• Corners doen VVR2 de das om

  Op een relatief koude zondagochtend in april verzamelde de spelers van VVR 2 op sportpark de Laguiten. Het was zoals gewoonlijk weer wat passen en meten om aan een volle selectie te komen. Het arsenaal bestond dit keer uit een handje ultras, wat jonkies van de onder 19 en een grote groep ultras in opleiding. Wel moesten we de Voorzitter en Wutru helaas missen deze wedstrijd. Logisch dat Friso met het eerste mee moest, ze zochten daar namelijk nog een penaltyspecialist.

  Voor een zondagochtend waren er verrassend weinig brakke koppen. We reisde dus fris en fruitig af naar Oud Gastel. Taaie tegenstander waar eerder in het seizoen thuis met een onnodige 0-1 van hadden verloren. Tijd voor revanche. Na een korte bespreking stonden de elf namen op het bord. Jappie zoals gewoonlijk op goal. Dan een solide defensie van rechts naar links, Stoomtrein - Gewon Gewon - Arnt - Bart. De creativiteit en het loopvermogen werd op het middenveld gebracht door Mon Tensen - van Alt - Jai (zo schrijf je het toch?). In de spits werd de Voorzitter vervangen door zijn Antilliaanse broertje. Om het af te maken mochten Landingsbaan en Dylle de flanken bestrijken. De heer Brouwers had zelfs zijn geluks broekje aan waarmee hij vorige week een geweldige bal binnen knikte. Verder hielden de 3 puppy's van onder 19 de bank warm.

  Vol goede moed klonk om 12 uur het startsignaal. VVR 2 klapte er gelijk tegenaan maar had het niet makkelijk de eerste 20 minuten. Achterin was het even zoeken, waardoor Gewon Gewon en Arnt vaak 1 op 1 kwamen te staan. Oud Gastel had op dat moment even het overwicht ook al kwamen daar nog geen concrete kansen uit voort.

  Rond de 25ste minuut had Bart op de linkerflank de bal en speelde Dylle in. Dylle stak Bart diep en nadat die langs zijn smurf van een tegenstander was gelopen gaf hij een voorzet. Deze moest met links gegeven worden en met maar 3 star weak foot vloog ie iets te ver door. Gelukkig stond Mon Tensen daar om de bal terug te leggen op onze Antilliaanse superspits. Bom Armando Rafael Antonio Tosma schoot de bal loepzuiver tegen de netten. 0-1 voor VVR 2. Met goede moed gingen we verder. Oud Gastel had constant lopende mensen waar VVR het toch moeilijk mee had. We hielden het echter goed vol totdat we een corner tegen kregen. De bal werd voor geslingerd, vloog over Bart heen die op de 5 meter stond. Daar kon de spits van Oud Gastel de bal zo binnen knikken. Corners verdedigen blijft een terugkerend probleem. Het bleef 1-1 tot de rust.

  Na 15 minuten, en verrassend lekkere thee, kon VVR weer aan de bak. Zoekend naar dat bevrijdende doelpunt werd er de 10 minuten na rust druk vooruit gezet. Ook moest Mon Tensen helaas de strijd staken vanwege een blessure. Hierdoor kwam Bart op 6 te spelen en schoof van Alt terug naar linksback. Renzo nam de nummer 10 positie over.

  Begin van de tweede helft was weer Oud Gastel met de grootste kansen echter werden hier geen van benut. VVR deed niet onder aan het spel maar had moeite om in scoringspositie te komen. Het bleef op en neer gaan tot de 82ste minuut. Oud Gastel had weer een corner dus dat was oppassen geblazen. De bal werd er opnieuw in geslingerd en valt in de 5 meter. De bal klutst wat heen en weer maar uiteindelijk schiet een speler van Oud Gastel hem binnen en staat het twidde achter.
  Toen had VVR nog zo’n kleine 10 minuten om geen puntverlies te lijden. Alles naar voren dus. Het duurde even voor er een echt grote kans gecreëerd werd maar daar was ie dan. Een vrije trap op een kleine 20 meter van de goal. Gedecideerd namen Jai, Renzo en Tristan plaats achter de bal. Toen wist iedereen eigenlijk al, dit gaat gevaarlijk worden. Renzo dacht echter aan een variantje die helaas niet zo goed uitpakte…

  Kort daarna floot de scheidsrechter, zonder ook maar een seconde aan blessuretijd, af. Een nederlaag waar toch meer uit te halen viel. Nog even een momentje voor Tristan die zondag weer zijn geweldige multifunctionaliteit heeft getoond. Hij heeft namelijk achterin, op het middenveld en in de aanval gestaan vandaag. Zoiets valt zeker te bestempelen als een joker.

  Momenteel staat VVR2 op een schappelijke 6de plaats in de competitie. Volgende week staat koploper Virtus op het programma. Een klein stuntje zit er daar zeker in. Al moet er dan komende week wel op corners getrained worden….

  de groeten,
  Bart