• Het is zondag half 11 en dat betekend dat de ultra’s binnen druppelen. Na de 2e nederlaag tegen Wernhout en een week goed getraind te hebben weten de mannen dat er vandaag 3 punten gewonnen moeten worden.

Wanneer alle ultra’s verzameld zijn valt er gelijk 1 ding op. Rietje heeft nieuwe schoenen gekocht of heeft die van zijn zus aan. Goed nieuws, hij is 5 centimeter gegroeid. VVR is al bijna klaar met de voorbereiding dus besluit Dia ook maar is te beginnen met warm lopen.

Na een lange warming up en een uitgebreide wedstrijd bespreking van d’n Trainert komen de spelers het veld op:

Jasper Cillissen

Gewon Gewon Nerfando Tjaans Tijn

De vieze Wutru

Don Dwayne Dwaps

Yai Rooie Rico Sven

Bank: Dylan, Stoomtrein, Tristan

Het is 12:00 en de wedstrijd begint. De eerste paar minuten komt de voorzitter weer met wijze woorden: “de eerste paar minuten zijn cruciaal voor een wedstrijd” en natuurlijk heeft die daar gelijk in. Dia speelt op de lange bal terwijl VVR probeert er voetballend uit te komen. 15 minuten gespeeld en de eerste speler van Dia zit al op de grond. Kramp! Zal dit komen door de lange warming up? Rietje speelt niet maar ook hij heeft het lastig deze wedstrijd. Het veld ernaast zijn namelijk de dames bezig en Rietje kan moeilijk zijn aandacht erbij houden. Niet veel later zit de 2e speler op de grond. Deze keer een van de Ultra’s. Het is Nerfando. Uit de dug out wordt gelijk gevraagd of die, net als vorige week, kramp heeft maar nee hoor. Zijn sok zit niet goed, wat een pisnicht. Tjaans zou onze aanvoerder niet zijn als die gelijk gaat kijken en Nerfando helpt met zijn schoen, want Tjaans weet dat VVR geen tijd heeft voor deze poespas. Die 1-0 moet vallen. Na wat kleine kansen aan beide kanten valt die helaas niet de eerste helft.

Na de ruime extra tijd is het rust. Tijd om de koppen bij elkaar te steken en analyseren wat er beter moet. Na een bakkie thee, volgens gewon gewon zo zwart als koffie, gaan dezelfde 11 weer het veld in.

De 2e helft begint en VVR weet hun eigen spel vast te houden. Lekker voetballen en soms wat kansjes creëren opzoek naar dat eerste goal. Dia komt steeds moeilijker door de 4 verdedigers van VVR die als een muur staan. De eerste wissel gaat plaatsvinden: Yai eruit, Stoomtrein erin. Niet veel later staan ook de andere 2 wissels klaar om in te vallen maar VVR is weer in een aanval met Rooie Rico aan de bal. Hij schiet, hij scoort! Met een goed geplaats afstand schot kan de keeper er niet bij. Je kan zien dat die dat van de Voorzitter heeft

geleerd. Daar gaat Sjoukie’s plan en de wissels kunnen weer gaan zitten. Hij gaat weer hard aan het werk met een nieuw plan en 5 minuten later heeft die het: Rooie Rico en Sven eruit, Tristan en Dylan erin. VVR is weer in een aanval, deze keer met de Vieze aan de bal die voor de keeper komt. Hij heeft al lang gezien dat Dylan er beter voor staat en legt de bal af. Met het eerste balcontact van de wedstrijd legt die de 2-0 binnen. Niet veel later wordt de linksbuiten weer weg gestuurd, legt hem af op Stoomtrein en schuift de bal in het net. Helaas, de grens vlagt onterecht en de scheids gaat erin mee. Nog 10 minuten op de klok lijkt de wedstrijd gespeeld. Maar daar ligt Wutru op de grond, door een bal in zijn buik. Had die toch vaker moeten gaan gymmen deze week. Don Dwayne Dwaps is weer in een aanvalt met Dylan naast hem. Met zijn 2e op de keeper en daar is die dan! De gemiste kans van Don Dwayne Dwaps die had moeten afleggen.

Daar klinkt het fluitsignaal. De eerste verdiende 3 punten en nul tegengoals van het seizoen zijn binnen. Op naar volgende week om te zien of de Ultra’s dit kunnen doorzetten.

Met nog een klein so’tje (shout out) naar Don Dwayne Dwaps die voor het eerst sinds een jaar, door zijn blessure, weer 90 minuten heeft kunnen maken.

Getekend,

Dylan