Hans van Bedaf is geboren in juli 1957 en is dus 64 jaar oud. Hij is afkomstig uit een gezin van 5 zonen, waarbij er 2 tweelingen waren. Zijn tweelingbroer Peter is helaas enkele jaren geleden overleden. Hans mist hem nog steeds, want ze waren 2 handen op één buik, wat wel zal blijken uit het interview met Hans. Sinds 4,5 jaar heeft Hans een relatie met Angelique.
Na de lagere school is Hans naar de LTS St. Joseph in Rucphen gegaan. Peter en Hans kwamen in afzonderlijke klassen te zitten, maar al na één week zaten ze samen in de klas. Ze konden elkaar goed helpen, want Hans maakte het huiswerk voor bijvoorbeeld Nederlands en rekenen, terwijl Peter dit deed voor Engels en wiskunde. Vervolgens schreven ze elkaars huiswerk over en behaalden ze dus telkens dezelfde punten. Niemand had iets in de gaten….
Toen ze 14 jaar waren gingen ze aan de slag als metselaar bij van Hassel uit Zundert. Daarbij hebben ze begin jaren zeventig veel woningen gebouwd in Rijsbergen. Nadat ze in de WW terecht kwamen, werden ze aangenomen bij het aannemersbedrijf van Cor Dudok ik Terheijden. Hier hebben ze alle facetten van het vak geleerd, zoals tegels zetten en stucwerk verrichten. Zo zijn ze allround bouwvakkers geworden en hebben ze de eerste woningen kunnen bouwen in de Zeggepolder. Helaas kwam hieraan voor Hans een einde doordat hij een ernstige enkelblessure kreeg en vervolgens niet meer verder kon in de bouw.
Hans is vervolgens één van de beheerders geworden in de sporthal in Rijsbergen, waarna hij café De Batavier overnam van Pierre Dekkers. Op 31 december 1995 is Hans hiermee gestopt en is hij in dienst gekomen van het bedrijf van Ad Roovers, welk bedrijf zich bezig hield met de verhuur van horeca-attributen. Bij Havermans in Zundert is Hans ook in deze wereld bezig geweest met het plaatsen van grote tenten. Hij maakte hier soms werkweken van maar liefst 90 uren (!). Vervolgens ging hij werken bij sloopbedrijf Snellen, waar hij 12,5 jaar heeft gewerkt tot 2015.
Momenteel is hij alweer 6 jaar in dienst van de Koutershof, waar hij met veel plezier in de taverne werkzaam is.
De voetbaljaren bij VVR
Op 12-jarige leeftijd ging Hans bij VVR spelen (uiteraard weer samen met Peter) en ging hij keepen in VVR 8. Dit was nog op het oude voetbalveld in een tijd dat VVR maar 3 jeugdteams had. Al op jonge leeftijd stond Hans onder de lat bij VVR 1 tijdens een wedstrijd bij Wernhout. Hij moest voor de rust invallen, keepte een zeer goede wedstrijd en uiteindelijk werd hierdoor promotie afgedwongen naar een hogere klasse.
Later is Hans meerdere jaren vaste kracht geweest bij VVR is, maar vanuit de jeugd is hij terecht gekomen bij VVR 3 met als leiders onder andere Pieter Vriends en Wim Severijnen. In dit elftal stonden veel spelers die voorheen in VVR 1 hadden gespeeld en men werd maar liefst 3x kampioen. Ook heeft Hans nog gekeept bij VVR 3.
Hans als vrijwilliger
Op jonge leeftijd werd Hans jeugdleider, in het eerste jaar samen met Frank v.d. Kloot van de hoogste B-jeugd. Voor het eerst in de geschiedenis van VVR kwam dit elftal in de hoogste klasse terecht (B top). In één van deze seizoenen had de B-jeugd het lastig, ze moesten toen de laatste 2 wedstrijden winnen om zich te handhaven. In de voorlaatste wedstrijd werd er thuis gespeeld tegen NAC, dat in die wedstrijd kampioen kon worden. VVR trok echter aan het langste eind en won met 2-0. In de laatste wedstrijd moest in Prinsenbeek dus ook gewonnen worden tegen Beek Vooruit. Dat lukte, er werd een 3-2 overwinning uit het vuur gesleept. Vervolgens is Hans leider geweest van VVR 2 , VVR 3 en de dames, welk laatste elftal hij daarnaast 5 jaren heeft getraind.
