Wind vs. Terneuzen 2 vs. VVR 2

Zondag 10 maart 2019 stond de Ultra’s een dagje strand te wachten. Terneuzen 2 stond op de planning. Om
goede zaken te doen voor de 2e periode en om richting de top 3 te kruipen waren 3 punten noodzakelijk. Na de uitstekende wedstrijd uit bij Dubbeldam kregen de Ultra’s 2 weekjes ‘rust’. De eerste week kwam het door een inhaalweekend waarbij Groen-Wit al een andere pot te spelen had. De 2e week ‘rust’ danken wij aan een of andere held, die voor ons het carnaval heeft uitgevonden. Elk jaar, 4 weekjes na klunen, worden de stinkende kluunpakjes weer uit de kast gehaald om 5 tot 6 dagen van s’ochtends vroeg tot s’ochtends vroeg de kop eraf te schroeven. De Ultra’s, dit jaar vergezeld door VVR Zondag 3, VVR zaterdag 2, en een enkeling uit VVR Zaterdag 3 hebben de nodige biertjes gedronken en het de vrouwen in Rijsbergen, Breda, Hoeven, Effen en omstreken aardig lastig gemaakt. Enfin, zondag 10 maart. Doordat de meeste ultra’s plus Ex-Ultra Plus Plus Arie het rustig aan deden het weekend na carnaval, was de vroege vertrektijd van half 10 geen probleem. Om 9:30 was bijna iedereen fris en fruitig aanwezig, echter dacht gelegenheidskeeper R. Nouws gisteren dat zijn voornaam Rick was en had besloten toch een klein biertje te doen. Wat vaak gebeurd bij Ultra’s is dat een kleintje een grote wordt. Dit keer met een kwartiertje vertraging tot gevolg. We vergeven het je Ron (lees: bladje volgende week).

Toen Nouws Senior gearriveerd was, kon de tocht beginnen. Ongestoord reden we richting de Zeeuwse kust, totdat we de Waterman inreden. Landingsbaan stond nog op de Laguiten. Eenmaal opgehaald volgde een lange, saaie, winderige tocht naar onze oosterburen waar d’n Trainert en Sjoukie de volgende 11 Ultra’s het kunstgras op stuurde. Nouws Sr. – GewonGewon – Tjaans – Baarlo – Nerfando – De Voorzitter – Tupac – Rietje – Bladje Voes – Hèro – Vieze

Don Dwanye Dwaps, Biljartbal en Plus Plus Arie namen op de bank plaats.

Waar het bij aankomst nog niet echt opgevallen was, ging het steeds harder en harder waaien. De vorige dag waren er ook al wedstrijden afgelast vanwege de Zeeuwse wind. De warming-up was echter prima te doen op het goede kunstgras veld, maar alles veranderde enkele seconden na de toss. VVR mocht met wind in de rug beginnen aan de 1e helft. Door de wind was het 1-richtings verkeer de 1e helft. Elke voorwaartse bal van Terneuzen ging net zo hard weer terug. Dit resulteerde al snel in de 1e kans van de wedstrijd. In de 4e minuut ontsnapte Bladje, die helemaal opleefde toen die hoorde dat code oranje uitgegeven was. Terneuzen wist nipt te redden. 2 minuten later was Bladje weer weg. Nu kon Terneuzen alleen maar aan de noodrem trekken: Pingel voor de Ultra’s. De wind zorgde hier voor kelderklasse taferelen. Tot 3 maal toe waaide de bal weg van de stip voordat Rietje kon uithalen. De goed fluitende scheids had zelfs hier een oplossing voor, hij besloot de bal zelf vast te houden tot het laatste moment en stapte net op tijd weg. 0-1 VVR. Niet veel later valt ook de 2-0. Mede dankzij de wind valt de bal over de verdediging van Terneuzen. Bladje kon profiteren. Met wind mee kon er vol druk gezet worden. Met in het achterhoofd het feit dat er nog een 2e helft met wind tegen gespeeld moest worden, was het doel na 20 minuten duidelijk: Zorgen voor een zo groot mogelijke marge om zo de moed van de Zeeuwen te doen laten zinken. Na een goede aanval over meerdere schijven eindigt de bal in de 22e minuut voor de voeten van Flensjes, die onberispelijk binnen schiet: 3-0. Van echt doordrukken kwam het echter niet, een aanval van de Zeeuwen valt uit het niets voor de goal van Nouws Sr. 3-1. Met nog 15 minuten te spelen tot rust wordt het nog 4-1 door een goede solo van Bladje.

Ondanks de 1-4 voorsprong, gaan de Ultra’s bijna aangeslagen de rust in. Het besef dat er nog 45 minuten tegen de steeds hardere wind gespeeld moet worden zorgt voor twijfels over de marge van 3 goals. Na rust, windkracht 10 voor windkracht 15, is er voor beide ploegen geen voetbal meer mogelijk. Bladje wordt vol op z’n enkel geraakt en kon niet verder. Met Plus Plus Arie en Don Dwayne Dwaps wordt er nog geprobeerd om iets van rust in de ploeg te krijgen. De Zeeuwen weten er net voor tijd nog een in te prikken, maar Flensjes antwoord snel en bepaald de eindstand op 2-5. Met de 3 punten in de tas kon de terugreis worden ingezet voor een paar pilsjes bij VVR. Volgende week wacht Gastel, waar we nog iets goed tegen te maken hebben na de 3-3 in Gastel.

Getekend,

Haspel