Jeugdtoernooi 2018 weer succesvol verlopen

769

Van 8 tot en met 10 juni hebben we alweer kunnen genieten van de 46 editie van ons eigen VVR jeugdtoernooi met een deelname van 127 teams. Wederom een toernooi waarover we erg tevreden op terug kunnen kijken. Dit mede ook doordat de weergoden ons wederom erg goed gezind waren. Je krijgt wat je verdient. Voor leiders, ouders en opa’s en oma’s de ideale omstandigheden om naar hun familie te gaan kijken en voor de speelstertjes en spelertjes was het genieten om zo onder grote belangstelling te voetballen in ca. 270 wedstrijden in totaal.

Vrijdagavond is er afgetrapt met de meisjes MO13, MO15 en MO17.
Er werd door de meiden stevig strijd geleverd op 4 verschillende velden. Onder prima leiding van de aanwezige scheidsrechters is dit alle op een zeer sportieve manier gegaan.

Op zaterdagochtend was het de beurt aan de jongste tak van de verschillende clubs, de JO-7, JO-9 en de MO-9. Ook hier waren de teams (zowel nationaal als internationaal) in grote getalen gekomen om de felbegeerde eerste prijs in de wacht te slepen. Het blijft toch altijd weer een genot om deze pupillen achter een bal aan te zien rennen. Waar vroeger er wel eens een hoog bloemetjespluk gehalte bij zat, draait het nu echt om het voetbal. De één wat beter dan de ander maar het plezier stond voorop. De temperatuur liep al vroeg in de ochtend lekker op zodat de geur van vers gesproeid gras gecombineerd werd met de geur van zonnebrandcrème. Doordat het brandende zonnetje er dus al vroeg doorkwam te komen stroomde het sportpark langzaamaan vol met de familieleden en supporters van deze jongste tak van spelers en speelstertjes.

Dit was ook het geval in de middag. Het was nu de beurt aan de JO-11 en de MO-11 categorie om hun kwaliteiten te laten zien. Ook hier weer een middag van strijd gepaard met goed voetbal. Menig zweetdruppeltje vloeide er, en deze werden dan tussen de wedstrijden door dan weer net zo makkelijk weggespoeld met koud water dat in overvloede door de meegebrachte bidons en flessen door de lucht heen vloog. Verkoeling was zeer welkom zodat de volgende wedstrijden weer maximaal gepresteerd kon worden . Dit alles om aan het einde van het rit natuurlijk op het hoogste “podium” te kunnen staan met de welverdiende beker en medailles.

Voor de jongste jeugd wordt er altijd een beroep gedaan op een select groepje scheidsrechters die onderling nog een eigen competitie voeren. Deze competitie werd met Rowan Huijbregts als winnaar afgesloten.

De zondagochtend was voor de teams van JO-13.
Van wedstrijdjes op een kwart / half veld op zaterdag is het vanaf deze categorie weer doorschakelen naar een groot veld. Ook hier weer hetzelfde ritueel: de geur van vers gesproeid gras gecombineerd met de geur van zonnebrandcrème. Dan ook de nadruk op de geur van vers gesproeid gras want de sproei-installatie heeft in de avonden en nachten weer overuren gedraaid. Gelukkig dan ook voor de organisatie dat zo goed als alle teams deze dag op zijn komen dagen waardoor een mooi programma afgewerkt kon worden.

De zondagmiddag is de afsluiter van het toernooi. Deze eer is weggelegd voor de teams JO-15.
Met de wedstrijd van 17.00 uur in het achterhoofd (VVR-Breksens, voor promotie/degradatie) werd toch geprobeerd de volle focus in de eigen wedstrijden te leggen. Bij de één iets meer succesvol dan bij de ander maar dat mocht de pret niet drukken. Met veel plezier werd er gebald en tenslotte kan er maar één de winnaar zijn.

Nadat deze winnaars bekend waren en de laatste bekers uitgereikt waren was er tijd om te gaan kijken naar de wedstrijd van VVR 1 onder het genot van een heerlijk koud drankje. Deze bizarre wedstrijd met een doldwaze eindfase werd winnen afgesloten door onze Blauw-Witten. Een kers op de taart voor een fantastisch weekend.

Natuurlijk willen wij ook allen bedanken die het mogelijk hebben gemaakt om van het afgelopen weekend een succes weekend te maken.
Een korte opsomming hiervan: De scheidsrechters welke ervoor gezorgd hebben dat het sportief verliep en de teams op tijd op de velden klaar stonden. De omroepers (nieuwkomer Martijn en stand-in Frie Tijs) en degenen, die alle uitslagen/standen e.d. bij hebben gehouden en iedereen op tijd en naar de juiste velden hebben gedirigeerd, Henny onze huisfotograaf, de EHBO..die gelukkig niet al teveel te doen heeft gehad maar het geen wat moest gebeuren, goed heeft ingevuld. Het kantine personeel (en eierbaksters) wat ervoor gezorgd heeft dat er niemand (de organisatie, scheidrechters, spelertjes, toeschouwers enz enz) iets tekort is gekomen. De sponsors welke in het programmaboekje vermeld staan! Ook die van de snoepzakken en ijsjes!! Arjan van Bergen die ook veel werk heeft verzet! Mochten we nog iemand vergeten zijn dan bij deze hiervoor ons excuus en alsnog bedankt voor jullie hulp.

Zoals dus reeds gezegd kunnen we terugkijken op een fantastisch toernooi.
Hopelijk dat 2019 met de 47 editie net zo succesvol gaat worden.

En voor wie nog een beetje sfeer wil proeven van het afgelopen toernooi…
Het toernooi is voorbij, maar gelukkig hebben we de foto’s nog.

CLUBFEEST VRIJDAG 14 DECEMBER A.S. KLIK HIER OM DIRECT AAN TE MELDEN!