VVR wint van Terneuzen

vvr-1-07465

Op zondag 30 september 2018 stond de thuiswedstrijd tegen Terneuzen op het programma. Na het verlies van vorige week tegen RBC was de doelstelling om de drie punten in eigen huis het houden.

VVR heeft het lastig in de beginfase van de wedstrijd. Met name over de rechterkant van Terneuzen wordt d.m.v. positiewisselingen en snelheid veel gevaar gesticht. Al in de 3e minuut wordt er vanaf deze zijde de 16-meter van VVR in gesneden. Er wordt een lichte overtreding gemaakt en de bal gaat gelijk op de stip. De penalty wordt beheerst binnen geschoten, 0-1. In de 8e minuut bezorgt een vrije trap voor VVR de bal uiteindelijk bij Yoran die na een goede actie Simon bereikt. Zijn schot wordt tot corner verwerkt, welke niets oplevert.

In de 16e minuut geeft Yoran, na een prima actie, een voorzet welke bij de 2e paal over gekopt wordt door Robert. Na 20 minuten een aanval van VVR tot in de 16-meter van Terneuzen. Uiteindelijk wordt Stef gehaakt en de bal gaat wederom op de stip. Hassan schiet prima binnen, 1-1. Een minuut later komt VVR echter al weer op achterstand. Een voorzet vanaf de rechterflank wordt door de inlopende spits van dichtbij binnen gekopt, 1-2. In de 23e minuut wederom een aanval Terneuzen via de rechterflank. Er worden meerdere spelers van VVR gepasseerd waarna de bal terug gelegd wordt op de spits van Terneuzen, die beheerst afwerkt, 1-3.

Na 25 minuten kopt Robert een voorzet bij de 2e paal in de handen van de keeper. Enkele minuten later kan Hassan diep gestuurd worden na een 1-2 op het middenveld. Hij geeft een lage voorzet af op Joris, die door speelt naar Robert, maar de eindpass is niet nauwkeurig genoeg om tot een kans te komen. In de 34e minuut wordt een voorzet van Jolan bij de 2e paal ingekopt door Joris, maar de keeper van Terneuzen brengt redding. Na 42 minuten weer een kans voor Terneuzen. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt ingekopt door de spits, maar Bram brengt prima redding. Een minuut later wordt een voorzet van Yoran tot corner verwerkt door de verdediging van Terneuzen. Deze wordt voorlangs gekopt. In de blessuretijd van de eerste helft krijgt VVR nog een prima kans om terug in de wedstrijd te komen. Een vrije trap wordt bij de 2e paal terug gekopt door Joris op Robert, die vanaf 11 meter hard op de keeper schiet. De rust wordt zodoende bereikt met een 1-3 achterstand.

In de 2e helft komt VVR prima uit de startblokken. In de 49e minuut bezorgt goed druk zetten op het middenveld de bal bij Robert. Hij kan door de as van het veld de 16-meter in lopen en schiet hard binnen, 2-3. Een minuut later wordt een vrije trap van VVR terug gelegd door Joris op Stef Daemen. Stef vangt de bal op, passeert 2 tegenstanders en werkt prima af, 3-3. In de 58e minuut ontvangt Joris de bal op de middenlijn en geeft een splijtende pass op Jolan. Jolan kan de 16-meter van Terneuzen in snijden en schuift de bal binnen, 4-3. Twee minuten later is het echter weer gelijk. Een corner van Terneuzen die voorlangs gaat wordt opnieuw ingebracht en binnen gekopt, 4-4.

Na 65 minuten komt Terneuzen met 10 man te staan na een rode kaart voor een overtreding op Hassan. In de 71e minuut weet VVR deze overtal situatie uit te buiten. Robert wordt in de 16-meter van Terneuzen aangespeeld, omspeelt een tegenstander en werkt prima af, 5-4. In de 85e minuut komt VVR ook met 10 man te staan nadat Yoran zijn 2e gele kaart ontvangt na een lichte overtreding. Gelijk hierna kan VVR in de aanval en wordt Joris bereikt. Hij blijft sterk aan de bal, kan naar binnen snijden en de bal afleggen op Robert. Robert kapt een tegenstander uit en werkt wederom uitstekend af, 6-4.

In de 90e minuut het slotakkoord van VVR. Robert geeft een crossbal op Joris waarna Joris de bal laag voorlangs het doel van Terneuzen trapt. Tobias weet de bal bij de 2e paal binnen te glijden, 7-4.