Een wedstrijd om snel te vergeten

Zondag 8 oktober stond de uitwedstrijd tegen Sprundel 2 op het programma. Wat achteraf bleek de beste tegenstander uit de competitie tot dusver. Dit in combinatie met een offday van de Ultra’s leidde uiteindelijk tot een terechte 3-0 nederlaag. Een verslag.

10:30
Na de twee eerdere overwinningen verzamelen de Ultra’s zich vol vertrouwen op het ereterras van de Skybox van VVR2. Ondanks de nachtelijke escapades die jaarlijks gepaard gaan met het Fancy Fair Feestweekend en het flaneren van enkele Ultra’s in (volgens Sjefkobar) Strand Buiten, leken de meeste spelers verrassend fit. Tel daarbij op dat de zon nu nog scheen en alle ingrediënten voor een mooie voetbaldag zijn aanwezig.

10:35
De Ultra’s verlaten het zonnige Rijsbergen voor het regenachtige Sprundel waar omgekleed mag worden in de zeer knusse kleedkamer 4. Nadat iedereen zich omgekleed heeft en de Skytec zich van zijn beste kant heeft laten horen met een Nederhop-medley, is het woord aan Ruud die de volgende 11 namen uit de hogehoed tovert:

Basis11: Bjaans – Jorq – Baarlo – Gewon, gewon – De Pauw – Thomas Friemeke (wie noemt zijn kind nou zo?!) – Kroepoek – Plus plus Bearie – Landingsbaan – De Kromme – Bladje Voes

Bank: De Voorzitter, Dobre, NodpDeLeef, El Frisos en Deef namen plaats op de bank.

Mascotte: FrietKipvan’tspitRestaurantijs (omdat de naam zo mooi is)

11:45
Sprundel trapt af voor de 1e helft en in de beginfase zijn het de Ultra’s die de wedstrijd controleren. Zo wordt een vrije trap op een mooie positie versierd waar Bladje Voes zich achter zet. In eerst instantie lijkt zijn poging houdbaar, maar na een weifelend optreden van de keeper en goed doorzetten van De Kromme gaat de bal ternauwernood recht over de goal. Na een goed eerste kwartier van VVR2 komt Sprundel echter beter in de wedstrijd en breekt het uit het niets de ban met een van richting veranderd schot: 1-0. Na deze goal komen de Ultra’s niet meer in hun spel en omdat ook Sprundel niet in staat blijkt om de score uit te bouwen of om überhaupt een goede aanval op de mat te leggen, gaan we rusten met een voorsprong voor Sprundel.

Rust
In de rust geeft de technische staf aan dat we overal een stap te laat komen en Sprundel te makkelijk laten voetballen. Met wat omzettingen, overleg en een wissel hopen de Ultra’s de tweede helft beter voor de dag te komen.

IN: NodpDeLeef

OUT: Jorq

12:45
In de tweede helft zien we eenzelfde soort spelbeeld als in de eerste helft. Er worden nauwelijks kansen gecreëerd of goede combinaties gemaakt, waarbij de aanval al vaak voor de laatste fase strandt. Juist op het moment dat het erop lijkt dat de Ultra’s beter in de wedstrijd komen krijgen ze de deksel op de neus. Een lange bal van VVR wordt verwerkt door de Sprundel verdediging en uit de tegenstoot maakt de spits eenvoudig af: 0-2.

Punten uit het vuur de slepen lijkt nu haast een onmogelijke opgave. Zeker gezien het feit dat de bal telkens verkeerd valt en de Ultra’s steeds een stap te laat lijken te komen. Om voor een ommekeer te zorgen proberen Sjoukie en Ruud het nog met enkele wissels en wordt speeltijd gegund aan de voltallige bank. De Voorzitter, Dobre, El Frisos en Deef vallen allen in en VVR2 gaat voor een Ultra-aanvallende tactiek met vier spitsen. De hoop hierbij is met name gevestigd op Dobre die terugkeert na een periode in zijn “homeland”. Dobre, die voor zijn afwezigheid aardig op dreef was, dient met zijn ervaring de rest van het elftal op sleeptouw te nemen, maar helaas mochten de inspanningen van het team niet meer baten. Helaas Dobre vandaag niet ben in staat om te scoren. Iets wat Sprundel nog wel lukte uit een strafschop in de slotfase. De gifbeker was echter nog niet helemaal leeg voor de Ultra’s, want aanvoerder Baarlo mocht er na zijn tweede gele kaart met rood vanaf.

Achteraf kunnen we dus spreken van een vervelende middag voor VVR2. De komende wedstrijden dienen we ons vast te pinnen aan de eerdere wedstrijden dit seizoen waarin we volop kansen creëerden en de tegenstander geen kans gaven om de punten mee te nemen.

14:45
Een grote groep van de Ultra’s blijft samen met o.a. FrietKipvan’tspitRestaurantijs nog hangen op Sportpark De Kerlinge om te genieten van de beats die uit de speakers in de kantine van Sprundel galmen en om het vlaggenschip te voorzien van de nodige steun. Gelukkig is het Vlaggenschip wel in staat geweest om de overwinning over de streep te halen. Daar hoeven we ons dus niet druk over te maken, iets wat ze bij de tegenpartij overigens bij tijd en wijle wel deden…

Getekend,

Landingsbaan a.k.a. Pieter

CLUBFEEST VRIJDAG 29-12-17 KLIK HIER OM DIRECT AAN TE MELDEN !!