Conny en Johan Michielsen zijn beiden geboren en getogen in Rijsbergen en zijn respectievelijk 60 en 61 jaar oud. Ze hebben elkaar begin jaren negentig leren kennen bij VVR en zijn in 1998 getrouwd en hebben 2 kinderen: Stef van 22 jaar en Carlijn van 20 jaar. Beide kinderen hebben ook bij VVR gevoetbald, maar zijn inmiddels hiermee gestopt.
Na zijn schooljaren is Johan zijn maatschappelijke carrière begonnen bij Belcomex als declarant aan de grens met België, net als plaatsgenoten, zoals Frank Vermeeren, Louis Daemen en Fred Rennen. Toen tegen het einde van de jaren tachtig de Europese grenzen vervielen, is hij aan de slag gegaan bij Fed-Ex (Federal Express), bij welk bedrijf vooral zaken werden gedaan met de U.S.A en China. Na een periode van ongeveer 13 jaar en toen dit bedrijf richting Eindhoven Airport ging verhuizen , is Johan gaan werken in een soortgelijke functie bij Scansped, en nu als DB Schenker in Tilburg. Tot op de dag van vandaag werkt Johan hier nog steeds, met onderbreking van een klein uitstapje naar Kennis, waar het gras helaas niet groener was.
Conny is al 42 jaar in dienst in de zorg en wel bij het Amphia ziekenhuis in Breda. De zorg voor haar patiënten ligt haar na aan het hart, ze heeft er als een zeer zorgzaam type alles voor over om de mensen die in het ziekenhuis verblijven zoveel mogelijk in de watten te leggen. Ze is nu 28 uren per week werkzaam en heeft voornamelijk als voedingsassistente gewerkt. Conny is er even 10 maanden weggeweest heeft toen gewerkt bij cafe-restaurant ’t Hert in Prinsenbeek en is toen weer teruggegaan naar het Amphia Ziekenhuis . Ze is overigens lang actief geweest in het horecagebeuren, zo heeft ze gewerkt bij cafetaria-restaurant De Zwaan, de kantine van de sporthal van Eric Mathijssen, de VVR-kantine en bij de Bonte Avond.
De voetbaljaren bij VVR
Conny heeft op een kleine uitzondering na nooit gevoetbald. Johan is op 10-jarige leeftijd begonnen op het oude sportpark van VVR. Hij heeft zich destijds aangemeld bij het VVR-icoon (en één van de oprichters van VVR) Koos Roks en heeft zijn eerste training gehad van Cees Vogels. Het toeval wil dat Johan en Conny inmiddels al vele jaren tot volle tevredenheid woonachtig zijn in een woning waar vroeger het voetbalveld van VVR was gelegen. Johan was een snelle aanvaller die makkelijk scoorde. Een hoogtepunt was het winnen van de beker in de A-jeugd. Een anekdote uit deze tijd was dat hij tijdens één van de bekerwedstrijden pas in de 2e helft mocht invallen, omdat hij zijn voetbalschoenen was vergeten. Hij maakte in deze lichtwedstrijd eerst de gelijkmaker en toen de winnende treffer.
Na de jeugd is hij gaan spelen in het wild voetbal bij de Betanco Boys. Daarna nog een jaar bij FC ’t Paaltje, toen hij ervoor koos om bij VVR op zaterdag te gaan voetballen in de toen pas opgerichte zaterdagafdeling. Hij kwam in VVR Zaterdag 2 terecht in een zeer goed elftal, dat gelijk kampioen werd en op een gegeven moment in dezelfde klasse terecht kwam als VVR Zaterdag 1. Johan heeft zijn voetballoopbaan afgebouwd op zondag bij de veteranen, maar vanwege zijn toenmalige heupproblemen kon hij toen bijna niet meer lopen. Hij heeft vervolgens en nieuwe heup gekregen, maar van voetballen is het niet meer gekomen.
Conny en Johan als vrijwilligers
Conny heeft zoals hiervoor aangegeven vele jaren achter de bar gestaan in zowel de oude als de nieuwe kantine van VVR. Tevens heeft ze koffie en thee ingeschonken voor de elftallen op zaterdag en zondag, de thee werd genuttigd tijdens de rust van de wedstrijden. Daarnaast is ze ook enkele jaren leidster geweest bij de jeugd, eerste bij de meisjes en daarna bij de jongens (met als medeleider Hans van Kuijck). Met de jeugd is ze ook twee jaren als leidster mee geweest naar de NKS-jeugdsportkampen (o.a. in Echt). Omdat de kosten van deelname op een gegeven moment wel erg hoog werden, ontstond het idee om bij VVR zelf jeugdkampen te gaan organiseren. Conny besprak dit in de jeugdcommissie en kort daarna ontstond de eerste kampcommissie van VVR met o.a. Ron de Roo en deze besloot spontaan o.a. de poloshirtjes te gaan sponsoren van de kampstaf en de leiders. Tot slot heeft Conny jaren zitting gehad in de jeugdcommissie van VVR en in de activiteitencommissie. Johan is ook leider geweest, en wel van één van de zaterdagteams en bij ook bij diverse jeugdelftallen. Hij heeft in de toernooicommissie gezeten met o.a. Ton de Hoogh, Frank v.d. Kloot en Toine Bastiaansen. Het eerste Jeugdtoernooiboekje met het programma voor alle elftallen kwam door zijn initiatieven tot stand en bracht een welkom bedrag op voor de club toen. Net als Conny heeft ook Johan deel uitgemaakt van de jeugdcommissie en vervolgens is hij 5 jaar lid geweest van het hoofdbestuur van VVR. Sinds kort maakt hij deel uit van de werkgroep sponsoring.
Hoogtepunten
Conny heeft altijd veel plezier gehad van haar werk achter de bar. Verder kijkt ze met groot genoegen terug op haar periode bij de jeugdcommissie, waar ze heeft mogen samenwerken met een fijne groep mensen (met o.a. voorzitter Raymond Vlieks). De jaarlijkse jeugdkampen waren ook telkens weer een hoogtepunt.
Het sportieve hoogtepunt van Johan was uiteraard het winnen van de beker met de A-jeugd. Maar ook het behalen van het kampioenschap met het 2e team van de zaterdagafdeling zal hij nooit meer vergeten. Zijn periode in het bestuur roemt hij, onder andere vanwege de erg fijne samenwerking met de toenmalige voorzitter Jos Martens.
Hobby’s
Johan is al jaren actief in de werving van sponsors, eerst bij de St. Bavoloop in Rijsbergen en daarna (en nog steeds) bij de van Goghloop in Zundert. Dit slokt zoveel van zijn tijd op, dat hij weinig andere hobby’s heeft, alhoewel de mantelzorg voor zijn moeder ook veel tijd kost. Conny kan genieten van het oplossen van puzzels (woordzoekers)en fietsen.
Conny en Johan, erg bedankt voor het interview!