VVR wint topper van Schijf met 2-1

vvr-1-07465

Op tweede paasdag stond de topper tegen Schijf op het programma want VVR en Schijf bezetten plek 1 en 2 op de ranglijst in vierde klasse B. De wedstrijd werd druk bezocht door supporters van VVR en Schijf, maar ook de supporters van onze zusterverenigingen wisten ons sportpark goed te vinden.

VVR begint meteen fel aan de wedstrijd en komt goed uit de startblokken. Dit resulteerde dat in de eerste 20 minuten bijna alles op de helft van Schijf te doen was.

Al in de 2e minuut gaat Hassan een 1-2 aan met Joris, maar zijn schot in de 16 meter is recht op de keeper. In de 4e minuut een crossbal van Stef op Hassan. Zijn voorzet wordt bij de 2e paal weggewerkt door de verdediging van Schijf voordat Joris gevaarlijk kan worden. Een minuut later wordt een schot van Joris uit de draai door de keeper uit de verre hoek getikt. De daaruit volgende corner levert niets op.

In de 9e minuut een aanval van VVR over rechts. De voorzet van Hassan bereikt geen medespeler. De afvallende bal wordt direct weer veroverd, waarna de steekbal op Hassan randje buitenspel wordt afgevlagd. In de 11e minuut wordt een vrije trap van Schijf halverwege de VVR-helft bij de 2e paal over gekopt.

In de 12e minuut kan VVR over links in de aanval. Na een mooie individuele actie van Jolan schiet Hassan zijn voorzet bij de 2e paal hard raak uit een lastige positie, 1-0.

In de 16e minuut wordt een corner van Schijf over gekopt. De doeltrap van Bram wordt verlengd op Jolan. De bal komt uiteindelijk rand 16 meter terecht bij Hassan. Zijn schot gaat rakelings voorlangs het doel van Schijf.
Nadat VVR op voorsprong staat vergeet het vervolgens om het goede positiespel door te zetten in de rest van de eerste helft. Schijf gaat fysieker spelen en hier heeft VVR moeite mee.

In de 31e minuut wordt een corner van Schijf bij de 2e paal weggewerkt door de VVR-verdediging. Na 36 minuten komt VVR nog eens tot een aanval via Hassan. Zijn voorzet bij de 2e paal levert geen doelkans op. In de 39e minuut krijgt Schijf nog een schietkans na miscommunicatie in de VVR-verdediging. De bal die valt op het middenveld kan door een Schijf-speler worden opgepakt. Zijn schot vanaf 25 meter gaat echter naast het VVR-doel en Bram niet in de actie te komen wat resulteert in een 1-0 ruststand.

In de tweede helft begint rommelig. Er wordt veel de lange bal gespeeld en het komt aan op fysieke duels. VVR heeft hier duidelijk meer moeite mee dan de gasten uit Schijf. In de 57e minuut een combinatie tussen Gilberto en Hassan, waarna de eindbal op Joris niet zuiver genoeg is.

Schijf probeert hierna door een aantal aanvallende omzettingen iets te forceren. Dit resulteert in de 67e minuut tot een ongelukkig moment voor Simon. Hij trapt mis bij een hoge bal in de 16 meter van VVR, waarna de bal via de grond terug stuit tegen zijn hand. De scheidsrechter legt de bal op de stip en de penalty wordt onberispelijk binnen geschoten, 1-1.

In de 69e minuut wordt een vrije trap van VVR bij de 2e paal tot corner verwerkt. De corner levert niets op. Enkele minuten later wederom een vrije trap voor VVR welke bij de 2e paal terug gekopt wordt door Joris, maar de keeper kan de bal onderscheppen.

In de 75e minuut kan Schijf door het midden een combinatie op zetten. Uiteindelijk rolt het zwakke schot naast. Na 78 minuten kan VVR in de aanval via Jolan. Zijn voorzet wordt bij de 2e paal over gekopt door Joris.
In de 79e minuut wordt een corner van Schijf gevaarlijk ingedraaid maar goed verwerkt door de VVR-verdediging. In de 85e minuut beland de bal na een inworp voor Schijf in de 16 meter. Het schot gaat voorlangs. Een minuut later geeft Tobias een steekbal op Yoran. Zijn lage voorzet vanaf de achterlijn wordt weggewerkt door de verdediging van Schijf. De daaruit volgende corner is een gemakkelijke prooi voor de Schijf-doelman.

In de 2e minuut van de blessuretijd haalt VVR uiteindelijk toch nog de overwinning binnen. Een vrije trap vanaf eigen helft wordt hoog ingebracht, waarna Stef kan verlengen. Uiteindelijk valt de bal in de kluts voor de voeten van Jolan en hij schiet met een halve omhaal hard binnen, 2-1. De grensrechter van Schijf ziet in de actie van het doelpunt buitenspel maar de scheidsrechter gaat hier terecht niet in mee. Enkele minuten later fluit de scheidrechter voor het einde van de wedstrijd en haalt VVR wederom 3 belangrijke punten binnen.