VVR sluit 1e seizoenshelft af met een overwinning op Clinge

wedstrijdverslag-web

Op zondag 16 december 2018 stond de uitwedstrijd tegen Clinge op het programma.

Na een aftastend begin is het VVR dat na 5 minuten de eerste doelpoging onderneemt. Maarten draait zich vrij op het middenveld en haalt vanaf 20 meter uit maar de keeper pakt zijn schot.

VVR pakt het balbezit en Clinge laat zich gegroepeerd inzakken. In de 12e minuut wordt een vrije trap voor VVR uitverdedigd. Uit de daaropvolgende diepe bal weet Clinge een counter op te zetten waarbij de diepgaande spits de verdediging van VVR aftroeft en bal vanaf de achterlijn weet terug te leggen. Stef is gelukkig op tijd terug om de bal te onderscheppen voordat Clinge gevaarlijk kan worden.

In de 15e minuut kapt Hassen zich vrij op middenveld en schiet vanaf 20 meter op het doel. De keeper van Clinge ligt echter in de goede hoek.

Na 20 minuten een vrije trap voor Clinge op de punt van de 16 meter. De indraaiende bal levert een scrimmage op voor het VVR-doel, maar wordt uiteindelijk weggewerkt. In de 30e minuut komt VVR op een 1-0 achterstand. Een corner valt ver bij de 2e paal voor de voeten van een Clinge-speler, die geheel vrijstaand de bal in de verre bovenhoek krult.

In de 36e minuut wordt een corner voor VVR bij de eerste paal ingekopt door Joris, maar de keeper brengt simpel redding. Net voor rust nog een mogelijkheid voor Stef Daemen. Hij weet een bal achter de verdediging van Clinge te controleren, maar ziet zijn schot vanaf 11 meter geblokt worden tot corner. Zo wordt de rust bereikt met een 1-0 achterstand.

VVR komt goed uit de rust. In de 46e minuut levert dit al een vrije trap op na een overtreding op Stef. Hij gaat zelf achter de bal staan, maar ziet zijn schot door de keeper uit de verre hoek getikt worden. In de 49e minuut is het echter wel raak. Een spelhervatting van Bram wordt door Joris prima verlengd op Hassan, die vanaf 18 meter weergaloos binnen schiet, 1-1.

In de 51e minuut een opening van Yoran op Hassan, die na een 1-2 met Maarten een strakke voorzet afgeeft op Joris. Joris wordt randje buitenspel terug gevlagd. Na 59 minuten komt Roy op over de rechterflank en ziet zijn voorzet bijna in eigendoel gewerkt worden door een verdediger van Clinge.

In de 63e minuut komt VVR op een 2-1 voorsprong. Een indraaiende vrije trap wordt door een verdediger van Clinge in eigen doel gekopt. Na 73 minuten een aanval van VVR via Jolan. Hij weet de bal terug te leggen op de inlopende Robert, die zijn schot vanaf 16 meter voorlangs ziet gaan. Een minuut later is het wederom Jolan die de achterlijn weet te halen, maar zijn voorzet wordt bij de 2e paal tot corner verwerkt. Deze wordt ingekopt door Joris, maar geblokt en in 2e instantie naast geschoten door Joris.

Het laatste kwartier gaat Clinge alles of niets spelen en pompt de ballen continue de 16 meter van VVR in. VVR staat echter verdedigend goed en is in de omschakeling gevaarlijk. Na 78 minuten geeft Jolan een steekbal op Joris die vanaf de middenlijn 1 op 1 op de keeper van Clinge af kan gaan. Hij plaatst de bal echter net naast de verkeerde kan van de paal. In de 82e minuut een opening op Yoran. Deze speelt de bal af op Joris, die direct aflegt op Robert. De bal stuit echter net op waardoor het schot van Robert in de korte hoek naast gaat.

In de slotfase nog een paar hachelijke momenten voor het doel van VVR, maar de overwinning komt niet meer in gevaar. Na 8 minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal en kan VVR 3 punten bijschrijven, zodat ze met een goed gevoel de winterstop in gaan.