• Bart Haast is geboren in 1970 en is dus vorig jaar 50 jaar oud geworden. Wie Bart een beetje kent, weet dat hij het jammer vond dat dit heugelijke feit niet op een uitbundige manier kon worden gevierd vanwege het Covid 19-virus. Bart is inmiddels 18 jaar samen met Miranda en ze hebben samen 2 dochters: Mandy van 14 jaar en Djany van 12 jaar.

  Na zijn schooltijd en het vervullen van zijn militaire dienstplicht in 1990, is Bart zijn maatschappelijke carrière gestart bij de Makro in Breda in april 1991. Na enkele andere werkgevers, werkt Bart nu inmiddels weer enkele jaren op het hoofdkantoor van de supermarktketen SPAR.

  Bart als voetballer bij VVR
  Op 7-jarige leeftijd startte de voetbalcarrière van Bart bij de F-jeugd. Hij was een speler die het moest hebben van zijn techniek en inzicht, een speler ook met een goede conditie (met rondjes lopen was hij steevast voorin te vinden). Aanvankelijk als linksbuiten en daarna als linkshalf speelde Bart zijn wedstrijden, in eerste instantie in de lagere teams. Bart was desondanks iemand die altijd ging trainen, vaak was hij de enige speler van zijn team die 2x per week trainde. In de B-jeugd kwam hij in het hoogste team terecht en ook bij de A-jeugd speelde hij één seizoen in de A1.
  Hetzelfde laken en pak was het bij de senioren: hier kwam hij bij VVR 3 terecht en slaagde hij er net niet in de selectie te halen. Omdat hij op jonge leeftijd terecht kwam bij de Bonte Avond moest hij op een gegeven moment kiezen en ging hij bij de zaterdagafdeling van VVR spelen. Hier heeft hij een heel gezellige tijd gehad en speelde hij in leuke teams. Ook heeft Bart hier zijn sportieve hoogtepunt als speler bereikt: met als leiders Anton Damen en Kees van Dorst werd hij kampioen (de eerste en enige keer in zijn voetballoopbaan). Helaas kwam hieraan een vroegtijdig einde vanwege een versleten heup, wat overigens pas jaren later werd vastgesteld. Reeds op 33-jarige leeftijd moest hij stoppen, wat hij erg jammer vond. Pas in 2012 werd hij aan zijn heup geopereerd en kan hij gelukkig weer zonder pijn lopen en fietsen.

  Zijn taken als vrijwilliger
  Bart was begin 20 toen hij terecht kwam in de redactie van de VVR-klanken. Mede dankzij hem kreeg dit blad een fris gezicht. In plaats van alleen maar wedstrijdverslagen, kreeg het blad veel leuke rubrieken waardoor de leesbaarheid van het clubblad werd vergroot. Hij heeft ruim 10 jaar deel uitgemaakt van de redactie. In deze periode heeft hij ook een belangrijke bijdrage geleverd aan ons clublied. Op tekst van Peter v.d. Bemd en muziek van Toos Damen, heeft Bart dit lied namelijk ingezongen. Ook was Bart de drijvende kracht achter Forza VVR, in de tijd dat Ad v.d. Brand en Kees Daemen trainer waren. Bart was degene die veel mensen zo gek kreeg dat ze in blauw-witte kleuren werden geschminkt, regelde blaaskappelen bij kampioenswedstrijden van VVR en zorgde ervoor dat in meerdere volle bussen VVR-supporters VVR 1 gingen aanmoedigen. In de periode 2004-2006 was Bart lid van de jubileumcommissie van VVR 75. Eén van zijn taken was het regelen van een wedstrijd tussen oud-spelers van VVR 1. Nadat ook zijn loopbaan als actief voetballer erop zat, was hij nog wel rustend lid, maar had hij geen functies meer bij VVR.

  Dat veranderde toen zijn dochters gingen voetballen. Eerst de jongste en daarna en de oudste en het kon natuurlijk niet uitblijven dat Bart weer actief betrokken raakte bij VVR. Van beiden is hij leider (geweest) en er kan ook geregeld een beroep op hem worden gedaan om wedstrijden van de meisjes te fluiten.

  Anekdotes
  Bart is iemand die de anekdotes uit zijn mouw schut. Zo weet hij kostelijk te vertellen dat hij had beloofd na een kampioenschap van VVR een rondvaart te regelen. Zo gezegd, zo gedaan: samen met trainer Kees Daemen dobberde Bart in een rubberen opblaasboot en een bak bier door de Aa of Weerijs. Supporters en spelers stonden juichend en joelend aan de kant. Verder had Kees hem beloofd dat hij ooit nog eens zijn debuut zou maken in VVR 1. Dit had Kees beter niet kunnen doen, te pas en te onpas vroeg Bart een Kees wanneer dit moment nu zou aanbreken. Uiteindelijk is dit wel gelukt: tijdens de feestweek van VVR 75 mocht Bart bij een stand van 1-1 enkele minuten voor tijd invallen tijdens de wedstrijd tegen RKC, prompt daarna viel de 1-2…. (overigens had hij hieraan geen schuld).

  Jeugdcommissie en bestuur van VVR
  Enkele jaren geleden is Bart in de jeugdcommissie terecht gekomen, inmiddels is hij voorzitter van de jeugdcommissie. Omdat hij veel mensen bij VVR kent en goed met mensen kan omgaan, is deze rol hem wel toevertrouwd en tijdens de volgende ledenvergadering zal hij dan ook als lid in het bestuur worden gekozen als vertegenwoordiger van de jeugdcommissie.

  Hobby’s naast VVR
  Bart geeft aan dat hij naast zijn 2 dochters eigenlijk nog 2 kinderen heeft: VVR en de Bonte Avond. Beiden draagt hij een zeer warm hart toe en vormen zijn belangrijkste hobby’s. Bij de Bonte Avond is hij al jong als speler begonnen, in totaal heeft Bart 18 jaar op het toneel gestaan. Nadat hiermee in 2008 werd gestopt, is hij vervolgens enkele jaren coördinator geweest en heeft hij deel uitgemaakt van het team dat de teksten schrijft. Als kroon op zijn werk voor de Bonte Avond, zal hij in 2022 voor de 3e keer regisseur zijn. Een rol waarvan hij dacht dat deze te hoog gegrepen zou zijn voor hem, maar samen met Mark Koeken gaat hem dit goed af. Na een intensieve periode van voorbereiden, repeteren en optreden kan telkens weer worden teruggekeken op geslaagde avonden.
  Een andere hobby is fietsen: samen met enkele vrienden vormt hij de wielerclub “Sjas Patat” en gaat hij 1 of 2 keer per week een rondje fietsen van 60 of 70 km.
  Tot slot blijft carnaval vieren zijn grote hobby, tijdens carnaval is hij altijd te vinden in één van de Rijsbergse horecagelegenheden.
  Bart, bedankt voor het interview en veel succes toegewenst als bestuurslid van VVR!