• Frank is bijna 41 jaar getrouwd met Yvonne en uit dit huwelijk zijn 2 zonen geboren: Patrick van 39 en Stefan van 34, Patrick is samen met Ilona en samen hebben ze 2 zonen: Lars (8 jaar) en Sven (6 jaar). Stefan is samen met Manon.

  Overigens is het gehele gezin erg VVR-minded. Yvonne is bijvoorbeeld jaren actief geweest in de kantine (o.a. heeft zij in de kantinecommissie gezeten) en tevens is ze jaren gastvrouw geweest. Verder is Yvonne ook nog leidster geweest (o.a. met Annie Weijgers) tijdens een NKS-kamp in Wychen met zoon Stefan. Patrick is trainer/leider van zijn zonen en zit ook al enige jaren in de toernooicommissie. Stefan is ook actief in de kantine en draait al jaren diensten op zaterdagochtend, waar hij de scheidsrechters en tegenstanders ontvangt en ervoor zorgt dat er drinken is voor de spelers. Bovendien zijn beiden nog actief al voetballer.
  Al op 15-jarige leeftijd ging Frank werken bij de Hero in Breda en nadat in 2005 dit bedrijf door CSM werd overgenomen rijdt hij dagelijks (behalve op vrijdag, zijn vrije dag) naar Goes. Frank wordt dit jaar 65 jaar, hetgeen betekent dat hij dan volgend jaar augustus maar liefst 50 jaar (!!) in dienst is. Een record natuurlijk!

  Frank als voetballer bij VVR
  Op 10-jarige leeftijd startte de voetbalcarrière van Frank en in de jeugd heeft hij op verschillende posities in het elftal gespeeld, zelfs als keeper. Na de A2 kwam Frank bij de senioren in VVR 3 terecht, in een elftal met o.a. Wil van Kuijck en Jack Koeken. Een prima elftal, want onder leiding van Wim Severijnen werd hij kampioen. Daarna heeft hij enige jaren in VVR 4 gespeeld en tot slot bij de veteranen . Tussendoor ook nog enkele jaren bij Het Lappenvrouwtje in het “wilde voetbal”. Zo rond zijn veertigjarige leeftijd kwam aan zijn actieve voetbalcarrière een einde.

  Zijn taken als vrijwilliger
  Frank is vele jaren leider geweest bij verschillende elftallen van VVR. Zo was hij op 22-jarige leeftijd leider van de B1 met Hans van Bedaf. Een elftal, onder andere bestaande uit Corné Hendriks, Corné Roks, Chiel Roelands, Jean-Louis Adriaensen en John Luteijn. Een goede lichting, want in dat jaar werd het kampioenschap behaald. En een jaar later slaagde dit team erin om de finale van de beker te bereiken. Ook is hij met Cor Mathijssen leider van de A2 geweest en natuurlijk werd hij leider van Patrick toen deze ging voetballen. Hij is toen ook een tijdje trainer geweest van het F-team van Patrick op woensdagmiddag. Ook bij de senioren was Frank leider, namelijk samen met Pieter Vriends van VVR 4 dat toen ook kampioen werd met o.a. Kees van de Broek en Rinus van Dongen.
  Maar Frank was ook leider van de NKS-kampen (onder meer met medeleider Jan Slezak) van o.a. Patrick en daarna heeft hij jaren zitting gehad in de kampstaf van VVR. Samen met Rinus van Dongen heeft hij het trainingskamp van de A-jeugd in Meulenberg (Zegge) opgezet, dat jarenlang een succes is geweest. Ook heeft hij geholpen bij de bouw van de tribune en heeft hij 3 jaren gevlagd bij VVR 2 (en soms als invaller bij VVR 1).

  Jeugdcommissie en bestuur van VVR
  Begin jaren negentig benaderde Raymond Vlieks, toen voorzitter van de jeugdcommissie, hem om zitting te nemen in de jeugdcommissie. In totaliteit heeft Frank vervolgens 13 jaar in de jeugdcommissie gezeten, waarvan 7 jaar als voorzitter. Nadien was het voorzitter Jos Martens die aan Frank vroeg om in het bestuur te komen. Frank ging deel uitmaken van de activiteitencommissie en er werden toen veel activiteiten georganiseerd, zoals een sportquiz en voetbalquiz en zeer goed bezochte teerfeesten met onder andere Take 2 als band. Frank heeft 6 jaar deel mogen uitmaken van het bestuur.

  Toernooicommissie
  Frank is bij VVR uiteraard zeer bekend als lid (inmiddels al jaren als voorzitter) van de toernooicommissie. De eerste jaren met o.a. Cor Mathijssen, Charel Wouters en Ton de Hoogh. Als alles goed gaat beleeft ons toernooi vanaf 9 tot en met 11 juli 2021 haar 48e editie en Frank zit ondertussen al ruim 32 jaar in deze commissie. Vele leden van de toernooicommissie (o.a. Hans van Bedaf, Jorien Daamen , Frans Hereijgers, Arjan Martens, Robert Hooijmaijers en zoon Patrick) vormen al jaren een goed ingespeeld team, waar de onderlinge band en waardering erg sterk is.
  Hij ervaart zijn tijd bij VVR, maar zeker bij de toernooicommissie als zeer gezellig. Er is veel gelachen (o.a. met “de Woef” als wethouder en Kees Daemen die als eerste de scheidsrechtersbokaal kreeg (een beker, niet groter dan een eierdopje)), maar ook hard gewerkt. Het jeugdtoernooi van VVR staat niet voor niets goed aangeschreven als goed georganiseerd toernooi.
  Maar helaas zijn er ook verdrietige tijden geweest, o.a. vanwege het overlijden van Jos Martens en Peter van Bedaf. De laatste was niet alleen één van de gangmakers tijdens het toernooi, maar ook als sinds de jeugd een vriend van Frank. Sinds het overlijden van Peter wordt de scheidsrechterbokaal dan ook de Peter van Bedaf-bokaal genoemd.

  Hobby’s naast VVR
  Naast voetbal, is fietsen als jaren een grote hobby van Frank. Als actief fietser gaat hij wekelijks op woensdagavond en zondagochtend fietsen met o.a. Henk Buiks, Armand Huijbregts en Cor Mathijssen fietsen (als het tenminste niet regent…) en hij heeft o.a. ook de Waalse Pijl en de Ronde van Vlaanderen bezocht. Samen met beide zonen heeft hij voetbalwedstrijden bezocht van Borrussia Dortmund, Tottenham Hotspur, Bayer Leverkussen en FC Köln.
  Maar uiteraard wordt ook erg genoten van de kleinzonen en gaat hij samen met Yvonne een rondje wandelen in de mooie omgeving van Rijsbergen.

  Heel erg bedankt voor het interview Frank en Yvonne! Als goed gastvrouw zorgde Yvonne voor een natje en een droogje (Frank zag het en keek toe) en we kwamen zelfs tot de ontdekking dat Frank en de interviewer één gemeenschappelijk kenmerk hebben, u mag raden welk. De wonderen zijn de wereld nog niet uit….