• Arjan en Ilona Martens komen uit respectievelijk Rijsbergen en Etten-Leur en zijn respectievelijk 46 en 43 jaar jong. Ze hebben elkaar in 1994 leren kennen op een examenfeestje bij Geert Verheijen en in 2005 zijn ze getrouwd. Op dit moment wonen ze tijdelijk in een stacaravan op een prachtige plek aan de Kleuterhuislaan, over een poosje hopen ze hier een nieuwe woning te kunnen gaan bouwen.

  Ilona is na haar opleiding gaan werken in een medisch kindcentrum in Goirle, waar ze nachtdiensten draaide. Toen ze ging samenwonen met Arjan, ging ze op zoek naar een andere baan en ging ze werken bij de buitenschoolse opvang in afwisselend Etten-Leur en Zundert. Ze is in dienst van Kober en momenteel doet ze hier vooral administratief werk.
  Arjan is na zijn LTS-opleiding in het kader van een werk-/leertraject als electricien gaan werken bij de firma Pijnappel in Breda. Vervolgens is hij hier in vaste dienst aangenomen en heeft hij hier 9 jaar gewerkt. Daarna volgde een dienstverband van 3 jaar bij de firma Snellen in Rijsbergen, waarna hij opnieuw electricien werd en eerst 10 jaar heeft gewerkt bij Theo Rombouts en nu alweer 8 jaar bij Installatiebedrijf Rijsbergen.

  De voetbaljaren bij VVR
  Op jonge leeftijd is Ilona gaan basketballen in Etten-Leur, alhoewel zij toen al eraan dacht om te gaan voetballen. Nadat ze een relatie had gekregen met Arjan was de stap naar VVR natuurlijk snel gezet en op 16-jarige leeftijd kwam ze in het damesteam terecht. Ze heeft lang bij de dames gespeeld, eerst was ze de benjamin van het team en in de laatste jaren was ze uiteindelijk de nestor geworden. Ze heeft zo’n beetje alle posities bekleed in het elftal en kijkt met veel plezier terug op haar periode bij de dames.
  Arjan kreeg op zijn communiedag van zijn oom Jos Martens het lidmaatschap van VVR cadeau. Hij heeft meestal gespeeld als rechtsbuiten, rechtshalf of linkshalf en kwam al op 15-jarige leeftijd in VVR 1 terecht. Nog niet met een vaste plaats, maar wel op de reservebank met de nodige invalbeurten. De toenmalige trainer Jos Haneveer pleitte er zelfs voor dat hij stopte in de A-jeugd en vervroegd de overstap zou maken naar VVR 1, wat Arjan uiteindelijk toch niet heeft gedaan. Na de jeugd kwam Arjan eerst in VVR 2 terecht en vervolgens heeft hij 18 jaar (!) in het eerste gespeeld. Vervolgens weer naar VVR 2 en de laatste jaren in het eerste zaterdagteam van VVR. Vanwege de corona-epedimie werd er even niet gevoetbald en Arjan merkte dat het toch wel fijn was om niet de hele week pijn te hoeven lijden na een gespeelde wedstrijd. Dit heeft hem doen besluiten om uiteindelijk zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

  Ilona en Arjan als vrijwilligers bij VVR
  Op zeer jonge leeftijd kwam Ilona al bij de jeugdcommissie terecht, waar ze zorgde voor de representatie, bijvoorbeeld het verzorgen van een cadeau bij de geboorte van een baby. Ook hielp ze bij de organisatie van de Grote Clubactie en bij het jeugdteren. Tevens heeft ze jaren in de kampstaf gezeten. Wat ze onder andere ook heel leuk vond was samen met v.v. Wernhout de jeugdkampen voor de D-jeugd organiseren. Dat is nog niet alles: ook heeft ze samen met Mirjam Nieuwlaat bardiensten gedraaid, met name op zondagmiddag bij thuiswedstrijden van VVR 1. Ze is leidster en ook trainster geweest van de meisjes van VVR, met o.a. Bibi Daemen en Tetske Magilse. Niet onvermeld mag blijven dat ze lid is geweest van de kantinecommissie en ook een tijdje de rol van zwarte Piet heeft gespeeld. Er waren periodes waarin ze zo’n 5 dagen per week op sportpark De Laguiten te vinden was, dus meer bij VVR als thuis op de bank.
  Hetzelfde kan worden gezegd over Arjan. Hij is begonnen als trainer/leider van de C2 van VVR, samen met Robert Hooijmaijers en Ron Nouws. Daarna heeft hij dezelfde rol gehad bij de B/C. Met de toenmalige jeugdtrainer van VVR Marco v.d. Ven is hij vervolgens leider geweest van de B1 en daarna van de A1. Al geruime tijd heeft hij zitting in de jeugdtoernooicommissie, en ook is hij lid geweest van zowel de activiteitencommissie als de technische commissie. En dan moeten we niet vergeten dat Arjan kantinehulp is geweest op donderdagavond en jaren leider is geweest van VVR 1. Voor onze accommodatie is Arjan onmisbaar, elke denkbare klus die met zijn werk als electricien te maken heeft is door hem opgepakt. Zo heeft hij met o.a. Peter van Bedaf in enkele weken tijd ons nieuwe wedstrijdseceratariaat in de kantine gerealiseerd.

  Hoogte- en dieptepunten
  Een dieptepunt is uiteraard het vroegtijdig overlijden van zijn oom en voormalig voorzitter Jos Martens, maar ook het overlijden van mensen zoals Thijs Vermeeren, Peter van Bedaf, Peter vd Sande, Frans Herijgers en Peter van Dongen. Laatstgenoemde zei altijd tegen Ilona dat ze samen nog eens leider zouden worden van de dames van VVR, helaas heeft het nooit zover mogen komen…
  Voor beiden gelden als hoogtepunten de leuke tijden die ze als speelster/speler van de dames en VVR 1 hebben meegemaakt. Zo waren de jaarlijkse trainingskampen erg leuk en hebben ze beiden de nodige kampioenschappen meegemaakt. Arjan denkt ook met veel genoegen terug aan de visdagen met de selectie op de boot in Tholen.
  Wat wel erg jammer was, is dat tegen Willem II helaas een (historische) promotie naar de 2e klasse is misgelopen. In een wedstrijd waarin VVR heer en meester was en men dacht dat een gelijkspel voldoende zou zijn, werd vlak voor tijd door de scheidsrechter aangegeven dat bij een gelijkspel strafschoppen volgden. Deze strafschoppenserie liep voor VVR helaas niet goed af.

  Anekdotes
  Arjan presteerde het om voor zijn eigen feest uren te laat te komen. De sloop van de oude kantine vond hij namelijk belangrijker...
  Sommige meiden (we noemen geen namen, zij weten dit zelf wel) kwamen wekelijks te laat op de training. Ze dachten dat Ilona gek was en het steeds geloofde dat ze alweer een lekke band hadden, plotseling ongesteld waren geworden of welke smoes dan ook. Wat zij niet in de gaten hadden was dat Ilona allang wist dat dat ze stiekem een sigaretje rookten voor de training...

  Hobby’s
  Beiden houden van een lekker speciaal biertje met een hapje. Ilona moet binnenkort voor de tweede keer aan haar voet worden geopereerd, maar daarna hoopt ze weer te kunnen gaan tennissen en op vrijdagavond de zeven tegen zeven-competitie bij VVR te kunnen gaan spelen.
  Ilona en Arjan, erg bedankt voor het interview!