De Ultra’s trekken weer aan het kortste eind

De Ultras trekken weer aan het kortste eind

10:45

Alle Ultras zijn zoals gewoonlijk ruim op tijd aanwezig voor de thuiswedstrijd tegen Steenbergen 2, behalve Biljartbal. Biljartbal was ruim op tijd vertrokken van huis maar kwam onderweg nog een bekende local tegen waar hij even mee moest buurten. Te laat = te laat, wat de reden ook is, bladje van Biljartbal dus.

11:15

Nadat de Ultras zich onder het genot van de tekno deuntjes van Landingsbaan zich hadden omgekleed was het tijd voor de bespreking. Volgens d’n trainert staat Steenbergen bekend om zijn fysieke spel. Die mannen komen maar voor één ding naar De Laguiten: 3 punten. Ook werd het duidelijk dat we op het A-veld zouden gaan spelen. Dit zorgt bij de meeste Ultras toch voor wat extra spanning. Daarnaast werd ook nog medegedeeld dat we niet in onze karakteristieke blauwe maar in oranje tenues zouden gaan spelen.Kromme schoof door zijn goede spel van de laatste weken weer door naar het vlaggenschip. Dit was voor De Ultras een aderlating, maar Kromme koos voor de sportieve ambitie. Daartegenover stond de terugkeer van Tobi bij VVR 2. D’n trainert en Sjoekie hadden de hele week weer lopen puzellen om de geschikte basiself te kiezen waarmee zij dachten de 3 punten in Rijsbergen te houden. Dit resulteerde in de volgende opstelling:

Mot

Kroepoek – Wutru – Gewon Gewon – Biljartbal

De Voorzitter – Rietje – Flensjes

Bladje – Tobi – Haspel

Wissels: DDD – El Frisos – Baarlo

Tijdens de warming up werd duidelijk dat we te maken zouden gaan krijgen met een scheidsrechter die we al kenden en dat was geen toppertje. Tijdens de voorbereiding leidde deze beste man al een wedstrijd van De Ultras en deze wedstrijd werd om onbegrijpelijke reden gestaakt.

12:00

De Ultras beginnen voortvarend aan de wedstrijd. Steenbergen wordt goed onder druk gezet en dit resulteerde na vijf minuten in de eerste kans voor Haspel. Haspel had na het jaarlijkse Plusfissa zijn vizier nog niet helemaal op scherp staan en maaide falikant over de bal heen. Dit kan natuurlijk gebeuren. Kop omhoog en doorgaan. De Ultras blijven vol druk zetten en dat wordt uiteindelijk in de 20e minuut beloond. Na een geweldige combinatie tussen Flensjes, Bladje en Tobi rond laatstgenoemde koelbloedig af: 1-0. Helaas worden onze wedstrijden niet opgenomen, want zo’n aanval zie je normaal gesproken alleen in Camp Nou.

Erg lang konden we niet genieten van deze voorsprong. In de F-jes krijg je op de eerste training te horen dat je niet door het midden uit moet verdedigen. Fiem had deze training gemist: 1-1.

Onder het motto van 1-1 is eigenlijk hetzelfde als 0-0, maar dan net iets anders gingen De Ultras weer op jacht naar de voorsprong. En met succes. Na een goede voorzet van Bladje kopte Tobi in de 30e minuut de 2-1 tegen de touwen.

De Ultras bleven hongerig naar meer en dat werd beloond. Tobi werd kort voor rust gevloerd: Penalty! Onze vaste penaltynemer Rietje was met zijn goede been uit bed gestapt en gunde Tobi zijn kans op een hattrick. Misschien had hij dit beter niet kunnen doen want Tobi kreeg de bal vanaf 11 meter niet achter de keeper.

Rust. Een wissel. Tobi werd na zijn twee goals in de eerste helft direct weer teruggeroepen bij het vlaggenschip. DDD verving hem.

In de bestuurskamer van VVR was er volgens mij iemand in slaap gevallen, want de scheids had geen bakkie thee gekregen in de rust. Nogmaals namens de hele vereniging excuus hiervoor. Het zal niet meer gebeuren. De Ultras zijn echter de moeilijkste niet en hadden nog een bakkie over voor de voor zijn doen prima fluitende scheids.

13:00 (Start tweede helft)

Ik weet niet wat ze tegenwoordig allemaal in de thee doen want net als vorige week tegen Roosendaal verzaakte De Ultras in de tweede helft volledig. Binnen 15 minuten had Steenbergen de wedstrijd volledig omgedraaid: 2-4. El Frisos en Baarlo werden nog ingebracht om de aansluitingstreffer te forceren maar dit was tegen beter weten in. Flensjes schiet nog wel een vrije trap met gevoel heerlijk binnen, maar daar blijft het ook bij. In de 90e minuut wordt het zelfs nog 3-5 voor de gasten.

De stemming in de kleedkamer was erg teneergeslagen. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Er werden na de wedstrijd nog wel een paar biertjes gedronken, maar de teleurstelling over de nederlaag bleef voelbaar. Een opvallende afwezige tijdens de derde helft was Sjoekie. Hij had in China een griepje opgelopen en voelde zich niet zo lekker. Beterschap Sjoekie!

Getekend,

Kroepoek

CLUBFEEST VRIJDAG 14 DECEMBER A.S. KLIK HIER OM DIRECT AAN TE MELDEN!