VVR loopt in het mes van fysiek sterk Gesta

Na het verlies van Gesta en de winst van VVR in de eerste competitiewedstrijden wilde Gesta zich uiteraard herstellen van de valse start en wilde VVR een mooi vervolg breien aan het goede begin. Een oude voetbalwijsheid “als je ze zelf niet maakt, vallen ze wel aan de overkant” was ook op deze wedstrijd van toepassing.

De eerste 20 minuten waren voor VVR. In de 6e minuut belandde een vrije trap van Stef Daemen op het hoofd van Stef van Nispen die in kansrijke positie naast het Gesta-doel kopte. Even later werd een scherpe corner van Yoran de Bruijn tot 2x toe ingeschoten maar Gesta-keeper Hartmans redde bekwaam. Een prima aanval tussen Yoran de Bruijn en Tobias Bas bracht de bal bij Stef Daemen maar weer was doelman Hartmans op zijn post. Een inzet van Tobias werd geblokt. Uit de counter in de 21e minuut liet Gesta-spits Verheyen zien hoe het wel moet en hij zorgde voor 1-0. Gesta had waar het op uit was en liet VVR het spel maken om uit de omschakeling razendsnel te counteren. Bovendien liet VVR zich uit het spel halen door in te gaan op het irritante gedrag van Gesta. Kansen voor Gilberto en 2x Tobias bleven onbenut. Tussendoor forceerde Gesta een paar hoekschoppen die ternauwernood door VVR onschadelijk konden worden gemaakt.

Vlak na de rust werd een buitenspeldoelpunt van Gesta afgekeurd. Een schot van Yoran werd door Hartmans gepakt en een kopbal van Stef Daemen zoefde naast. In de 58 minuut kon Gesta weer juichen toen een scherp aangesneden vrije trap door de voor zijn man komende Jansen handig werd binnengetikt: 2-0. Wat VVR ook probeerde: er lukte weinig. Schoten van Hassan werden door Hartmans respectievelijk gepakt en verdwenen naast zijn doel. In minuut 70 besliste Gesta-aanvoerder Trumpi de wedstrijd toen hij in buitenspelpositie op keeper Bram Janssen afging en 3-0 scoorde. Zelfs een wegens hands gegeven strafschot mocht VVR niet baten: Tobias zag de bal in handen van Hartmans verdwijnen. De eer reddende treffer kwam er in de slotminuut toen Stef van Nispen van dichtbij raak kopte: 3-1.

Zondag om 14.30 uur uit naar Sprundel voor de volgende derby.

CLUBFEEST VRIJDAG 29-12-17 KLIK HIER OM DIRECT AAN TE MELDEN !!