VVR wint verdient van Philippine

wedstrijdverslag-web

Op zondag 14 april 2019 stond de uitwedstrijd tegen Philippine op het programma.

Al na 2 minuten valt de eerste kans voor VVR te noteren als Robert goed doorzet op de achterlijn en de bal over de keeper voor het doel weet te brengen. Jolan kan vanaf 5 meter inschieten, maar met een katachtige reflex weet de keeper van Philippine een doelpunt te voorkomen.

Na 5 minuten het eerste doelgevaar van Philippine. Na een diepe bal vanuit de verdediging is de spits eerder bij de bal de bal dan Bram en kan vanuit een lastige hoek voorgeven, maar Simon is tijdig terug om de bal uit te verdedigen.

In de 7e minuut weet Robert zich na een inworp vrij te draaien in de 16-meter van Philippine en kan laag voorgeven op Jolan die zijn schot geblokt ziet worden.

Na 12 minuten komt Philippine op voorsprong. Na een crossbal op de opkomende linksback kan deze de 16-meter insnijden en de bal laag binnen schieten, 1-0.

2 minuten later lijkt VVR op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap wordt door Stef goed voorgegeven, waarna Joris deze al duikend in kan koppen. De keeper van Philippine weet de bal echter met een prima redding uit het doel te houden.

Na 18 minuten wordt een vrije trap voor VVR snel genomen op Jolan. Zijn voorzet wordt door Joris voorlangs gekopt. In de 21e minuut wordt een vrije trap voor VVR door Stef diagonaal over het doel gekopt.

Na 25 minuten valt dan toch de gelijkmaker. Een snelle spelhervatting van Bram brengt Yoran in stelling. Zijn lage voorzet bereikt Joris die zich in de 5 meter vrij kan draaien en de bal binnen weet te werken, 1-1.

In de 29e minuut zet VVR goed druk op de verdediging van Philippine. Uiteindelijk loopt Stef door op de keeper en weet zijn schot te blokken, waarna de bal voorlangs het doel van Philippine rolt.

Na 38 minuten valt een verre uittrap van Bram achter de verdediging van Philippine. Yoran kan hierdoor de 16-meter in gaan, kapt zich vrij en ziet zijn schot gestopt worden door de keeper van Philippine.

In de 42 minuut een snelle aanval van VVR over de rechterflank. De lage voorzet van Jolan wordt door de keeper voor de voeten van Stef weg gewerkt en belandt bij Gilberto, die zijn schot vanaf 11-meter over het doel ziet gaan.

Op slag van rust komt VVR op een verdiende voorsprong. Na goed druk zetten op de keeper van Philippine maakt deze een overtreding in de 16-meter op Joris waarna de scheidrechter de bal op de stip legt. Joris schiet de penalty onberispelijk binnen, 1-2.

In de 50e minuut een aanval van VVR waarbij Gilberto Yoran met een steekbal in de 16-meter vrij zet. Deze legt de bal terug op Joris die zich vrij probeert te kappen, maar de bal uitverdedigd ziet worden.

In de 59e minuut kan VVR vanuit de omschakeling een aanval opzetten. Joris opent op Jolan, die Yoran diep kan sturen. Yoran kapt zich vrij in de 16-meter en krult de bal prima in de verre hoek, 1-3.

VVR raakt hierna de grip kwijt op het middenveld en komt wat onder druk te staan zonder dat er echt grote kansen worden gecreƫerd door Philippine.

In de 64e minuut een vrije trap voor Philippine op 20 meter van het VVR-doel. Deze wordt hard in de muur geschoten. Na 73 minuten een aanval van Philippine over de rechterflank tot in de 16-meter van VVR. Het schot in de korte hoek wordt door Bram gepareerd.

In de 83e minuut een aanval van VVR over de rechterflank. Joris opent de bal op Tobias die de bal terug weet te koppen op Jolan. Jolan krijgt de bal net niet goed genoeg onder controle om tot een kans te komen.

In de laatste minuut van de wedstrijd valt de 1-4. Milan legt op het middenveld een uittrap van de keeper direct terug achter de verdediging van Philippine. Hierdoor kunnen Tobias en Yoran samen op de keeper af gaan. Tobias is niet zelfzuchtig en legt de bal keurig af op Yoran, die de bal binnen kan schuiven.