Nieuwe ronden, nieuwe kansen

Nieuwe Ronden, Nieuwe Kansen

Het is weer zover, de competitie is weer van start gegaan en de eerste punten zijn uitgedeeld. Voor de Ultra’s van VVR 2 stond de wedstrijd tegen het onbekende Beek Vooruit 3 gepland. Maar eerst even terugblikken op de voorbereiding van VVR 2. Na de zomer, waarin verschillende Ultra’s op de stranden van Knalbufissa en Chersonissos hebben staan lopen te flaneren en de biertjes plus de dames geen moment van rust hebben gekregen, begon de voorbereiding dit keer niet tussen de kuilen bij Jan Vekeeje, maar op het afgelegen biljartlaken van VVR: Het F-veld. Langzaam aan druppelden alle leden van de selectie bij elkaar en stond het Sandraudiga toernooi op het programma. Dit verliep niet helemaal naar behoren en na de afstraffing tegen ‘Klein-597’ wist men dat er nog het een en ander moest gebeuren voordat de competitie ging beginnen. Voor de Ultra’s stond er nog een vriendschappelijke pot op het programma voordat het echte werk kon beginnen in de beker. De zware poulefase ging beginnen. Na de dramawedstrijd uit bij oude bekende Groen Wit, werd er tot 2 maal toe veerkracht getoond thuis tegen Virtus en de Sorryboys uit Breda door in beide wedstrijden een 2-0 achterstand tot een goed einde te brengen. Mede dankzij deze 2 wedstrijden konden we met een goed gevoel de competitie ingaan, met als 1e horde: Beek Vooruit 3.
Zondag 24 september, de kantine lijkt geen zomerstop te hebben meegemaakt, de worstenbroodjes en AA’tjes vliegen net zo hard weer naar de ietwat brakke gezichten van VVR 2. Toch ontbreekt er een brakke kop wanneer de VVR-klok 10:46 aantikt. Enkele ogenblikken later komt Friso dan toch zelfverzekerd (lees: ‘Nog half Wasted’) de kantine inlopen. Waarschijnlijk wilde hij zoveel op de spits van voorgaande seizoenen lijken dat hij ook een gooi aan het doen is naar dezelfde bijnaam: Bladje Fries. Het eerste bladje is dus een feit en de eerste drager van het beruchte rooie jackie was ook zo bekend, grote opluchting was duidelijk te zien bij Bladje en Bearie. Rond de klok van 11 werden we de kleedkamer ingestuurd Waar Tommy K afscheid genomen heeft, staan de Ultra’s dit jaar onder leiding van de nieuwe staf: Trainert Ruud Martens samen met Jurger&Jurgen. In de kleedkamer voorafgaan aan de 1e competitiewedstrijd is de doelstelling voor het eerst hoorbaar gemaakt. En op basis van trainingen, voorbereiding en voorgaande wedstrijden werden de volgende 11 namen uit de hoge hoed getoverd:
Ballenvanger Bjaans
Jorq ​Baarlo​​​​ De Pauw
Gewon, Gewon

Bearie
Hèro​​ ​NoDPdeleef

Landingsbaan​​​Dwayne Dwaps​​​Dobre

De eerste helft begon meteen goed toen Hèro Tom Mensen een half weggewerkte uittrap van de keeper van Beek meteen op z’n linkse pantoffel nam en deze zo het netje in vloog. In tegenstelling tot vele malen vorig seizoen dit keer een vroege voorsprong voor de Ultra’s. Niet heel veel later verdubbelde Hèro de voorsprong met een vrije trap van een meter of 25, de bal leek vanaf de zijkant toch een stukje over te vliegen maar een plotselinge daling zorgde ervoor dat de bal over de keeper tussen de palen belandde. Halverwege de 1e helft moest Bearie noodzakelijk de wedstrijd verlaten met een blessure aan de kuit. Friemeke verving hem op zijn positie. Halverwege de eerste helft werd er weer eens iemand omver gekegeld door een van de 2 houthakkers die centraal achterin bij de beek stonden te ‘voetballen’. Dobre ging achter de bal staan en kon het niet laten om voor zijn Poolse achterban een goaltje mee te prikken. Langs de muur, onder in de hoek, niks meer aan doen. 3-0! Ook Dobre mocht net voor de rust voor zijn 2e aantekenen. Na een goede aanval kwam hij 1 op 1 voor de keeper te staan en dit koude kunstje moet je niet aan Dobre overlaten dit seizoen. Met 4-0 voor gingen we thee drinken. In de kleedkamer bleven Hèro en Baarlo achter. Bladje en Milan kwamen in het veld. De 2e helft was 45 min lang een tempo en schoppen ontwijken. Een pingel zorgde er nog voor dat het 5-0 werd door Dwayne Dwaps. Maar verder gebeurde er weinig. 5-0 eindstand. Onder het genot van een pilsje werd er gezien dat het vlaggenschip ook de 3 punten veilig stelde en zo voor een 6 punten weekend zorgde op de Laguiten.

Getekend,
De Voorzitter.