• Frank Vermeeren is afkomstig uit een groot gezin van 10 kinderen en wordt in oktober 62 jaar. Hij is getrouwd met Jacqueline en samen hebben ze 3 kinderen: de tweeling Jessica en Erwin en Patricia. Na de HAVO op de KSE in Etten-Leur is Frank op 17-jarige leeftijd gaan werken als declarant aan de grens. Vervolgens kwam hij in de transportsector terecht en heeft hij sindsdien veel cursussen gevolgd en is hij bijgeschoold op het gebied van distributie. Hij heeft hier daarna een Europees distributie-entrepot opgezet. Door plaatsgenoot Fred Rennen werd hij 28 jaar geleden benaderd om te gaan werken bij Hispa fruit in Barendrecht. Dit was een familiebedrijf en omdat er geen opvolger in de familie was, is het bedrijf daarna verkocht aan v.d. Staay. Onder deze naam bestaat het bedrijf nog steeds. Frank is hier verantwoordelijk voor het gehele logistieke gebeuren en het wereldwijde transport van de producten over de zee en het land. Daarnaast maken ook douane activiteiten en transportverzekering onderdeel uit van zijn takenpakket. Overigens overweegt Frank wel wat minder te gaan werken en om één dag per week vrij te zijn.

  Frank als voetballer

  Op 10-jarige leeftijd trok hij voor het eerst zijn voetbalschoenen aan op het oude sportpark van VVR aan de Sportparkstraat (nu de van Oosterhoutstraat). Een sportpark met slechts één voetbalveld en een houten keet waar de beide teams zich konden verkleden. Veel meer kan Frank zich niet herinneren uit deze tijd, een aantal jaren later verhuisde VVR immers naar het huidige sportpark De Laguiten. Wat Frank nog wel weet is dat toen nog weinig met de auto naar uitwedstrijden werd gereden, maar dat ze op de fiets naar Breda, Zundert, Achtmaal of Wernhout reden. Als ze dan op de fiets terugreden werd er altijd een sprintje ingezet om als eerste in Rijsbergen aan te komen. Het hoogtepunt uit zijn tijd bij de VVR-jeugd was het winnen van de beker bij de A-jeugd ( VVR7)  met als leiders Jan van Steenoven en Jan Haast. In dit elftal zaten onder andere Ron Mathijssen, Ed Martens, Johan Michielsen, Ad Roovers, Frank Hereijgers, Corné van Opstal en Jack Embregts. Volgens Frank één van de sterkste jeugdteams die VVR heeft gehad en tot op de dag van vandaag is dit de enige keer geweest dat een team van VVR de beker heeft gewonnen.

  Frank was midvoor in dit elftal en zijn voornaamste kwaliteit was zijn snelheid. Bij de senioren wilde hij dan ook gaan voor een kans in de selectie, maar voor zijn werk moest hij in een 3 ploegendienst gaan werken. Hierdoor kon hij niet veel trainen en was een plek in de selectie niet voor hem weggelegd. Hij kwam vervolgens in het wilde voetbal terecht in het team van Jan Bruijns uit Zundert. Hier speelde hij met onder andere André Pemen, Peter v.d. Kloot en Jack en Rob Mathijssen. Toen de supermarkt van Jan Bruijns werd verkocht kwam hij weer in Rijsbergen terecht bij FC Zwart Moerke. Rond zijn 35e is hij gestopt, omdat hij steeds meer problemen met zijn knie kreeg.

  Zijn taken als vrijwilliger

  Zoals wel vaker gebeurt, werd Frank vrijwilliger bij VVR als leider van zijn kinderen. Zo ging Erwin bij de F-jeugd spelen en vond Frank het leuk om leider van dit team te worden. Ook beide dochters gingen bij VVR spelen en Frank is jaren zowel leider en trainer geweest van de meisjes (en later de dames) van VVR.

  Het is leuk te vermelden dat zowel alle kinderen van Frank als alle partners bij VVR voetballen. In de periode dat Jacqueline als vrijwilliger achter de bar was te vinden, was de gehele familie dus de vinden op sportpark De Laguiten!

  Ook heeft Frank de ledenadministratie overgenomen van René Alleman en het idee geopperd om dit in Sportlink te gaan bijhouden. Peter van Dongen heeft Frank toen geholpen en het gehele ledenbestand toen overgezet naar dit systeem.

  Lid bestuur

  In 2012 werd Frank gevraagd voor het bestuur, samen met andere nieuwe bestuursleden zoals Peter van Heusden, Fred Hessels, Ad Peemen, Christ van Hees, Hans van Meer en Pedro Jongenelis. Hij kijkt met veel genoegen terug op deze periode, waarin hij secretaris van VVR was. Er was sprake van een goede onderlinge klik hetgeen de besluitvorming zeker ten goede kwam.  Het wegzetten van en financieel gezonde en sportieve organisatie was het speerpunt, waarbij transparantie een belangrijk rol speelde.  Als het over de sportieve prestaties  van Ajax Feijenoord ging was die klik zeker in mindere mate aanwezig en zijn er heel wat discussies met Peter en Ad hierover gevoerd.  Het was de bedoeling dat na de maximale termijn van 2 x 3 jaar plaats zou worden gemaakt voor een nieuw bestuur, maar helaas was het toen moeilijk om nieuwe bestuursleden te vinden. In totaal heeft hij uiteindelijk 7 jaar deel uitgemaakt van het bestuur. Frank vindt het in ieder geval erg leuk dat zoon Erwin in zijn voetsporen is getreden als secretaris van VVR en hoopt dat dit voor meer jongeren aanleiding is om bestuurslid of vrijwilliger te worden.

  Hoogte- en dieptepunten VVR

  Gedurende de periode in het bestuur waren de hoogtepunten de realisatie van een vernieuwd wedstrijdsecretariaat en een nieuwe bestuurskamer en keuken. Maar ook de gedurende deze periode behaalde kampioenschappen en de promotie naar de 3e klasse zijn hoogtepunten. Het jaarlijkse jeugdtoernooi vindt Frank ook een hoogtepunt, dit is echt een terugkerend VVR-feest.

  Dieptepunten waren de vele personen die kwamen te overlijden, zoals Peter v.d. Sande, Peter van Bedaf, Jos Martens, Thijs Vermeeren en Christ Faes. VVR heeft toen geprobeerd steun te bieden door bijvoorbeeld gedenkplekken in de richten in de bestuurskamer. Hij vindt de samenwerking met de gemeente ook minder. Met name de zeer passieve houding van de lokale overheid met betrekking tot besluitvorming en het laten uitvoeren van afgesproken werkzaamheden  was  voor Frank, maar zeker ook voor overige bestuursleden moeilijk te bevatten.

  Hobby’s

  Hobby’s zijn onder andere fietsen en mountainbiken. Zo heeft Frank onlangs samen met Jacqueline en zijn zus en schoonbroer het 2e gedeelte van het Pieter Burenpad gefietst vanuit Ommen naar de Sint Pietersberg in Maastricht. Ook  het lezen van een goed boek op de E-reader en wandelen vindt hij leuk. Maar voetbal kijken naar zijn favoriete club Ajax kan hij ook erg op prijs stellen.

  Frank, bedankt voor het interview!