Jeugdscheidsrechters VVR

scheidsrechter

Het seizoen 2017-2018 is weer ten einde en wat voor een einde! Naast de nodige kampioenen bij de jeugd, kon VVR 2 de kampioensvlag hijsen met als klap op de vuurpijl de promotie van VVR 1 naar de 3e klasse!

Alle wedstrijden die bij VVR worden gespeeld, zouden niet kunnen plaatsvinden zonder de deskundige leiding van scheidsrechters en spelbegeleiders. VVR verkeert in de gelukkige omstandigheid, dat we de beschikking hebben over een groot aantal jeugdteams. Elke week weer komen er zo’n 20 jeugdteams binnen de lijnen en we zijn blij dat elk team beschikt over voldoende leiders en trainers.

Helaas is het soms lastiger om ervoor te zorgen dat elk team een scheidsrechter krijgt toegewezen, die de wedstrijd in goede banen kan leiden. Omdat we slechts enkele teams hebben die in één van de hoogste jeugdcategorieën uitkomen, krijgen we weinig scheidsrechters vanuit de KNVB toegewezen.

Dit betekent dus dat het overgrote deel van de wedstrijden geleid moet worden door onze eigen leden. Vrijwilligers die bereid zijn om een wedstrijdje te fluiten. We zitten hier al jaren met een probleem, zeker voor de oudere jeugd (vanaf de jeugd onder 13) is groot aantal mensen die hiertoe bereid zijn, om diverse redenen niet in staat een wedstrijd te leiden. Elke week weer moet dus een beroep worden gedaan op een klein aantal mensen. En ook die mensen hebben nu eenmaal weleens andere verplichtingen. Vaak moet een beroep worden gedaan op dezelfde mensen en VVR is erg blij op mensen zoals Johan Voesenek, die het afgelopen seizoen soms meerdere wedstrijden in één weekend floot. Het spreekt voor zich dat Johan verreweg de meeste wedstrijden heeft gefloten en dat niet alleen op zaterdag bij de jeugd, maar ook op zondag bij de senioren!

We hopen dat de situatie de komende seizoenen kunnen verbeteren. Door werving en opleiding, proberen we de groep mensen die willen fluiten zo veel mogelijk te laten groeien. Zo zijn Gino van Groningen en Kik Dekkers dit seizoen geslaagd voor de cursus verenigingsscheidsrechter en voor de cursus pupillenscheidsrechter zijn maar liefst 8 jongens geslaagd (Raf Dekkers, Tom van Meer, Tygo Verdonk, Lars van Oostveen, Pieter Boon, Wesley Haring, Gijs v.d. Bemd en Daan Rieborn).

Ook het komende seizoen zal het probleem echter blijven bestaan en het zal wel eens kunnen voorkomen dat jullie geen scheidsrechter krijgen toegewezen. Wij vragen jullie begrip hiervoor, maar weet dat we onze uiterste best doen voor iedere wedstrijd een scheidsrechter te vinden! Misschien dat jullie ook eens rond jullie heen kunnen kijken. Mogelijk zijn er ouders die elke wedstrijd aanwezig zijn bij de wedstrijden van hun kind, die wel eens de rol van scheidsrechter op zich zouden kunnen nemen. Of er is iemand anders in jullie omgeving, waarvan jullie denken: dat is wel iets voor hem of haar! Vanaf 12 jaar mag je wedstrijden leiden en je mag het geloven of niet, dat is hartstikke leuk en je krijgt ook nog eens meer kijk op de spelregels.

Belangstelling? Neem even contact met me op,

telnr. 06-52366335 of pvdm59@gmail.com.

Pierre van der Made

CLUBFEEST VRIJDAG 14 DECEMBER A.S. KLIK HIER OM DIRECT AAN TE MELDEN!