VVR 2 weet weer te scoren en pakt 3 punten

De eerste competitiewedstrijd voor VVR 2 wordt omgezet in 3 punten. Na een winterstop waar flink is doorgetraind waren de ultra’s scherp en lieten ze zich van hun beste kant zien. Door deze 3-1 overwinning kan er verder worden gekeken!

Op zondag 17 februari 2019 stond de altijd lastige uitwedstrijd naar Dubbeldam op het programma. Nadat vorige week op het laatst als team toch was besloten om te gaan klunen in plaats van te voetballen was dit de eerste competitiewedstrijd van 2019 voor de ultra’s. De thuiswedstrijd tegen Dubbeldam werd toendertijd met 3-4 verloren dus was het tijd voor revanche.

In de winterstop hebben de ultra’s weer volle bak doorgetraind om zo scherp mogelijk aan de 2e seizoenshelft te beginnen. Zo is er voornamelijk getraind op het scorend vermogen, wat gelijk zijn effect had. Duidelijke voorbeelden hiervan waren zichtbaar tijdens de zaterdagavond op trainingskamp, nieuwjaarsborrel bij VVR en tijdens het klunen in Breda. Ook de kromme had het op zijn heupen tijdens het trainingskamp en probeerde een basisplaats af te dwingen bij de trainer met zijn sensuele dansmove.

Het grootste verschil met de heenwedstrijd van Dubbeldam is de grote van de spelersgroep. Waar er voor de wedstrijd thuis tegen Dubbeldam mensen uit de selectie werden weggestuurd, moesten er voor de uitwedstrijd mensen worden gevraagd uit andere elftallen. De bal is rond en het kan raar lopen. Zo mocht oude vedette, en nu spelend bij VVR 3, Kessie zijn klasse weer laten zien. Ook mocht het jonge broertje van de lokale volkszanger van ‘T Krisje zich laten gelden bij de Ultra’s.

11.00u Na een mooi plekje te hebben opgezocht langs het veld fluit de scheids, onder toeziend oog van een rapporteur, voor het begin van de wedstrijd. Het eerste kwartier is het zoeken voor de ultra’s. Het staat niet goed waardoor er weinig gevoetbald wordt. Na onderling overleg wordt het spel beter en gaat het balletje makkelijker rond. Dubbeldam geeft de ultra’s genoeg ruimte om te voetballen waardoor het wachten is op de 0-1. Na ongeveer 20minuten komt er een enorme kans voor onze lokale volkszanger El Friso, maar hij weet helaas het net nét niet te vinden. Ook de keurmeester van de velden van VVR Dwayne Dwaps komt niet tot scoren door een goede redding van de keeper.

Na ongeveer 30 minuten is het dan wel raak voor de ultra’s. Een afvallende bal wordt bekeken binnen geschoten door Rietje. Na vele mislukte pogingen tijdens Ploegendienst en Klunen weet ook hij eindelijk te scoren en zet de Ultra’s op een 0-1 voorsprong.

Vervolgens komt er een moment van onkunde van de kant van Dubbeldam. De speler komt met 2 gestrekte benen op kniehoogte van achter in op Gewoon Gewoon. Tot iedereen zijn verbazing en woede geeft de scheids een gele prent. De rapporteur aan de kant is het hier ook niet mee eens en had hiervoor een donkerrode kaart gegeven. Dit zal de scheids achteraf nog wel te horen krijgen. Gelukkig valt het bij Gewoon Gewoon mee en kan hij verder spelen.

In het begin van de 2e helft komen de ultra’s meer onder druk te staan. Dubbeldam staat achter en wil de gelijkmaker forceren. Echter wordt het uit een tegenaanval 0-2 voor de Ultra’s. Vanuit rechts wordt er 1 op 1 gegaan met de keeper en wordt de inlopende Tobias gezien, die vervolgens de bal compleet verkeerd raakt. Echter tot geluk van de ultra’s rolt de bal tergend langzaam de goal in.

In de 80e minuut wordt de wedstrijd dan echt beslist door opnieuw Tobias. Na een goede actie wordt er naar binnen gesneden en vanaf links laag in de korte hoek raak geschoten. Het slotakkoord van deze wedstrijd is voor Dubbeldam. Naar een slim uitgelokte strafschop wordt de eindstand bepaald op 1-3.

Op de drie verdiende punten werden in Rijsbergen onder het genot van een heerlijk lente weertje gedronken. De volgende competitiewedstrijd laat even op zich wachten en zal pas na carnaval gespeeld worden. Op 10 maart mogen de Ultra’s de lange tocht richting Terneuzen maken. Maar eerst zal er wederom getraind worden op het scorend vermogen tijdens Carnaval. Wie er met scherp zal schieten is nog maar de vraag. Dat het jachtseizoen is geopend is een feit.

Ultra’s maak het niet te gek en denk ook eens aan je vrienden in plaats van je kleine heer.

Gegroet,

Ex-voorzitter & Winnaar van de subleague,