VVR wint verdiend van Gesta

sdc12985

Op zondag 08 april 2018 werd onder zomerse omstandigheden de thuiswedstrijd tegen Gesta gespeeld.

Na een van beide ploegen aftastend begin bouwt VVR een veldoverwicht op. Gesta zakt ver in en laat VVR het spel maken.

In de 6e minuut wordt een vrije trap van Yoran bij de 2e paal terug gekopt, maar tot corner verwerkt door de verdediging van Gesta. Een minuut later een actie van Jolan over links. Zijn voorzet is echter te scherp. In de 11e minuut een aanval van VVR via Yoran en Gilberto welke uiteindelijk leidt tot een corner. De corner wordt bij de 2e paal naast gekopt door Joris.

In de 16e minuut kan Jolan opkomen, maar zijn voorzet gaat voorlangs. Enkele minuten later geeft Joran een voorzet op Joris. Joris controleert de bal met zijn borst, maar de bal lijkt te ver weg te stuiten. De verdediging van Gesta kan hierdoor wegwerken, maar Joris loopt goed door en blokt het schot, waarna de bal over de keeper in het doel verdwijnt, 1-0.

In de 19e minuut zet Hassan een actie in door het midden. Zijn schot gaat uiteindelijk naast. In de 21e minuut wordt een vrije trap op 25 meter van het doel van Gesta over geschoten door Sjors

In de 25e minuut wordt een vrije trap voor VVR vanaf de zijkant te scherp genomen waardoor de keeper de bal simpel kan pakken. Zijn snelle spelhervatting belandt door miscommunicatie in de VVR-verdediging bij de spits van Gesta, maar Simon kan tijdig herstellen voordat deze gevaarlijk kan worden.

In de 32e minuut opent Sjors op Jolan. Zijn voorzet wordt weggewerkt door de verdediging van Gesta. Een minuut later ontwijkt Jolan de buitenspelval, maar zijn voorzet is te scherp. In de 34e minuut wordt een corner van VVR bij de 2e paal terug gekopt door Simon, maar hierna wordt gefloten voor een overtreding op de keeper van Gesta.

In de 38e minuut een prima actie over rechts via Yoran. Zijn voorzet wordt uiteindelijk geblokt voordat deze een medespeler bereikt. In de 40e minuut wordt Hassan aangespeeld in de 16 meter van Gesta en kan wegdraaien bij zijn tegenstander. Zijn schot wordt weggewerkt door een Gesta-verdediger.

In de 42e minuut wordt een vrije trap voor Gesta zwak naast geschoten waardoor VVR met een 1-0 voorsprong de rust bereikt.

De eerste kans na de rust is voor Gesta. Een afvallende bal wordt vanaf 20 meter direct op het doel geschoten, maar Bram kan de bal onder de lat uit tikken.

In de 50e minuut kan een corner voor VVR, na een actie van Gilberto, ternauwernood worden weggewerkt door de verdediging van Gesta. In de 55e minuut wordt een corner bij de 2e paal terug gekopt dor Stef. De bal beland bij Hassan, maar zijn schot gaat over het Gesta-doel.

In de 60e minuut wordt Yoran diep gestuurd en kan de achterlijn halen. Zijn voorzet is uiteindelijk net te scherp. De bal wordt echter weer snel herovert en komt terecht bij Simon die vanaf 16 meter rakelings voorlangs schiet. In de tegenaanval kan Gesta tot een schietkans komen, maar deze gaat over.

VVR bouwt weer een veldoverwicht op, maar loopt in de 67e minuut tegen een tegentreffer aan. Een bal stuit in de 16 meter van VVR ongelukkig tegen de hand van Stef aan, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legt. De penalty wordt binnen geschoten door de spits van Gesta, 1-1.

VVR komt echter al weer snel op voorsprong. In de 69e minuut wordt een vrije trap vanaf de zijkant ingedraaid door Stef Daemen en bij de 2e paal binnen getikt door Stef van Nispen, 2-1.

In de 73e minuut kopt Joris de bal na een vrije trap over. In de 77e minuut kan Joris de wegdraaien na een inworp, maar zijn schot gaat over.

Enkele minuten later wordt Jolan via een steekbal weggestuurd in de 16 meter van Gesta. Zijn aanname is net niet goed genoeg waardoor de voorzet te onnauwkeurig is en geen medespeler bereikt.

In de 81e minuut opent Jolan op Tom. Tom geeft een afgemeten voorzet en de doorgelopen Jolan kan prima binnen schieten, 3-1.

In de 82e minuut kan VVR in de aanval via Hassan. Joris komt net te kort om zijn voorzet bij de 2e paal binnen te tikken. VVR kan het restant van de wedstrijd rustig uitspelen en behaalt uiteindelijk een verdiende overwinning op Gesta.

De wedstrijd is voorbij. Gelukkig zijn er de foto’s nog.