Zeer goede herinneringen heeft hij aan de NKS-kampen in onder andere Nistelrode, Wanssum, Echt en Swalmen. In totaal 13 jaar heeft hij als leider deelgenomen aan deze kampen, totdat de kosten voor de kinderen nogal hoog werden. Op een gegeven moment moest er 145 gulden betaald worden en als ouders meerdere kinderen hadden die lid waren bij VVR, werd het natuurlijk nogal een fors kostenplaatje. Hans kwam op het idee om zelf een jeugdkamp te gaan organiseren en onder meer dankzij de financiële steun van Ron de Roo (op wiens kosten onder andere polo’s werd aangeschaft voor de kampstaf en de leiding), wordt tot op de dag van vandaag bij VVR een jeugdkamp georganiseerd.
Vanaf 1987 tot 1992 heeft Hans deel uitgemaakt van de jeugdcommissie, waar hij onder andere naast het jeugdkamp zich bezig hield met de organisatie van allerlei activiteiten. Daarna heeft Hans zitting genomen in het hoofdbestuur, waarin hij een aantal jaren heeft gezeten. Ook heeft hij zowel in de feestcomité’s van VVR 60 als VVR 75 gezeten, in het laatste comité was hij verantwoordelijk voor het gehele horecagebeuren. Tot op de dag van vandaag zit Hans in de toernooicommissie, bestaande uit een groep mensen die elkaar door en door kennen.
En of dit nog niet genoeg is, heeft Hans ook sinds 1997 bij de ingebruikname van de nieuwe kantine een aantal jaren achter de bar gestaan als weekverantwoordelijke. Barervaring had hij overigens al opgedaan bij VVR in de oude kantine bij Pieter en Marian Vriends en John en Annemiek Foesenek.
Hoogte- en dieptepunten
Uiteraard zijn de dieptepunten de clubmensen die VVR de afgelopen jaren zijn komen te ontvallen, zoals enkele markante figuren als broer Peter, Christ Faes, Peter van Dongen en Jos Martens. Deze maakten deel uit van de beroemde “voerhoek”, steeds op een vaste plaats aan de bar in de kantine. De kampioenschappen en promoties die Hans zowel als speler als leider heeft mogen meemaken, zijn de hoogtepunten bij VVR. Zo hebben ze na een kampioenschap met de B-top 3 dagen kunnen feesten en eten van een door Frans Roelands geschonken varken en door andere ouders geschonken dranken en etenswaren. Ook is men met dit team naar een vakantieverblijf in Zeeland gegaan, sommige oud-spelers van dit elftal vragen nog wel eens of er een reünie in Zeeland kan plaatsvinden.
Een andere leuke anekdote betreft een sponsoravond waar Hans en Peter een soort gastoptreden mochten verzorgen. Ze hadden zich verkleed als zwervers en na eerst door de ramen naar binnen te hebben gekeken kwamen ze de kantine hebben, waarbij de nietsvermoedende sponsoren vreemd opkeken van deze vreemde gasten. Toen ze ook nog eens in vuilnisbakken gingen graaien en hieruit frikandellen haalden en deze gingen opeten (in werkelijkheid had Hans vooraf frikandellen gebakken en deze bij hem in zijn jaszak gestopt), moesten sommigen hiervan kokhalzen….
Hobby’s
Naast VVR heeft Hans nog een grote hobby en dat is natuurlijk de Bonte Avond. Vanaf vrijwel het begin staat Hans op het toneel en ook de Bonte Avond loopt dan ook als een rode draad door zijn leven. Mocht hij in het begin samen met Peter alleen maar een liedje zingen, al gauw mochten ze humoristische hoofdrollen gaan spelen. Hans hoopt dat hij in 2022 zijn 40e editie mag meemaken. Verder gaat Hans geregeld wandelen en kan hij met plezier en goed koken. Tot slot is hij een fervent supporter van Feijenoord en dit was het enige waarover hij van mening verschilde van Peter, deze was namelijk supporter van Ajax.
Hans, het ga je goed en bedankt voor het interview!