Een verdiende overwinning op onze buren

Een verdiende overwinning op onze buren

Op zondag 25 november stond voor VVR 2 de wedstrijd tegen VV Zundert op het programma. Dit zijn altijd sportief beladen confrontaties. Het is VVR2 veel aan gelegen om de vorige twee wedstrijden minimaal te evenaren omdat zij deze met een gelijk spel en winnend hebben afgesloten. Natuurlijk was de doelstelling van deze wedstrijd om drie punten te pakken. VVR2 is er zeer op gebrand om een goede serie neer te zetten om aansluiting te krijgen met de top 5. Het goede spel van de afgelopen twee weken en de geweldige trainingsarbeid is een voorbode voor een goede wedstrijd.

10.45 uur was het team fris en fruitig in de kantine van VVR aanwezig. Van horen zeggen waren de Ultra´s niet gaan stappen om zo optimaal mogelijk aan de wedstrijd te beginnen. Helaas was een van de Ultra´s (ik noem verder geen naam) niet op komen dagen. De reden van zijn afwezigheid was voor de ondergetekende nog onduidelijk. Maar kijkend naar zijn reputatie zijn biertjes en hopelijk voor hem een ‘one-night-stand’ de boosdoeners van zijn afwezigheid. Dus Ultra´s, bij de volgende wedstrijd mag deze persoon een bladje bier betalen.

11.25 uur starten we met de warming –up onder leiding van onze vaste aanvoerder ; hij pept iedereen nog extra op zodat ze scherp aan de wedstrijd kunnen beginnen. D’n trainert en Sjoekie willen de overwinning behalen met de volgende elf spelers:

Mot
Kroepoek – Baarlo – Gewon Gewon – Biljartbal
Flensjes – Fiemeke – Rietje
Gili – El Frisos – Haspel

11.55 uur. De spelers komen het veld op. Hoewel er in de gemeente verschillende derby’s zijn, staat het duel tussen VVR en Zundert als de meeste spannende wedstrijd in de boeken. In de wedstrijd wordt gevochten om de eer van de gemeente. Het is een heel bijzondere wedstrijd vol met kleur en passie. De supportersclubs van beide kanten zijn maandenlang bezig geweest om van deze wedstrijd een grote happening te maken. Een gigantische sfeeractie werd er tentoongesteld bij het betreden van beide elftallen. De beide elftallen waren duidelijk onder de indruk van de sfeer voor en tijdens de wedstrijd.

12.00uur: De scheidsrechter fluit af. Passie en strijd voerden gelijk de boventoon. Het was ook direct te merken dat VVR scherp was; VVR had meer grip op de wedstrijd. De eerste kans was dan ook voor VVR, in de 10e minuut gaf Tom M (onze bijna ODP- er ) een steekbal op rechtsback Yoeri die de bal direct voor gaf op Milan, kopbal net naast de goal. De eerste helft was duidelijk voor VVR en het was een wedstrijd waar VVR een aantal (kleine) kansen kregen. De eerste kans kwam dan ook pas in de 35 minuut van onze buren. Dit was een schot buiten de zestien maar Keeper Tom zag al vroegtijdig dat de bal over ging. Na dit schot werd het spel wat slordiger en was het voor beide teams lastig om balbezit te houden. VVR2 was even zoekende maar uiteindelijk kon VVR het weer oppakken. In minuut 40 werd de bal ingespeeld op spits Friso en hij hield de bal keurig bij zich; Friso kon vanuit deze positie in de zestien de bal afleggen op Jasper (Jaspie/ Ghaspul) die hem beheerst binnenschoot. Een zeer verdiende 1-0.

11.45 uur, rust: Zowel voor de spelers als voor de vele toeschouwers was het prettig om even naar binnen te gaan; even op adem komen en even warm worden. Een mooie uitspraak die kwam uit het supportervak en die gelijk het koude weer samenvatte; “Door dit weer is “tie” nog kleiner geworden en heb ik een microscoop nodig om “hem” te vinden” (M. Beswerda). Tijdens de rust werden er nog een aantal belangrijke zaken besproken om ervoor te zorgen dat de voorsprong behouden bleef of zelfs nog verder uitgebouwd werd.

12:00 uur VVR begon goed aan de tweede helft. Ook hier kregen WE weer een aantal kansen. Helaas verzuimden we om goals te maken. Een van de kansen was een mooie boogbal van Milan (Rietje) op @fiemeke, maar helaas kon @fiemeke er niet voldoende kracht achter zetten en kwam de bal in handen van de keeper. Het spel leek erg op de eerste helft. VVR2 domineerde het spel, had meer balbezit, maar de genade klap bleef uit. In de 65e minuut kreeg VVR een vrije trap op een meter of 30. Joep eiste de bal op en schoot de bal recht op de keeper en die had moeite om de bal direct klem te pakken. VVR reageerden jammer genoeg te laat waardoor de keeper hem net op tijd om kon pakken. 5 minuten erna maakte Bart een overtreding op een speler van Zundert. Bart en de scheidsrechter waren nog in gesprek met elkaar maar tijdens het gesprek liep Bart weg van de scheidsrechter/ overtreding maar werd teruggeroepen door de scheids. Tijdens het gesprek werd de bal (een meter of 6 op de verkeerde plek) al genomen door Zundert en kon Zundert vanuit daar een aanval opzetten. Vanuit de linkerkant werd een voorzet gegeven en kon de nummer 9 van Zundert de bal vrij inkoppen. Na het doelpunt was de scheidsrechter de gebeten hond in de ogen van de VVR-spelers. De scheidsrechter wist zelf ook dat hij een fout had gemaakt (gezien zijn houding en uitleg). Aan de andere kant moet VVR ook zelf in de spiegel kijken, want wanneer de beslissing van de scheidsrechter geaccepteerd werd en sneller in positie/ georganiseerd stond was deze tegengoal niet gevallen. Gelukkig schoot VVR2 niet in paniek en pakte ze de draad gelijk weer op. Joep werd diep gestuurd en kon uiteindelijk een –op- een actie maken in de zestien. Joep werd licht aangetikt en de scheidsrechter vond dit voldoende om een penalty te geven, een klein cadeautje van de scheidsrechter (sinterklaastijd). De ingekomen Vieze Voes eiste de bal op en schoot de bal vlekkeloos in de goal 2-1. Na de 2-1 strooide, om in de sinterklaastijd termen te blijven, VVR nog met kansen alleen bleef de 3-1 uit. Na 90 minuten klonk het fluitsignaal en stond de verdiende 2-1 als eindstand op het scorebord. Het was een mooie en spannende wedstrijd. Beide teams maakten er een echte voetbalhappening van, sportieve duels, gevarieerd spel waarin iedereen in elke linie alert moest blijven. Een sportieve derby waar beide teams trots op mogen zijn.
Als laatste wil ik een Shout out doen naar Captain Kees van Zundert. De man die al jarenlang het boegbeeld is van Zundert 2 en waar alle ultra’s diep en diep respect voor hebben.

Tot slot wil ik de ultra’s van VVR2 iets meegeven. Het is tot nu toe een mooi seizoen geweest maar er zit meer in VVR2. Het team kan meedraaien in de top 5 en strijden om een periodetitel. Het is aan het team om te laten zien dat de lijn vastgehouden kan worden en het team kan laten zien, dat men door gaat tot het gaatje; never give up. VVR2 in topvorm kan veel punten pakken. Het zit in het team om ook net als vorig jaar ook dit jaar er weer een mooi kampioensjaar van te maken.

Getekend,
NODP DE LEEF
Sggggoed, Mij best