VVR wint van koploper Roosendaal

SDC13985

Op zondag 19 mei 2019 stond de thuiswedstrijd tegen Rkvv Roosendaal op het programma.

De beginfase is duidelijk voor Roosendaal dat met verzorgt voetbal de aanval zoekt. VVR houdt de linies compact en speelt zich na deze fase terug in de wedstrijd. In de 15e minuut zet Roosendaal een aanval op over de linkerflank. De voorzet bij de tweede paal is net te scherp waardoor de bal in twee instanties tot doeltrap wordt verwerkt.
Na 20 minuten valt het eerste kansje voor VVR te noteren als een vrije trap bij de tweede paal naast wordt gekopt door Stef van Nispen. Een minuut later valt de bal in de 16 meter van Roosendaal voor de voeten van Stef Daemen, die vanuit de draai hard op de lat schiet. In de 23e minuut draait de spits van Roosendaal zich na een inworp vrij en schiet de bal vanaf 20 meter hard over het VVR-doel. Na 28 minuten kan een inworp voor VVR door Stef verlengd worden tot bij Robert, die van dichtbij in de handen van keeper kopt. In de 35e minuut kan Roosendaal een aanval opzetten over de linkerflank. De voorzet wordt bij de eerste paal naast gekopt door een vrijstaande speler van Roosendaal. Twee minuten later valt door miscommunicatie in de VVR-verdediging de bal voor de voeten van de Roosendaal-spits, die vanaf 25 meter de bal vanuit een volley hard over het doel schiet. Op slag van rust valt nog een mogelijkheid voor Roosendaal te noteren als de linksbuiten de 16-meter in kan snijden en zijn schot tot corner verwerkt ziet worden door Bram. De corner wordt in de handen van Bram gekopt zodat de rust bereikt wordt met een 0-0 stand.

Direct na de rust komt VVR op een 1-0 voorsprong. Maarten wordt op 25 meter van het doel van Roosendaal vrijgespeeld en schiet de bal met een streep in de kruising. In de 52e minuut een aanval van Roosendaal over de rechterflank tot in de 16-meter van VVR. De voorzet vanaf de achterlijn rolt voorlangs het VVR-doel zonder dat deze geraakt wordt. Na 56 minuten een crossbal van Stef op Joris. Deze kapt zijn tegenstander uit, maar zijn schot vanaf 20 meter is een gemakkelijke prooi voor de keeper van Roosendaal. Twee minuten later kan Robert na een bal door het centrum de 16-meter van Roosendaal in gaan. Hij kapt zijn tegenstander uit en wordt duidelijk gehaakt, maar de scheidsrechter ziet er geen penalty in. In de 63e minuut een aanval VVR over de rechterflank. De voorzet van Maarten wordt door Robert hard over het doel geschoten. Na 76 minuten kan een middenvelder van Roosendaal door de as van het veld op komen tot aan de 16-meter van VVR. Hij legt de bal af op één van de spitsen van Roosendaal, maar deze ziet zijn schuiver door Bram tot corner verwerkt worden. In de 83e minuut wordt een indraaiende vrije trap voor VVR door Stef net voorlangs gekopt. In de tegenaanval kan Roosendaal combineren tot in de 16-meter van VVR, maar wordt de bal uiteindelijk uitverdedigd. Het slotoffensief van Roosendaal levert niets meer op zodat VVR wederom 3 punten bij kan schrijven aan het totaal. Door het verlies van RBC mag Roosendaal zich kronen tot kampioen van de 3e klasse A.

Via deze weg nogmaals de felicitaties aan Roosendaal met het behalen van het kampioenschap!