Twee wedstrijden, 6 poenten !

Na een goede en makkelijke 5-0 overwinning in de eerste speelronde, moesten de ultra’s in de tweede speelronde tegen de jongens van Rood Wit. Het is zondag 1 oktober (stoptober voor veel ultra’s) en bijna alle ultra’s zijn ruim op tijd binnen. El Frisos heeft geleerd van vorige week, want hij had dit keer lekker thuis in de bank gezeten met een happie en een sappie in plaats van bij de Jolly met z’n voorbeeld Danny. Jorq had wel wat dansstapjes gemaakt en Foepke (Jens) had genoten van het optreden van André Pronk, maar beiden uiteraard fit en wel. El Frisos maakte afgelopen week ook kennis met het Rode Jackie, iets wat voor hem toch best moeilijk bleek (vergeten, dus ….!). Daarnaast werd onze afgelopen vrijdag duidelijk dat onze eigen ekte Tjaans dit jaar dé vlagger wordt van het tweede, waarvoor wij hem natuurlijk heel erg dankbaar zijn !

Rond de klok van 10.35 uur is het woord aan de trainert Ruud. Hij geeft aan dat we met een grote groep te maken hebben en dat iedereen voor zijn plekje zal moeten strijden op de trainingen. Rood Wit had maar 1 van de 7 wedstrijden in de voorbereiding verloren dus we konden aan de bak tegen de mannen ui Theike. Hij stuurt dan ook de volgende 11 ultra’s de wei in:

Foepke
Jorq Baarlo GewonGewon Kroepoek
Nodpdeleef Friemeke Kromme
Landingsbaan ElFrisos Bladje

12.00
VVR trapt af en de 2e speelronde is in gang gezet. Het balletje gaat de eerste minuten goed rond en we zetten ons positioneel weg. Al gauw merken we dat hier iets te halen valt en de jongens uit Theike komen er nauwelijks aan te pas. Na 10 minuten valt dan ook al de verdiende 0-1 door goed druk zetten van Kromme. Na slecht uitverdedigen kon Kromme de bal oppikken en rustig in het hoekje schuiven! Een sterk begin dus! Hierna zijn we gelijk op zoek naar de 0-2 en we krijgen kansen genoeg, maar hij wil er niet in. Even later is het aan de andere kant wel raak. Rood Wit was nog niet in de 16 geweest, maar bij de eerste keer valt de 1-1 meteen. Na zwakjes uitverdedigen van Jorq (lag aan meerdere factoren, maar vooral aan de harde bal) konden er 2 van Rood Wit zo doorlopen en de gelijkmaker maken. We peppen elkaar gelijk op en weten ook wel dat we weer vol voor die 1-2 moeten gaan. Hierna krijgen we ook weer zat kansen. Kroepoek had nog recht op een pingel na twee overtredingen en kreeg hem daarna ook niet binnengewerkt, Nodpdeleef zag een bal van de lijn gehaald worden en El Frisos en Bladje hadden het vizier niet op scherp. In de 34e minuut viel de terechte 1-2 dan toch eindelijk. Landingsbaan gaf vanaf links goed voor op Kromme die hem onhandig verlengde (eigenlijk een soort van doelpoging), maar deze kwam bij El Frisos terecht en hij bleef ijzig koud vanaf 1 meter voor open doel. Nu zaak om dit vast te houden en er doelpunten bij te prikken. Maar het was Rood Wit dat weer gelijk kwam. De derde keer dat ze in de 16 zijn geweest en het was de 2-2. De bonkige spits werd weggestuurd, hij gebruikte zijn lichaam goed en het was weer overnieuw beginnen voor de Ultra’s. Hierna was het ook meteen rust.

13.00
In de rust werd gezegd dat we een goede eerste helft op de mat hadden gelegd, maar dat we dit uit moesten drukken in score. Iets waar de Ultra’s vaker moeite mee hebben. De Pauw is er in de rust ingekomen voor GewonGewon.
Rood Wit begint scherper aan de tweede helft en is wat aanvallender dan in de eerste helft. De ultra’s hebben het moeilijk de eerste 10 minuten en echte kansen krijgen ze niet. Na 10 minuten krijgen ze het weer wat beter onder controle en al gauw wordt Bladje onderuit gehaald in de 16: Pingel ! Nu geeftie hem wel en Bladje gaat uiteraard zelf achter de bal staan en schiet hem beheerst binnen: 2-3 ! Na de 2-3 brengt Rood Wit de King Kong in het veld en gaat het de lange bal hanteren met 3 verdedigers. Het spel golft hierna op en neer het wordt een gatenkaas bij Rood Wit. Bearie en Milan zijn er ondertussen ingekomen voor Friemeke en Landingsbaan. El Frisos kreeg het voor elkaar om in totaal maar liefst 18x buitenspel te staan (Deef had geturfd) en dit kwam het spel ook niet ten goede. Uiteindelijk maken we dan nog de dik verdiende 2-4 uit een corner van Bladje die Baarlo beheerst en helemaal vrij binnen tikte. Hierna nog veel mogelijkheden gehad om de score uit te breiden, maar uiteindelijk een dik verdiende overwinning over de mat gesleept !

Op naar volgende week, waar de boys uit Sprundel wachten ! Op naar de volgende 3 poenten !!

Getekend,
Friemeke (de Vieze)