VVR 2 doet wat er van haar verwacht wordt: winnen

Zondag 17 maart 2018,

Vandaag staat de wedstrijd tegen hekkensluiter SC Gastel 3 op het programma. Op papier een makkelijke tegenstander, maar deze ploeg heeft in de vorige confrontatie bewezen een lastige tegenstander te zijn voor De Ultra’s. Het uitduel eindigde namelijk in een teleurstellend gelijkspel. Vandaag dus een kans om revanche te nemen!

10:45
De Ultra’s druppelen allen de kantine binnen. De een nog fitter dan de ander. Dit is overigens weleens anders geweest. Waar er bij aanvang van sommige vorige wedstrijden tientallen AA’tjes en worstenbroodjes over de toonbank gingen, bleef het vandaag rustig.

De Ultra’s, die momenteel in een goede vorm verkeren, moeten wel een van haar sterspelers missen de komende weken. Bladje Voes liep in het duel tegen Terneuzen 2 een lelijke blessure op, waardoor hij de komende weken helaas niet inzetbaar is.

10:48
Keurmeester Don Dwayne Dwaps gaat naar buiten om de velden te keuren. Alhoewel hij het wel redelijk ‘drassig’ vindt, is hij van mening dat er gewoon gevoetbald kan worden.

11:00
Feest DJ Kroepoek slingert de SkyTech aan. Onder het genot van wat Nederlandstalige volksmuziek worden de tenues aangetrokken. DDD en Friemeke maken weer eens ruzie om broekje negen zonder touwtjes. Enfin, eenmaal omgekleed toveren D’n Trainert en Sjoukie de volgende elf namen uit hun hoed:

Motje,

Gewon Gewon, Baarlotelli (C), Kafke, Nerfando

Kroepoek, Friemeke, Rietje

El Frisos, DDD, Héro

Bank: Biljartbal, Kersje, Badr Arie

12:00
Na een scherpe warming-up mag er om klokslag 12:00 afgetrapt worden door de gasten. Het is een rommelige beginfase. Beide ploegen hebben moeite om de bal in de ploeg te houden. Hierdoor raakt een speler van Gastel ligt gefrustreerd, hij besluit Baarlo te bijten in zijn bovenbeen. Na een klein opstootje krijgen beide mannen een gele prent van de scheidsrechter. Volgens onze opponent onterecht, hij beet ten slotte “per ongeluk”. Desondanks weten De Ultra’s toch op voorsprong te komen. Een goed genomen hoekschop wordt prima ingekopt door Nerfando: 1-0. Een aantal minuten na de openingsgoal valt na een mislukte voorzet de bal opeens panklaar voor een speler van Gastel: 1-1. De Ultra’s laten zich echter niet van de wijs brengen en weten al snel weer op voorsprong te komen. Na een geweldige assist van onze Rietje, wordt Héro één op één voor de doelman gezet: 2-1. Diezelfde Rietje tekent later ook nog voor de 3-1.

13:00
Na een lekker bakje thee mogen de Ultra’s beginnen aan de tweede helft. Het is een zeer matige tweede helft. Het geloof bij de spelers van Gastel is verdwenen en De Ultra’s lijken het zo wel prima te vinden. Toch weet VVR nog twee keer het net te vinden. Rietje maakt middels een strafschop zijn tweede doelpunt in de wedstrijd en Kersje weet na goed voorbereidend werk van Badr Arie ook nog een doelpunt mee te pikken. Eindstand: 5-1.

14:15 – 00:00
Na de overwinning worden er uiteraard de nodige gouden pretcilinders genuttigd. Alle Ultra’s kijken deze middag uit naar een event dat wordt georganiseerd door de gebroeders Van Dun: ‘The Cat From House Party’. Na een aantal biertjes in de kantine te hebben gedronken, pakt gros van het team hun tweewieler om is even flink los te gaan bij Ut Krisje. Eenmaal gearriveerd wordt MOBICEP hard aan het werk gezet: de ene na de andere bak Juup wordt besteld. Voor menig speler veranderen de aanwezige dames in een prooi. Andere gasten besluiten met een barkruk op hun hoofd te gaan dansen. Sjoukie besluit daarentegen het podium te betreden om alle aanwezigen even duidelijk te maken wie ‘de beste’ is. Het doet mij denken aan een speech van Louis van Gaal in München: “Wir sind die Besten!”

Het was weer een geslaagde zondag. Volgende week staat alweer de derby tegen Zundert te wachten. Hopelijk kunnen De Ultra’s de goede reeks doorzetten!

Getekend,

El Frisos