Houdini act VVR resulteert in finale tegen Hontenisse

vvr-1-07465

Op een zonovergoten sportpark “De Laguiten” mocht VVR om 17.00 u aantreden tegen 3de klasser Breskens. Als het goed is de 1ste van 2 finales om in de door VVR begeerde 3d klasse te gaan spelen. Qua tijdstip Iets later omdat het traditionele jeugdtoernooi, alweer voor de 46ste keer, werd gehouden. Tradities zoals deze moet je koesteren.

VVR begon fel en gedreven aan de wedstrijd en zette Breskens meteen onder druk. VVR wilde graag, misschien te graag want het was te onrustig aan de bal om echt gevaar te kunnen stichten. Onzorgvuldige keuzes zorgde ervoor dat Breskens zich redelijk makkelijk staande hield. De tegenstoten van Breskens waren vinniger wat in de 10 min. resulteerde  in een vrije trap net buiten de 16 meter. Deze bal werd overtuigend en vooral beheerst door Corijn langs de muur en keeper Bram geschoten, 0-1. Breskens kreeg waar men op hoopte, een vroege voorsprong zodat VVR het spel moest maken. Deze voorsprong werkte enigszins verlammend op het spel van VVR. VVR had meer bal bezit maar de verdediging van Breskens stond goed. Ook fysiek liet Breskens zich gelden waardoor de degelijk leidende scheidsrechter Elbersen gedwongen werd met behulp van gele kaarten de wedstrijd in bedwang te houden. Na een goed opgezette aanval in de 38ste min. speelde Yoran zich aan de linkerkant mooi vrij en bracht Joris in stelling. Joris schoot goed in maar keeper Van Houte hield door een katachtige reflex de nul. VVR ging rusten met een 0-1 achterstand.

In de rust werd Jolan vervangen door Gillie. VVR kreeg weer het initiatief maar het was Breskens wat in de 48ste min. de 0-2 in netje legde. Gouka soleerde met speels gemak door de VVR verdediging en legde de bal koelbloedig in de verre hoek. Deze dreun kwam hard aan. VVR was het even helemaal kwijt en Breskens zat op rozen. Een slordig kwartier met veel balverlies volgde. Breskens ontsierde de wedstrijd met vooral tijdtrekken wat zorgde voor irritatie. Na circa 20 min. volgde een drinkpauze. Dit kwam VVR goed uit. Na duidelijke woorden gingen de ruggen gingen recht en de koppies omhoog. Alles of niets. Na het vervolg ontstond een bloedstollend sportief gevecht. Toby kwam voor Roy en deze wissel zorgde meteen voor onrust bij Breskens. Uit een vrije trap van Yoran, 74ste min., kopte Nip keihard op goal. Keeper Van Houte keerde in eerste instantie deze inzet, echter had hij geen antwoord op de rebound van Joris, 1-2. VVR putte hier moed uit en zette na de aftrap meteen druk naar voren. Breskens was het helemaal kwijt en werd overlopen. Een vrije trap van Simon werd op de stropdas van Joris gelegd. Joris wist hier wel raad mee en maakte de 2-2. Sportpark “De Laguiten” ontplofte. Tom kwam voor de moe gestreden Hassan om nog meer druk naar voren te zetten. De stadionklok stond al een tijdje op 90 min. maar door het tijdstrekken van Breskens kwam er behoorlijk wat tijd bij. In de 94ste gebeurde het ongelofelijke. Joris blokte een bal en kon met een uiterste krachtinspanning de 3-2 maken. Een glaszuivere hattrick van Joris zorgde voor een ongekende euforie. Na een paar minuten floot de scheidsrechter voor het einde. Spelers van Breskens lagen uitgeteld en vooral teleurgesteld op de grond terwijl VVR het onmogelijke mogelijk had gemaakt. Uit een kansloze positie een wedstrijd kantelen en uiteindelijk een dik verdiende overwinning eruit slepen.  Een team prestatie van formaat.

Wat volgt is de grote finale want we hebben nog niets. Hontenisse is de mede-finalist. Een goede gedegen tegenstander wat na 2-2 door middel van penalties als winnaar tegen Steen uit de strijd kwam. Ook nu is VVR de thuis spelende ploeg en trapt men af om 14.30 u op Sportpark “De Laguiten”. FORZA VVR!!!! Tot zondag.