Het seizoen is van start!

Na een prachtig seizoen, waarin we dik verdiend kampioen zijn geworden, begint vandaag het seizoen 2018-2019. Een seizoen waarin we dus in een klasse hoger (2e klasse red.) gaan voetballen.

De voorbereiding zit erop. Een voorbereiding waar we van tevoren niet op gehoopt hadden, waarin we al gelijk uit de beker zijn geknikkerd. Het seizoen wordt vandaag gestart met de altijd lastige uitwedstrijd naar Groen Wit 2.

9:45
Waar de ultra’s om 10:15 uur aanwezig moeten zijn, zijn de meesten al rond 9:45 uur te vinden op het sportpark De Laguiten. Reden hiervan is omdat het Subleague seizoen ook weer van start gaat en de boekjes nog ingevuld moeten worden. Dit jaar zijn er maar liefst 32 (!) deelnemers aan de Subleague. De meeste Ultra’s zien er ook fris en fruitig uit op een paar locals na, die het leuk vonden om van Zundert naar Rijsbergen te bierfietsen op de zaterdagavond.

10:15
Om 10:15 worden de ultra’s naar de bestuurskamer geroepen voor de bespreking. Hierin werd vooral aangegeven dat we compact moeten gaan spelen om zo de goed voetballende ploeg Groen Wit te kunnen stoppen. De opstelling is als volgt:

Sander
Kroepoek – Gewon Gewon – Baarlo – Fernando
D’n Kromme – Friemeke de voorzitter – Rietje
Bladje – El Frisos de vieze – Haspel

11:30
Het komt er met bakken uit en het is koud, maar we zijn van start. Groen Wit trapt af! We beginnen sterk en zitten er kort op. De eerste 10 minuten komt Groen Wit er niet aan uit, maar erna worden we steeds verder teruggedrongen en redt Sander een aantal keer goed. Aan de zijde van Groen Wit zitten een aantal behendige voetballers en er zaten veel positiewisselingen in waar de Ultra’s het lastig mee hadden. Bladje speelde vooral als rechtsbakkus en ook Haspel was vaak te vinden als linksbakkus. Toch verdedigen we geconcentreerd en komen we er af en toe ook gevaarlijk uit, wanneer we voetballen. Zo krijgt Haspel 2 kansen en wordt er 1 goal (onterecht) vanwege buitenspel afgekeurd en heeft Rietje ook nog een afstandsschot. Het is wel Groen Wit dat blijft aandringen en de Ultra’s komen er eigenlijk bijna niet aan te pas. In de 37e minuut nemen ze een korte corner en komt de bal bij een speler rond de 10 meter terecht. Dat schot weet Sander nog te keren, maar in de rebound gaat hij er dan toch in: 1-0.

RUST
In de rust wordt besproken dat we het zo vol moesten houden. Groen Wit is beter, maar als wij onze zeldzame kansen/counters afmaken dan zit er zeker een gelijkspel in. Geen wissels!

12:30
De 2e helft is van start en je merkt dat we beter in de wedstrijd komen. We voetballen wat meer en komen er af en toe ook gevaarlijk uit. Ook Groen Wit blijft aanzetten, maar tot echt grote kansen leidt dit niet. Dubbele wissel: De Vieze en Haspel eraf, Joeri en Don Dwayne Dwaps erin. Laatsgenoemde laat zich gelijk gelden. Na een goede actie van Bladje en een strakke voorzet kopt Dwaps hem tegendraads net naast de goal. We merken dat er meer te halen valt en zetten nog een aantal keer goed aan. We gaan ook één op één spelen: Baarlo eraf en Wutru erin. Het spel golft veel meer op en neer en we maken ook de 1-1, maar ook deze wordt dit keer afgekeurd vanwege buitenspel. De Ultra’s weten zeker dat het geen buitenspel was, maar de scheidsrechter volgt blind de grens. Blijft dus 1-0… Hierna krijgt Groen Wit nog wat kansjes en in de 88e minuut lijken we dan toch de gelijkmaker te gaan maken, maar het schot van Fernando wordt net op tijd geblokt.
Zo eindigt de eerste wedstrijd teleurstellend in een 1-0 nederlaag. Op naar volgende week, thuis tegen Dubbeldam!

Getekend,
De Voorzitter