VVR 2 kampioen

dsc_0574

VVR 2 kampioen na winst op DSE.

Donderdag 11 mei, al weken wordt er naar deze dag uitgekeken door alle locals. Normaalgesproken staat hemelvaart in het teken van We Love To Party, maar niet vandaag. Vandaag kan geschiedenis worden geschreven met een kampioenschap van VVR 2. Al vroeg in de ochtend ontwaken de spelers met het besef dat het vandaag moet gebeuren. Is men zo vroeg wakker door de zenuwen of doordat de woensdagavond een keer niet bij Rietje is doorgebracht? Dit moet later blijken op het veld.

Iets voor 12 blijkt dat alle locals hun weg hebben gevonden naar sportpark de Laguiten. Opvallend detail is dat Gloryhunter juist nu voorrang geeft aan zijn eigen wedstrijd. Stipt 12 uur fluit de scheids voor de start van de wedstrijd. Gelijk is te merken dat VVR 2 even moet wennen aan de grote aandacht. Na 7 minuten is het dan ook DSE die de score opent, of beter gezegd VVR 2 opent de score voor DSE door een eigen doelpunt. VVR 2 is gelijk wakker en in de 10de minuut brengt Jappie de score op 1-1. Na een goede combinatie vindt hij de korte hoek. Deze snelle (planga) gelijkmaker brengt het vertrouwen volledig terug en in de 17de minuut volgt gelijk al de 2-1. Een corner wordt ingebracht door Fiem en krachtig binnengekopt door Friso. Het is overigens dezelfde Friso die even later laat zien de zonnepanelen achter het doel niet zo te waarderen en deze van het dak probeert te trappen. Na dit voorbeeld laat ook Sven een gelijkwaardige bal zien. Met een 2-1 voorsprong gaat het 2de de rust in. De locals aan de kant beginnen alvast hun het naderende kampioenschap te vieren door een kleintje te pakken. Na de rust waren er nog enkele kansen voor onder andere Nouws en Pietertje maar helaas kunnen ze het netje niet laten bollen. De tweede helft wordt verder uitgespeeld door VVR en men begint langzaam steeds meer aan het naderende feest te denken. Al met al een verdiende overwinning in deze, zoals Friso het zei, stugge wedstrijd. Na 90 minuten fluit de scheids af en de champagne wordt ontkurkt; VVR 2 is kampioen. Zeer vlotjes is dit feest gevierd bij VVR en in het dorp. Ook vrijdag en zaterdag gaan de festiviteiten door, om dit zondag nog even af te toppen.

Mannen, nogmaals gefeliciteerd!

43aeff4f-07f7-42cb-beec-4d60ec9f1ee1