VVR wint derby tegen Achtmaal

15977187_1882425305231780_1806874200200262128_n

Op zondag 25 maart 2018 stond de uitwedstrijd tegen Achtmaal op het programma. Voor VVR was het belangrijk om 3 punten te behalen en zodoende mee te blijven doen in de top van de ranglijst.

In de 6e minuut een aanval van VVR over links. De voorzet van Jolan wordt niet goed verwerkt om tot een kans te komen. In de tegenaanval kan Achtmaal de 16 meter in combineren en krijgt tot 2x toe een schietkans welke door Bram 2x gepareerd wordt. In de 8e minuut een vrije trap voor VVR welke uiteindelijk terug voorgelegd wordt, waarna Tobias bij de 2e paal over kopt. In de 15e minuut wordt een diepe bal van Achtmaal verkeerd ingeschat door de VVR-verdediging. De spits van Achtmaal kan doorbreken en wordt op 20 meter van het doel gestopt middels een overtreding. De vrije trap wordt in de muur geschoten en in tweede instantie naast.

In de 18e minuut kan Martijn opkomen. Zijn voorzet wordt uiteindelijk tot corner verwerkt. Door beide teams wordt op het moeilijk bespeelbare veld snel de diepe bal gespeeld. Hierdoor ontstaan veel duels en oogt het spel onrustig. In de 29e minuut komt Joris net te kort bij een voorzet van Jolan. Een minuut later een vrije trap voor VVR vanaf de zijkant. De indraaiende bal wordt door iedereen gemist waardoor deze voorlangs gaat.

In de 32e minuut een aanval over links van VVR. De voorzet van Jolan valt in de 16 meter van Achtmaal, maar Joris komt net te kort. In de tegenaanval krijgt Achtmaal een vrije trap aan de zijkant welke door de VVR-verdediging wordt weggewerkt. In de 36e minuut een aanval van Achtmaal over rechts. De voorzet wordt bij de 2e paal tot corner verwerkt. De indraaiende corner wordt door Bram over de lat gestompt. Uiteindelijk wordt de rust bereikt met een 0-0 stand.

Vanaf de aftrap krijgt VVR gelijk een vrije trap welke tot corner wordt verwerkt. De corner wordt voorlangs gekopt door Sjors. In de 52e minuut kan VVR over links in de aanval. De voorzet wordt door Hassan ineens uit de draai voorlangs geschoten. Een minuut later een prima crossbal van Tom op Jolan. Jolan kan de 16 meter van Achtmaal in maar wacht te lang met schieten om tot een kans te komen. In de tegenaanval een prima kans voor Achtmaal welke door Bram in twee instanties onschadelijk wordt gemaakt. In de 61e minuut wordt een diepe bal op Tobias onterecht afgevlagd voordat hij in scoringspositie kan komen. In de 65e minuut wordt een corner van VVR bij de 2e paal naast gekopt door Tobias.

In de 67e minuut laat de scheidsrechter doorspelen na een overtreding waarbij Stef aan het hoofd wordt geraakt. In de scrimmage wordt de bal hard tegen de arm van Simon aangeschoten, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legt. De penalty wordt goed binnengeschoten door Achtmaal, 1-0. VVR gaat hierna risico nemen door 1 op 1 te spelen. Verder worden Yoran en Maarten ingebracht voor Hassan en Tom. In de 79e minuut wordt een indraaiende corner van Yoran weg gestompt door de keeper van Achtmaal. In de 81e minuut wordt een vrije trap van Achtmaal bij de 2e paal terug gekopt en uiteindelijk weggewerkt door de VVR-verdediging.

 In de 83e minuut een prima actie van Yoran. Hij legt de bal terug op de inlopende Maarten en deze schiet prima binnen, 1-1. In de 85e minuut wordt de bal geopend op Yoran. Zijn voorzet zeilt voorlangs. In de 86e minuut een snelle spelhervatting van Bram om Jolan. De voorzet van Jolan kan door Maarten bij de 2e paal net niet goed genoeg in worden geschoten. In de 88e minuut wederom Yoran die een actie inzet en in de 16 meter van Achtmaal wordt geblokkeerd. De scheidsrechter legt de bal op de stip. De penalty wordt prima door Joris binnen geschoten, 1-2. Hierna probeert Achtmaal door diepe ballen nog wat te forceren, maar creëert hierbij geen kansen meer.

 Zo wordt de derby tegen Achtmaal uiteindelijk gewonnen door VVR met 1-2.