Een wedstrijd om snel te vergeten

24 maart 2019 is de dag waarop de Ultra’s aan mochten treden tegen vv Zundert. Een altijd sportief beladen confrontatie. Na drie overwinningen op rij is er de Ultra’s veel aan gelegen om de drie punten op te halen in 597. Dit moet dan wel zonder de langdurig geblesseerde Bladje. Code Oranje is voorlopig helaas uitgeraasd.

10:45. Een overwegend fitte selectie Ultra’s verzamelt zich op Sportpark de Laguiten. De meesten hebben de zaterdagavond burgerlijk op de bank doorgebracht en dat belooft veel goeds. Rick, Antoine, Laurenz en Wouter zorgen voor een veilige rit naar 597. Ondanks dat de brug openstond kwam iedereen op tijd aan.

Gebaseerd op de scoutingsrapporten van Haspel komen Sjoukie en Ruud tot de volgende 11 namen:

MOT – Gewon – Wutru – Steunpilaar – Kroepoek – @Fiemeke – Flensjes – Rietje – El Frisos – DDD – Tjin.

De licht geblesseerde Baarlo, slaperige Biljartbal, Mini Bosma en Ike mochten plaatsnemen op de bank. Nerfando mocht na zijn goal vorige week, deze week een poging wagen bij het vlaggenschip. Verder werd de eeuwigdurende strijd in de kleedkamer om broekje nummer 14 gewonnen door Ike, omdat een andere maat broekje niet zou passen bij de grootte van zijn schoenen (48 2/3).

12:03: Stipt op tijd betreden de blauwwitten het strijdtoneel onder leiding van keurmeester Nouws. Al gauw na het eerste fluitsignaal wordt duidelijk dat het een wedstrijd is waar strijd geleverd dient te worden. Na 8 minuten verdienen de Ultra’s een vrije trap. Rietje gaat achter de bal staan en zijn inzet wordt slecht verwerkt door de keeper. Helaas wordt de rebound net gemist door DDD (hij wilde nie).

Na de openingsfase deelt vv Zundert enkele speldenprikjes uit. Voornamelijk de redacteur van Voetbal in
Zundert is dreigend, maar echte kansen worden niet gecreëerd. In de 21e minuut neemt Wutru een prima vrije trap waarbij Rietje naar de bal gaat alsof het het allerlaatste Juupke in de krat is. Zijn inzet gaat helaas net naast. Vlak erna volgt er een doelpoging van El Frisos en laat de keeper van Zundert wederom los. Er wordt niet van geprofiteerd, maar feit is dat er een fase van druk is van de Ultra’s. Steunpilaar fungeert hierbij als erg solide kracht en doet zijn naar eer aan door samen met Wutru ondersteuning te geven zoals een echte steunpilaar betaamd.

Naarmate de eerste helft vordert gebeurt er niet veel, maar creëren de Ultra’s wel een overwicht dat zich uit in pogingen van DDD en Gewon Gewon. Desondanks vallen er maar weinig grote kansen te noteren. Tjin krijgt nog wel een gele kaart, nadat een speler van vv Zundert zeer overdreven naar de grond gaat.

12:48: Rust

In de eerste fase na de rust gebeurt er op enkele pogingen van de Ultra’s na niet veel. Het spel is niet super, maar de spanning vergoedt veel. Wat naarmate de wedstrijd vordert steeds meer duidelijk wordt, is dat de Ultra’s tegen een muur aan het voetballen zijn. Wat het niet vergemakkelijkt is dat het veld niet breed gehouden wordt en dit maak het voor 597 makkelijker om te verdedigen.

Ondanks het veldoverwicht wordt er maar niet gescoord door de Ultra’s met als gevolg dat de oeroude voetbalwet “als je zelf niet scoort dan scoort de tegenstander hem” bevestigd wordt. In de 63e minuut wordt een diepe bal gemist door de verdediging, waarna een Zundert spits de bal eenvoudig in het hoekje kan leggen.

Na de tegengoal pakken de Ultra’s het direct op en worden meerdere kansen gecreëerd via Tjin en El Frisos. Deze lopen helaas op niets uit.

Hoe langer de tweede helft voortduurt, hoe minder de Ultra’s in staat zijn om door te drukken. In de slotfase wordt daarvoor de rekening gepresenteerd en krijgt VVR2 de deksel op de neus. Vv Zundert profiteert van de geboden ruimte en maakt uiteindelijk de 2-0 en de 3-0. Het wordt voor de Ultra’s een wedstrijd om snel te vergeten.

Het is belangrijk om de draad snel weer op te pakken. Volgende week staat een belangrijke wedstrijd op het programma en dient de periodetitel binnengesleept te worden tegen een geduchte tegenstander: Groen-Wit.

Getekend,

Landingsbaan