• De volgende in de rij van oud-bestuursleden is Peter Arnouts. Peter is 60 jaar oud en is getrouwd met Lesley. Ze hebben 2 zonen, Hans en Guus. Hij is inmiddels ruim 41 jaar werkzaam bij de belastingdienst. Peter woont al sinds 1989 in Zundert, maar is al die tijd zeer actief gebleven bij de voetbalclub uit zijn geboorteplaats. Peter is geboren en getogen in de Sportparkstraat (nu de van Oosterhoutstraat) tegenover het oude sportpark. Het voetbalvirus moest dus wel toeslaan bij hem. Mogelijk heeft zijn vader hem daarbij ook gestimuleerd, deze zat eind jaren vijftig en begin jaren zestig in het bestuur van VVR.

  De voetbalcarrière van Peter
  Hij is afkomstig uit een gezin van 10 kinderen (4 meisjes en 6 jongens) en alle jongens op één na hebben gevoetbald bij VVR. Peter werd in 1968 lid van VVR en heeft tot 1973 bij de jeugd van VVR gespeeld. Toen stopte hij met voetballen en ging wielrennen met o.a. zijn broer Jac, maar ook met kleppers zoals Jacques Hanegraaf, Emiel Kerstens, Jos Gevers, René Haast, Ton van Oorschot en Pierre Frijters. Jawel, Rijsbergen sprak toen een behoorlijk woordje mee in de wielerwereld!
  In 1978 hing hij zijn fiets aan de wilgen en haalde hij zijn voetbalschoenen hier weer uit. Hij kwam in VVR 4 terecht, in welk team hij verschillende malen kampioen werd.

  Vrijwilliger bij VVR
  Vanaf 1978 ging hij niet alleen voetballen, maar werd hij ook vrijwilliger bij de club. Zo werd hij leider van VVR D2 (wat nu jeugd onder 12 heet). Daarnaast kwam hij toen in de reactie van de VVR-klanken terecht en hij is bij dit clubblad betrokken geweest tot en met de 50e en laatste jaargang.
  Maar hier bleef het niet bij. Peter is ook enkele jaren leider geweest bij de NKS-jeugdsportkampen, waar VVR in die tijd met enkele groepen vertegenwoordigd was in o.a. Nistelrode en Borculo. Ook heeft hij vele jaren (23 jaar) zitting gehad in de organisatie van het familietoernooi van VVR en was hij jarenlang de trekker hiervan. In 1981 werd een materiaalcommissie ingesteld en Peter zat in deze commissie samen met o.a. Pieter Vriends, Hans van Bedaf en Piet Nouws. Ook heeft Peter zitting gehad in de activiteitencommissie en in de feestcomité’s VVR 50 en VVR 60 (in 1981 en 1991). Hierin was hij o.a. verantwoordelijk voor de jubileumgids, waarvoor hij onder meer zorgde voor voldoende sponsorinkomsten door middel van advertenties. Niet onvermeld mag blijven dat hij ook al vele jaren de lotenverkoop bij de thuiswedstrijden van VVR 1 verzorgt en tevens jaren aanspreekpunt is geweest voor onze voormalige “lijnenman” (Ko v.d. Berg, wie herinnert hem niet?).

  Het bestuur van VVR
  Nadat hij al heel wat ervaring had opgedaan als vrijwilliger bij VVR, meldde Peter zich in 1986 tijdens de ledenvergadering aan als bestuurslid van VVR. Van meet af aan hield Peter zich hier bezig met de sponsoring en een jaar later vormde hij met Wim de Bruijn de sponsorcommissie. De sponsoring werd gestructureerd en er werd gewerkt met sponsorpakketten. Hiermee werd voorkomen dat VVR diverse malen bij sponsors een de deur stond voor bijvoorbeeld een advertentie in de VVR-klanken of sponsoring door middel van een reclamebord. Ook na zijn vertrek uit het bestuur is hij zich bezig blijven houden met sponsoring en gedurende al die jaren is hij het gezicht van VVR geworden voor onze sponsors. Als voorzitter van de sponsorcommissie (waarin o.a. ook Peter Boerrigter, Pedro Jongenelis, Peter van Dongen, Ad Magilse en Bennie Roelands hebben gezeten) heeft Peter daarbij daarnaast jaren gezorgd voor de presentatiegids.
  Peter vindt het hierbij belangrijk dat gemaakte afspraken worden nagekomen en dat alle sponsors belangrijk zijn voor VVR, de sponsorgelden zijn namelijk één van de belangrijkste (financiële) steunpilaren voor onze vereniging. Dat dit belangrijk is bewijst de huidige coronaperiode wel, ondanks deze voetballoze periode zijn er nagenoeg geen sponsors afgehaakt, een compliment voor alle sponsors!
  Hij is ook al tientallen jaren verantwoordelijk voor de wedstrijdmaterialen van VVR. Zo speelt ieder team van VVR in gesponsorde kleding en worden ook de tassen en ballen gesponsord. Qua materialen kan gezegd worden dat het bij VVR perfect is verzorgd en is het niet nodig om (zoals bij sommige andere voetbalverenigingen) van de leden een bijdrage in een kledingfonds te verlangen (naast de contributie). VVR verkeert zelfs in de gelukkige positie dat er sponsors op de wachtlijst staan om de kleding van de jeugd te sponsoren.
  Op 1 november 2011 nam Peter afscheid als lid van het bestuur en werd hij daarbij benoemd tot erelid van VVR. Iets waarop Peter nog steeds heel trots is en verder kijkt hij met veel plezier terug op de 25 jaren waarin hij in het bestuur heeft gezeten.

  Hoogte- en dieptepunten
  Als je zolang bij VVR betrokken bent geweest, zijn er natuurlijk vele hoogtepunten te benoemen. Maar de 3 achtereenvolgende promoties van de 2e klasse Brabantse Bond naar de 3e klasse KNVB eind jaren tachtig en begin jaren negentig onder leiding van trainer Ad v.d. Brand, kan met recht als één van de grootste hoogtepunten worden genoemd. Naast Ad vindt Peter dat ook Kees Daemen en Jos Haneveer een belangrijke sportieve bijdrage aan VVR hebben geleverd.
  Een dieptepunt vindt Peter dat het zo lang heeft geduurd dat een nieuw bestuur gevormd kon worden, gelukkig is hierin nu voorzien onder leiding van Thom van Dongen. Hij vindt het verder jammer dat het kader van de vereniging voor een belangrijk deel wordt gevormd door vijftigers en zestigers. Het zou zeer goed zijn voor de vereniging als er zich wat jonger bloed zou aandienen, alhoewel sommigen jongeren natuurlijk al zeer actief zijn bij de vereniging.

  Hobby’s
  In feite is VVR zijn grootste hobby, waaraan hij vele uren per week besteedt. Dit blijkt wel uit het feit dat hij sinds 1978 alle krantenknipsels over VVR in plakboeken heeft opgeborgen en inmiddels 25 plakboeken heeft volgeplakt. Hij is zijn thuisfront zeer dankbaar voor het feit dat hij hiervoor altijd de ruimte heeft gekregen. Maar woonachtig in Zundert ontkomt je er natuurlijk niet aan besmet te worden door het corsovirus (veel leuker dan het coronavirus…). Hieraan is ook Peter niet ontkomen en bij buurtschap ’t Stuk is hij al jaren actief op het bloemenveld en als één van de bouwers van de wagen.

  Bedankt voor het interview Peter en laten we hopen dat jij je nog jaren mag inzetten voor de vereniging!