VVR 2 deelt de punten

VVR deelt de punten

Het was zondag 18 november, een mooie maar frisse zondag. De ultra’s stond een belangrijke wedstrijd te wachten tegen SC Gastel 3, deze pot winnen en je staat in de middenmoot. Eén voor één kwamen de ultra’s binnendruppelen, de ene fitter als de andere maar over het algemeen hadden de meeste jongens zich gedeisd gehouden zaterdagavond. Degene die toch het gokje hadden gewaagt en naar Breda waren afgereisd waren op tijd naar huis gekomen (ja, af en toe zijn het wel eens wijze jongens) met de nachtbus, waarin lekker wat kaassoufflékes zijn weggebikt. Echter had Fiemeke niet het genot van zijn heerlijke goud-gele snack waar hij zo naar verlangde. De buschauffie dacht namelijk anders over het nuttigen van deze vette hap tijdens de busrit, en zo zag hij zijn happie in de prullenbak verdwijnen. Volgende keer toch beter je best doen om hem onopvallend op te peuzelen vriend! Biljartbal maakte zijn naam weer waar, want hij had weer koppijn, oorzaak van dit was het jaarlijkse festival in de Maaii, namelijk Sensation Waailand. Een festival met een eindshow, waarbij Tommorowland of de Fancy Fair niks is, dat is pas matriaal jum. Zelfs onze Wutru was ruim op tijd op sportpark De Laguiten. Hij had namelijk wat goed te maken van vorige week toen hij andere prioriteiten had gesteld. Of hij nu bij zijn vriend uit Etten-Leur heeft geslapen die toevallig ’s morgens om half acht de hond aan het uitlaten was in de tuin bij huize Martens of bij een preike, dat is nog de vraag maar dat komt er bij de eerstvolgende biechtstoel wel uit.


Aangekomen in Gastel werd de Skytec weer aangeslingert en werden de ultra’s warm gestoomd voor de wedstrijd. Tijdens het omkleden zaten sommige jongens al met de gedachten bij de 3e helft. Het zeer bekende concept van Vunzige Deuntjes reisde namelijk af naar de kantine van VVR, daarover later meer, eerst de wedstrijd. Eenmaal omgekleed gingen de ultra’s beginnen aan de warming-up, echter viel er niet echt een goede warming-up te doen door het veld waarop dit moest plaatsvinden. Niet alleen was het veld slecht, de akker was ook flink overbevolkt doordat er nog vier andere teams opstonden. Helaas gelde dit niet alleen voor het inloopveld, want het wedstrijdveld was ook geen biljartlaken. D’n trainert en Sjoekie wilden het met de volgende elf gaan doen:


Mot

Kroepoek – Baarlo – Gewon Gewon – Biljartbal

Flensjes – Fiemeke – Rietje

Bladje – El Frisos – Haspel


De kerkklok luidt 12:00 en de ultra’s staan klaar op het veld om de wedstrijd te laten beginnen, hier maakten zij dan ook kennis met de scheids. Eerste indruk van de scheids was dan ook niet al te best, een man die al flink op leeftijd was en volgens mij een nogal bourgondisch leven leidde, ene die niet uit de middencirkel komt. Maar goed het fluitsignaal klonk en we waren los. Na 10 minuten krijgt Gastel een onterechte vrije trap toegewezen en schoten hem binnen, 1-0. VVR wat moeilijk grip krijgt op de manier van spelen in het begin van Gastel; de lange bal. Langzamerhand begon Gastel wat af te zwakken en kregen de ultra’s de wedstrijd onder controle. Kort hierna wordt dan ook het net gevonden van het doel van Gastel, doordat de Vieze goed weet te reageren op een schot dat gekeerd wordt. Alleen na een halve minuut haalt de scheids het in zijn hoofd om het doelpunt alsnog af te keuren, een man die luistert naar wat er geroepen wordt en geen eigen keuzes maakten bleek al snel. Het was overigens een zuiver doelpunt, maar goed niks meer aan te veranderen. Helaas viel de goal aan de andere kant. Gastel wat na 20 minuten spelen een cadeautje kreeg, een foute inspeelbal van Gewon, en het was 2-0. VVR weet de knop om te zetten en begonnen steeds gevaarlijker te worden. Door goed te blijven drukken wordt er na verloop van tijd een overtreding gemaakt in de zestien van Gastel en wordt er een pingel toegewezen. Rietje schiet hem tegen de touwen, 2-1. Net voor rust weten de ultra’s dan ook de score gelijk te trekken. Na een vrije trap van Baarlo die verkeert wordt ingeschat door de Gastel verdediging schiet Koning kluts, Haspel, achter de verdediging door en kopt hem net voordat de keeper hem kan pakken binnen, 2-2.

De bekertjes thee zijn op en de 2e helft neemt zijn intrede. VVR begint de 2e helft goed door weer flink te drukken en al snel volgde de 2-3 nadat Rietje zijn schot in de linker onderhoek ziet rollen. Kort hierna besluit te scheids de wedstrijd te staken nadat hij al het gezeur tegen hem beu was. De scheids had dus waargemaakt waar we al bang voor waren, en floot de hele wedstrijd kapot. Wij zijn wat gewend met scheidsrechters maar zo’n pannenkoek als dit hadden de ultra’s ook nog nooit meegemaakt. Tijdens de staking werden we erop gewezen dat we nog een look-a-like in het team hadden zitten, namelijk dat Tjaans op zanger Kafke leek. Ik weet niet wat die speler van Gastel op had, maar ik denk dat hij al bijna een bak bier achter zijn kiezen had zitten. Na enkele minuten weten beide captains de scheids om te praten en vervolgden we alsnog de wedstrijd. Het incidentje heeft de ultra’s echter niet goed gedaan en het voetbal wordt dan ook wat minder. Om de wedstrijd nieuw leven in de blazen werd Haspel gewisseld voor Nerfando en verruilde Flensjes het strijdveld voor zijn leerling Joris, ook dit mocht helaas niet baten. De resterende wedstrijd viel dan ook een beetje stil op een paar kansjes na, gelukkig was de spits van Gastel niet te beroerd om wat te buurten, ik ben benieuwd of hij het gister leuk heeft gehad in het bos met zijn vrouw en kinderen, hij keek er in ieder geval naar uit. Na ongeveer 452 minuten spelen en de officiële speeltijd er eigenlijk opzat, vond de scheids dat we nog 10 minuten langer moesten spelen. Dit bleek helaas te lang voor de ultra’s, een paar minuten voor het einde van de wedstrijd schoot Gastel de 3-3 binnen. Teleurgesteld dropen de ultra’s af, terug naar de kleedlokalen, kortom een onterechte uitslag.

Ondanks dat het niet een al te best resultaat was stond natuurlijk nog de 3e helft te wachten, nadat de skybox half verbouwd was werden de eerste pilskes genuttigd onder het genot van vunzige muziek. En wat heeft het woord ‘’vunzige” zich weer bewezen, wat een vieze dansjes hebben er plaatsgevonden zeg, en dan nog maar niet te spreken over een paar ultra’s die rondliepen, stelletje bronzige beren. Het was dan ook niet te hopen dat Rob Geus langskwam, man man man wat een smerige boel was dat. Nadat de draaidienst van DJ PATJUH erop zat verruilden de kantine zich voor de Jolly of werden De Jongens Van Je Weet Wel bezocht. Maar aan alles komt een eind, en zo ook aan dit verslag. Volgende week zondag wacht de derby tegen het verschrikkelijkste dorp wat er ook maar is, 597. Hier moet wat goed gemaakt worden na dit weekend!

 

Getekend,

Gewon Gewon