VVR verliest openingswedstrijd van RBC

vvr-1-07465

Op zondag 23 september 2018 stond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. VVR mocht op bezoek bij RBC uit Roosendaal.

In de 4e minuut haalt de snelle linksbuiten al de achterlijn, maar zijn voorzet wordt tot corner verwerkt. Deze is een gemakkelijke prooi voor Bram. RBC is het meeste in balbezit en probeert d.m.v. snel combinatiespel en veel positiewisselingen tot kansen te komen. VVR staat echter goed georganiseerd waardoor de kansen schaars zijn.

In de 13e minuut wordt een vrije trap voor RBC kort genomen en laag ingeschoten. Het schot wordt geblokt en weggewerkt door de VVR-verdediging. In de 16e minuut een snelle combinatie van RBC over links, maar de lage voorzet wordt weggewerkt.

In de 23e minuut ontwijkt RBC de buitenspelval, maar de aanval strand uiteindelijk met een vrije trap voor VVR na een schwalbe in de 16 meter van een RBC-speler.

Na 35 minuten de eerste echte kans voor RBC. Na een snelle aanval over rechts beland de lage voorzet bij de 2e paal waar een RBC-speler de bal voor het inschieten heeft. Bram ligt er echter goed voor en kan redding brengen. In de tegenaanval kan Jolan op snelheid opstomen, maar zijn voorzet op Yoran is te kort om tot een kans te komen.

In de 38e minuut geeft Yoran een crossbal op Robert. Robert kan de bal terug koppen op Maarten, maar zijn schot wordt gemakkelijk gepakt door de RBC-keeper.

In de 41e minuut een corner voor RBC, de afvallende bal wordt laag ingeschoten door een RBC-speler maar geblokt door de VVR-verdediging. Een minuut later een gemakkelijk gegeven penalty voor RBC nadat een RBC-speler licht geraakt wordt in de 16-meter van VVR. De linksbuiten schiet de penalty echter ruim naast.

In de 44e minuut kan VVR nog een aanval opzetten. De bal beland uiteindelijk in de 16-meter bij Joris die zijn schot verwerkt ziet worden tot corner. Zo wordt de rust bereikt met een 0-0 stand.

De 1e fase van de 2e helft kenmerkt zich tot veel middenveldspel. In de 53e minuut een aanval van RBC over links waarbij de VVR-verdediging net even niet goed staat. De bal beland uiteindelijk bij een vrijstaande RBC-speler die binnen kan schieten, 1-0.

In de 55e minuut kan Stef een combinatie opzetten met Robert. Stef kan de 16-meter insnijden maar ziet zijn schot over gaan. Enkele minuten later een onderschepping van Stef op het middenveld waardoor de bal bij Joris beland. Zijn schot mist kracht en rolt voorlangs.

Na de 1-0 is VVR hoger druk gaan zetten en pakt de zaken wat energieker aan. Hierdoor raakt RBC toch enigszins de grip op de wedstrijd kwijt.

In de 66e minuut een vrije trap voor VVR vanaf de zijkant. De bal wordt weggewerkt door de verdediging van RBC. In de 69e minuut een crossbal op Jolan, maar zijn voorzet is te ver achterin en bereikt geen medespeler. Een minuut later levert druk zetten op het middenveld balbezit op voor VVR. De bal beland bij Joris maar zijn schot uit de draai wordt gestopt door de RBC-keeper.

In de 71e minuut kan RBC de buitenspelval ontwijken waardoor de spits 1 op 1 komt met Bram. Bram komt echter als winnaar uit deze situatie. In de 74e minuut wordt een vrije trap voor VVR weggewerkt door de RBC-keeper waardoor RBC een snelle tegenaanval op kan zetten. Deze levert echter niets op. Gelijk hierna wordt een verre spelhervatting van Bram verlengd tot bij Hassan. Zijn volley gaat net voorlangs.

In de 79e minuut kan RBC middels een snelle combinatie de 16-meter van VVR insnijden. Stef van Nispen kan uiteindelijk met een uiterste krachtsinspanning de 2-0 voorkomen. In de 89e minuut een aanval van RBC over rechts. De bal wordt uiteindelijk voorgegeven, maar in buitenspelpositie binnen geschoten, waardoor het doelpunt afgekeurd wordt.

In blessuretijd nog een vrije trap voor VVR welke ingebracht wordt in de 16-meter van RBC. Hier komt echter geen kans meer uit voort waardoor de wedstrijd eindigt met een 1-0 overwinning voor RBC.