas niet afgerond. 0-0, de Ultra’s gaan vol goede moed de rust in.

  Echter begint de tweede helft een stuk minder spectaculair vanuit beide kanten. Daarnaast laat Wernhout zich van zijn slechte kant zien door rond de 70ste minuut een scheidsrechterbal te gebruiken als scoringskans. Rietje, we zullen het deze keer hierbij laten.

  Al snel daarna volgen de wissels: Droel mag plaatsmaken voor Milan N, even later valt Fiemeke uit waarvoor Odoris zijn rol mag vervullen, nog even later maakt Wutru plaats voor Ansu Fati.
  Nadat nog een aantal duels worden uitgevochten en de aanvoerder van Wernhout als stervende zwaan acteert, moeten beide kanten genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. Hiermee zijn we van de laatste positie af, hopelijk een begin van een ommekeer.

  Na de wedstrijd worden de Vieze Voes en Baarlo geëerd tot Ekte Ekte Ultra’s met een shirt en bierpakket. Hiervoor krijgen de Ultra’s een buikrol van Vieze Voes terug & Baarlo bedankt de Ultra’s met een legendarische speech: ‘Bedankt!’.

  Volgende week reizen de Ultra’s af naar Theike voor een hele schone overwinning bij Rood-Wit op het warft! Dan aan onze ‘in roze wolken zwevende Odoris’ de eer om het verslag te schrijven.

  Getekend,
  Rooie Rico